Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

HEIDE versus HEIDE oftewel: ONS Boso Sneek-IJsselmeervogels

HEIDE  versus  HEIDE

 Komende zaterdagmiddag zullen de, hopelijk: vele, toeschouwers op het Zuidersportpark getuige zijn van een uniek feit. Vader Sandor van der Heide loopt de kans door zijn eigen zoon, Nando, nog voordat de wedstrijd goed en wel is begonnen op achterstand te worden gezet. Nando, speler van ONS Boso Sneek F1, is namelijk Pupil van de Week in de wedstrijd, waarin zijn vader als trainer van de tegenstander op bekende grond terugkeert. Een mooie geste van de organisatoren van Pupil van de Week en Harm Jan Drost Penalty Bokaal Bettine Groenia en Dirk Sijbesma om dat zo te plannen. Het geeft aan de, toch al bijzondere, wedstrijd ONS Boso Sneek-IJsselmeervogels extra cachet. Overigens is dat omtrent het enige punt, waar vader en zoon Van der Heide tegenover elkaar staan. Want voor de rest heeft Nando een grote bewondering voor de kwaliteiten van zijn vader, in het verleden als speler van ONS Boso Sneek, en in het heden als trainer van IJsselmeervogels. Hij heeft als wens te kennen gegeven het liefst met zijn vader op de foto te willen. Waarvan acte!

Maar één en ander mag ons niet afleiden van datgene waar alles om draait: de wedstrijd in competitieronde 30 tussen de koploper van de Derde Divisie A (za) uit Spakenburg en de nummer 9 van de ranglijst, de oranjeformatie uit Sneek. Beide ploegen hebben volstrekt verschillende belangen. En beide kunnen de wedstrijd niet laten voor wat hij is.

IJsselmeervogels is sinds zaterdag ‘los’ van de naaste belagers in de strijd om het kampioenschap. Zelf wonnen de ‘rooien’ nipt van DVS’ 33 uit Ermelo in iets wat je met een gerust hart een derby kunt noemen (zover liggen Ermelo en Spakenburg niet bij elkaar vandaan). En medegegadigde Scheveningen verspeelde twee punten door gelijk te spelen tegen het onberekenbare Jong FC Volendam. Terwijl FC Lisse met maar liefst 4-0 ten onder ging bij hekkensluiter Jong Almere City FC. IJsselmeervogels was bij dit alles ‘spekkoper’. En het is de vraag, of dit niet al een stukje van de eindsprint is richting kampioenschap.

Gastheer ONS Boso Sneek is ook niet verkeerd bezig. Zes wedstrijden ongeslagen. Met een 9e plaats trots in het linker rijtje. En voetballend ook niet slecht. Hoewel de laatste wedstrijd, vorige week zaterdag ‘uit’ tegen sv Huizen wel de matigste was van de zes. Althans, wanneer je afgaat op het vermakelijkheidsgehalte. Qua resultaat is echter de 1-1 op het sportpark Wolfskamer helemaal geen slecht resultaat. En het betekende, dat de 13 punten verschil met sv Huizen bleven bestaan. Speelt de ploeg uit Sneek dan nog tegen degradatie? Zolang het verschil (bij een gelijk aantal wedstrijden) met nummer 15 niet zodanig is, dat deze de Snekers ook in theorie niet meer kunnen bijhalen is het nog geen tijd voor ‘gallery-play’. Zo dat al aan de orde is…………. Dat betekent, dat ONS Boso Sneek er zaterdag opnieuw helemaal voor moet gaan.

Nu hoef je bij een wedstrijd als deze niet kunstmatig de motivatie op te wekken. De naam IJsselmeervogels doet al het nodige aan inspiratie boven komen. Het reeds gememoreerde trainerschap van ex-ONS Boso Sneek-coryfee Sandor van der Heide, en de 6-0 nederlaag die de Snekers eerder in deze competitie moesten slikken in Spakenburg zijn voldoende redenen om aanstaande zaterdag het onderste uit de kan te willen halen. Of het ook reëel is om te verwachten, dat dat tot één of meer punten voor de mannen van Richard Karrenbelt en Chris de Wagt zal leiden……….je wéét maar nooit. Voetballend zit er voldoende potentie bij de Snekers om daarin de Spakenburgers partij te kunnen geven. Hoewel je natuurlijk kunt stellen, dat IJsselmeervogels elke positie (dubbel) bezet heeft met louter zeer talentrijke spelers. ONS-e verdediging zal met name de handen vol hebben aan Berry Powel, tijdens de winterstop overgekomen van Kozakken Boys. En sinds de hervatting van de competitie al goed voor 10 goals.  Voeg daarbij de 12 doelpunten van die andere (ook al van Kozakken Boys afkomstige) spits, Sherwin Grot, dan is de kracht van de voormalig landskampioen wel getekend. Mochten we dat al niet hebben afgeleid uit het feit, dat de ploeg met 55 doelpunten de op één na schotvaardigste is in de Derde Divisie…………. Daarnaast kent ONS Boso Sneek voor de Spakenburgers door zijn trainer weinig geheimen. En zal het met een niet aflatende brok enthousiasme de ‘rooien’ moeten beletten in hun favoriete spel te komen.

Al met al na iets meer dan 700 woorden de conclusie: het kan zaterdag alle kanten op. Niemand is bij voorbaat kansloos. De vorm van de dag zal voor een groot deel het resultaat bepalen. En (om met de scribent van de voorbeschouwing van vorige week samen te stemmen:) zaterdagmiddag rond vijf uur weten we meer! We hopen op een mooie en bovenal sportieve wedstrijd, die hopelijk in goede banen zal worden geleid door scheidsrechter F.R.de Winter uit Blaricum, geassisteerd door dhrn. N.Kromme en J.L.de Koning.

Jan van der Veen

Delen