Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Nieuwkomer FC Rijnvogels komt op bezoek

Nieuwkomer FC Rijnvogels

Vanmiddag is de tegenstander van ONS Boso Sneek één van de Katwijker vertegenwoordigers in de Derde Divisie A:  FC Rijnvogels uit Katwijk aan den Rijn. Een betrekkelijke nieuwkomer. Betrekkelijk, omdat we inmiddels aanstaande zaterdag competitiedag 28 spelen, en FC Rijnvogels op dit niveau er al 27 wedstrijden op heeft zitten. De ploeg van trainer Hein van Heek heeft een paar geweldige seizoenen achter de rug. Tweemaal op rij promoveerde men. En in het vorig seizoen gingen de Vogels zelfs (aan het begin van de competitie) een poosje aan de leiding in de Hoofdklasse. Uiteindelijk greep plaatsgenoot Quick Boys de titel. Maar als winnaar van de 1e periode mocht FC Rijnvogels meedoen aan de nacompetitie. In een tweestrijd met het Asser ACV kwamen de Katwijkers uiteindelijk als winnaar tevoorschijn. Na een 1-0-nederlaag in Assen werd het op 28 mei 2016 3-1 voor Rijnvogels in Katwijk a/d Rijn. Het Derde Divisie-schap was een feit.

FC Rijnvogels is opgericht op 29 mei 2004. Het is een FusieClub van twee verenigingen: K(atwijk) R(ijn) V(ogels) en M(et) V(ereende) K(rachten) V(oorwaarts). De beide clubs hadden hun domicilie op nog geen 200 meter van elkaar. MVKV was de club die veel marinemensen in zich verenigde en er was een nauwe koppeling met Vliegkamp Valkenburg. Door de veranderingen bij defensie was MVKV gedwongen zich op de toekomst te beraden. En er werd door KRV en MVKV uiteindelijk gekozen voor een ‘huwelijk’ met elkaar. De club heeft 58 teams in de competitie en heeft een mooi complex met een nieuw clubgebouw en kunstgrasvelden. Het is ‘een vereniging VOOR iedereen en VAN iedereen.’Dat was ook te merken, toen we op 1 oktober van het vorig jaar in Katwijk aan den Rijn op bezoek waren. Rond de wedstrijd was het goed toeven op schootsafstand van de hangar, waar de musical Soldaat van Oranje al enkele jaren zijn domicilie heeft.

FC Rijnvogels staat momenteel voorlaatste met 23 punten uit 27 wedstrijden. Drie van die punten komen uit het eerste duel met ONS Boso Sneek. Behalve het eerste kwartier had ONS Boso Sneek destijds maar weinig in te brengen tegen de enthousiaste Katwijkers. Grote man in die wedstrijd, die FC Rijnvogels won met 3-1, was Arno Dijkstra. Niet voor niets deelt de getalenteerde spits van FC Rijnvogels de tweede plaats op de Topscorerslijst met ‘onze’ Yume Ramos. Daarnaast is doelman Peter Messemaker bij FC Rijnvogels een begrip. Ook aanvaller Ugur Kaya was in Katwijk een voortdurende gevaarstichter op de flanken. En verder maakt Jim Havenaar de laatste weken furore in het team van de rood-witten. De ploeg verloor de laatste weken een paar heel belangrijke wedstrijden. Na de nederlaag op 7 maart in de derby achter de duinen tegen FC Lisse liepen de Katwijkers achtereenvolgens schade op tegen Jong Almere City FC (1-4) en (afgelopen zaterdag) thuis tegen DVS’33 Ermelo (1-3). Toch is FC Rijnvogels een ploeg om terdege rekening mee te houden. Wanneer het de kans krijgt speelt het fris en aantrekkelijk voetbal. En men geeft zich zeker niet zomaar gewonnen.

ONS Boso Sneek is momenteel bezig om zichzelf wat adem te verschaffen. De ploeg staat 12e met 35 punten uit 27 wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd op professionele wijze het gevaarlijke vv Capelle op eigen veld geklopt. In de eerste helft leek vv Capelle de wedstrijd te gaan domineren. Maar ONS Boso Sneek scoorde. Prima doorzetten van Danny Kampstra en een uitstekende breedtepass van deze speler stelde Yume Ramos in staat zijn 16e competitietreffer te scoren. In de tweede helft had vv Capelle wel veel balbezit, maar de beste kansen waren voor ONS Boso Sneek.Om niet weer dicht bij de rode streep te komen zal er vanmiddag tegen FC Rijnvogels en volgende week in en tegen Huizen niet verloren mogen worden. Winst zou nog mooier zijn.

 

Jan van der Veen

 

Arbitraal trio:

Schr.:          dhr. D.Schaper    (Dokkum)

Ass.schr.    R.Meints & I.P.van Galen

4e official:  geen

 

Wedstrijdprogramma:

FC Lisse                                               – Capelle

Jong FC Volendam                            – ODIN’59

Scheveningen                                     – Huizen

ASWH                                                  – SteDoCo

DVS’33                                                 – Jong Almere City FC

Jong FC Groningen                           – Rijnsburgse Boys

ONS Boso Sneek                                – FC Rijnvogels

Quick Boys                                          – Harkemase Boys

IJsselmeervogels                                – VVOG

 

Delen