ONS Boso Sneek 1 subliem: 6-0

Spektakelstuk op het Zuidersportpark!

In een spektakelstuk van de eerste orde boekte ONS Boso Sneek een zeer verdiende zege op VVOG uit Harderwijk. Tussen de 10e en de 14e minuut scoorden de Snekers maar liefst driemaal. Daarmee creëerden ze net zoveel afstand tot de tegenstander als in de wedstrijd in september van het vorig jaar in Harderwijk. Toen lukte het VVOG om in de tweede helft nog langszij te komen. Deze keer ging de show van ONS Boso Sneek na rust gewoon door. Uiteindelijk werd het een 6-0 overwinning voor de oranjehemden. Yume Ramos scoorde driemaal. Maar de zege was niet de verdienste van hem alleen. Als team speelde ONS Boso Sneek gewoon goed! Dankzij de positieve instelling van VVOG (de ploeg bleef voetballen) was het tot het einde toe een aantrekkelijke wedstrijd.

door:     Jan van der Veen

‘Dit beleven we niet gauw weer!’ Woorden van een blij verraste voorzitter Harm de Wagt, toen hij met een brede glimlach de felicitaties in de bestuurskamer in ontvangst nam, nadat zijn ONS Boso Sneek de thuiswedstrijd tegen het Harderwijker VVOG met een 6-0 – overwinning had afgesloten.

Daarmee bedoelde hij niet, dat hij een vergelijkbaar succes in de komende weken niet weer ambieert. Maar het sprak van zijn bewondering voor de 14 spelers die in het veld hadden gestaan en de staf van de ploeg, die een puike wedstrijd hadden neergezet tegen een tegenstander die sinds 17 september van het vorig jaar toch enigszins een ‘Angstgegner’ genoemd mag worden. In Harderwijk speelde ONS Boso Sneek destijds de thuisploeg in de eerste helft van het veld. Maar in de tweede helft waren de rollen totaal omgedraaid, en hadden de Snekers niets meer te vertellen. En een ontketende Jeremy de Graaf deed de rest. Het werd toen uiteindelijk ternauwernood nog een 3-3 –gelijkspel.

Die angst zweefde in de rust van de wedstrijd op deze prachtige zaterdagmiddag een beetje over het ‘Southpark’, want in de rust was de stand weer: 3-0 voor ONS Boso Sneek. Maar gelukkig voor de oranjehemden werd het vervolg nu totaal anders.

image

Fris begin

Vooraf meldde trainer Richard Karrenbelt, dat hij met een fitte selectie kon aantreden. Een ruime keus voor de elf beschikbare basisplaatsen dus, waarvan in eerste instantie Curty Gonzales het slachtoffer werd. Chris de Wagt en Richard Karrenbelt hadden er opnieuw voor gekozen om met een middenvelder vóór de verdediging te spelen. Op die positie was geregeld Frits Dantuma te signaleren, afgewisseld door Martijn Roosenburg. Terwijl Danny Kampstra vanaf het middenveld de rechterflank mocht bestrijken, met name in voorwaartse richting. Een vondst was het posteren van Ale de Boer kort op Yume Ramos, in de aanval dus. We wisten van Ale al, dat een plaats in de spits hem wel ligt (de man kan bijna op elke plek spelen), maar deze middag manifesteerde hij zich wel heel goed op die positie.  Dat had in de 3e minuut al tot succes kunnen leiden. Want Ale brak zomaar op de rechterkant van het veld door, soleerde naar het doel, maar zijn schot belandde tegen de verste paal.

In vier minuten: de wedstrijd beslist!

En toen kwamen die 4 knotsgekke minuten, die we niet snel zullen vergeten. Renco van Eeken zette Yume Ramos aan het werk, die bediende op zijn beurt Ale de Boer, waarop Ale de bal fraai langs de boomlange keeper Frans Koornberg tikte: 1-0. Dat was in de 10e minuut.

Twee minuten later: een prachtige dieptepass van Frits Dantuma op Yume Ramos. Die soleerde richting VVOG-doel, passeerde met een fraaie beweging keeper Frans Koornberg, en tekende 2-0 aan.

image

En weer twee minuten later verslikte één van de VVOG-verdedigers zich in de bal, Ale de Boer was scherp en pikte het leer op, en zo ongeveer ter hoogte van de penaltystip passte hij de bal naar links, waar Renco van Eeken klaarstond om de 3-0 te laten aantekenen.

Deed VVOG dan helemaal niets terug? Ja zeker. Voordat de 1-0 op het scorebord was verschenen had de gevaarlijke linksbuiten Pernelly Biya centrumspits Jeremy de Graaf al eens in kansrijke positie gebracht. Zijn inzet spatte echter via de lat weer het veld in. Vlak na de 3-0 was hij opnieuw dichtbij een tegentreffer. Echter, keeper Bas van Wegen tikte bekwaam zijn vrije trap vanaf 30 meter over het doel.

Kaarten

De volgende minuten stonden in het teken van de kleur geel. Hoewel het duel daartoe niet echt aanleiding gaf vond scheidsrechter Smit uit Huizen het nodig om achtereenvolgens Martijn Roosenburg, Iloba Achuna en Gustavo van der Veen op een gele prent te trakteren. Jammer, want geen van de kaarten had grof geweld als reden.

image

Na de thee

Vlak vóór de rust dreigde er in het spel van ONS Boso Sneek wat nonchalance te sluipen. Maar VVOG wist daarvan niet te profiteren. Dat deed het ook niet na rust. Hoewel velen langs de lijn daarvoor wel vreesden, gedachtig aan de wedstrijd van vier-en-een-halve maand geleden in Harderwijk.

Integendeel. ONS Boso Sneek ging rustig door!

De goed spelende Frits Dantuma voorzag Yume Ramos van een mooie pass, maar Ramos schoot in handen van Frans Koornberg. Dat had 4-0 kunnen zijn. Maar de vierde goal kwam toch! En wat voor één! Angelo Zimmerman lanceerde Yume Ramos op links, Yume stoomde op tot de achterlijn, en langs de achterlijn ging hij richting doel. Bijna op de achterlijn staande tikte hij fraai de bal tussen de palen. Misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd.

Monsterscore

De overwinning was nu wel zeker gesteld. Maar een uitbreiding van de score kon helpen om het negatieve doelsaldo wat te verkleinen (mogelijk belangrijk aan het eind van de competitie).

Invaller Rein Werumeus Buning begreep dat. En in de 70-ste minuut stuurde hij met een prachtige pass Martijn Roosenburg de ruimte in. Diens voorzet werd koppend door Yume Ramos verzilverd: 5-0.

DSC_0110

En nog was de koek niet op. Een andere invaller, Fabian Stevens zag in de 84e minuut een fraaie voorzet van links van de voet van Renco van Eeken vertrekken. En diagonaal koppend zorgde Fabian voor de 6-0!

Nog één keer werd VVOG gevaarlijk. Jeremy de Graaf, die eerder in de tweede helft een vrije trap tegen de lat had zien gaan kreeg van dichtbij in de 89e minuut de mogelijk om Bas van Wegen te kloppen. In eendrachtige samenwerking met zijn verdediging keerde Bas ook dit gevaar. Waardoor de ‘0’ op het scorebord bleef, wat de tegentreffers betreft.

Boven ‘Jan’?

Een schitterende prestatie, geleverd met goed voetbal brengt ONS Boso Sneek iets verder van de plaatsen op de ranglijst, waarbij het gaat om blijven of vertrekken uit de Derde Divisie. Dat was onze hoop in de voorbeschouwing. En die wens is vervuld. Een prachtige 10e plaats brengt de Snekers in een brede middenmoot, vanwaaruit nog alles mogelijk is. Maar, hoewel de drie punten van vandaag wat meer lucht geven, en het spel van de ploeg veel hoop geeft voor de nabije toekomst, blijft het zaak om scherp te blijven. En ook volgende week te vechten voor elke meter grond. De tegenstander van dan, ODIN’59 uit Heemstede, is een ploeg (zo bewees het vandaag tegen Jong FC Groningen) die nooit opgeeft, en waartegen je scherp moet blijven tot je na de wedstrijd in de kleedkamer terug bent!

Maar voor vanmiddag: chapeau! aan spelers en staf; en bedankt voor deze geweldige wedstrijd!

Eentje voor het rijtje, dat in de historie zal meegaan als: heel bijzonder!