Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Jong Almere City FC op bezoek in Sneek

Zaterdag 11 februari 2017:  ONS Boso Sneek-Jong Almere City FC:    Opnieuw: opletten geblazen!

 

Groot was de teleurstelling afgelopen zaterdag in Heemskerk bij de elf van ONS Boso Sneek, nadat ze hadden verloren van de tien van ODIN’59. Na de schitterende show tegen VVOG (6-0 winst) was de domper van de 4-1 nederlaag tegen die andere debutant in de Derde Divisie, uit Noord-Holland, groot. Maar er viel weinig af te dingen op de nederlaag. ONS Boso Sneek kwam gedurende een groot deel van de wedstrijd net steeds dat halve teentje tekort, waar het de week daarvoor de tegenstander met een half teentje te snel af was geweest.Of de tegenstander enigszins was onderschat, zal nooit helemaal duidelijk worden. Het gebeurt gewoon, ook al wil niemand dat. Soms moet het ook simpelweg meezitten, en dan loopt het in een wedstrijd. Vanaf de eerste minuut liep het niet bij ONS Boso Sneek in Heemskerk. En ODIN’59 had het geluk aan zijn zijde, dat alles wel lukte.

Het leermoment is: dat geen enkele tegenstander in deze klas gemakkelijk is te kloppen. De vorm van de dag is vaak beslissend over het resultaat van een wedstrijd. Vandaar ook, dat er zoveel clubs heel dicht bij elkaar staan in de ranglijst.

Onderschatting is niet aan de orde, wanneer komende zaterdag op het Zuidersportpark Jong Almere City FC op bezoek komt. De polderbewoners staan op de laatste plaats in de stand. Maar, wanneer ze eenmaal ‘los’ zijn kunnen ze fantastisch voetbal spelen. ONS Boso Sneek, niet de minst technische ploeg in de Derde Divisie, kreeg op dat gebied in Almere voetballes. Op 15 oktober van het vorig jaar werden de oranjehemden naar een duidelijke nederlaag gespeeld: 3-1. En zelf toen iets in te brengen……….Nou, misschien aan het begin van de wedstrijd. Al na drie minuten had Yume Ramos destijds de 0-1 op zijn schoen. Misschien geeft dat de vingerwijzing, dat het van meet af aan aanpakken van de tegenstander toch het meeste rendement oplevert. Met geestdrift en ‘met het hart’ spelen is ook het enige wapen, waarmee Jong Almere City is te kloppen.

De ploeg uit ‘de stad van de toekomst’ kent een aantal goede spelers. Met name Sylvester van der Water viel in Almere op door zijn gevaarlijke rushes. Bijna niet te stuiten! Hij scoorde tot nu toe 6 maal in deze competitie. Even zovele keren als Jasper Waalkens, de andere spits. Jasper scoorde ook tegen ONS Boso Sneek. Evenals Emre Bal, die op 15 oktober inviel, maar ondertussen 5 maal het net wist te vinden. Mogelijk vinden we aan de andere kant van het veld, in het doel, een man met een bekende achternaam: (Mike) Grim, de keeper. Inderdaad familie van…………………Daarnaast heeft Jong Almere City de beschikking over een aantal spelers, die vanuit de A-selectie mee mogen met de beloften. En het hangt ervan af, wie vrijdagavond in Den Bosch tegen de plaatselijke ‘FC’ in het veld zullen komen, wie eventueel de selectie van de beloften completeren.

OF er überhaupt voetballers in het veld komen?……………… Op het moment, dat ik deze woorden neerschrijf is het niet te overzien, of eventueel sneeuw het doorgaan van de wedstrijd zaterdagmiddag toelaat. We wachten af! In de hoop, dat wannéér er gevoetbald wordt we een goede en leuke wedstrijd mogen zien. Een wedstrijd, die hopelijk de gewenste punten voor de thuisclub oplevert, in verband met de broodnodige lucht voor de rest van de 12 dan nog te spelen wedstrijden.

 

door:     Jan van der Veen

 

Het programma:

 

FC Lisse                              – FC Rijnvogels

Jong FC Volendam          – VVOG

SteDoCo                             – Rijnsburgse Boys

ASWH                                 – Harkemase Boys

DVS’33 Ermelo                 – Capelle

Jong FC Groningen         – Huizen

ONS Boso Sneek         – Jong Almere City FC

Quick Boys                         – ODIN’59

IJsselmeervogels            – Scheveningen

Delen