ONS Boso Sneek houdt slechts één punt over aan spannende wedstrijd

ONS Boso Sneek houdt aan spannende wedstrijd slechts één punt over

ONS Boso Sneek en Rijnsburgse Boys maakten er weer een ouderwets spannende wedstrijd van. Na een paar kansen over en weer in de eerste minuten was de rest van de eerste helft wat vlak. Maar in de één na laatste minuut voor rust was daar ineens de voorsprong voor de thuisclub. Renco van Eeken tikte een vrije trap op de rand van het strafschop gebied een metertje opzij, waarna Yume Ramos verwoestend uithaalde: 1-0. Na rust was de wedstrijd qua kijkspel een stuk aantrekkelijker. ONS Boso Sneek leek in de 54e minuut via Ale de Boer de beslissing geforceerd te hebben. Maar in dezelfde minuut bracht Rijnsburgse Boys Jeffrey Jongeneelen (niet fit genoeg om te starten) in. En dat bleek een goede greep. Eerst maakte Giovalli Serbony 2-1, en twee minuten later kopieerden Wesly Goeman en Jongeneelen het eerste doelpunt van ONS Boso Sneek: 2-2. Met deze uitslag konden beide partijen uiteindelijk wel vrede hebben.

door:                    Jan van der Veen
Fotografie:          MJFotografieHv

De wedstrijden tussen ONS Boso Sneek en Rijnsburgse Boys hebben altijd wel iets extra’s. Er gebeurt bijna altijd wel iets bijzonders. Zo ook in de aflevering van afgelopen zaterdagmiddag 11 maart 2017. Terwijl het meerendeel van het publiek al handenwrijvend de overwinning van de thuisclub koesterde, was Rijnsburgse Boys nog zeker niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. De kruiddampen rond het tweede Sneker doelpunt waren nog niet op getrokken, of de trainer van de Rijnsburgers, Pieter Mulders, plaatste een wissel, waarover hij blijkbaar lang had moeten nadenken. Had hij al niet eerder ontdekt, dat door het systeem, dat ONS Boso Sneek speelde, de linksachter van zijn ploeg, Niek Ossevoort, wel een heel vrije rol had in zijn elftal. En, dat hij misschien beter een aanvaller kon inbrengen in plaats van een verdediger zonder directe tegenstander te laten staan? Mulders koos uiteindelijk niet voor pinchhitter Jeroen Hessing, die enkele weken daarvoor IJsselmeervogels in de slotminuten de das had omgedaan. Maar hij koos voor Jeffrey Jongeneelen, normaal gesproken basisspeler, maar door een lichte blessure niet in staat om vanaf het begin van deze wedstrijd te spelen. En díe wissel deed de wedstrijd kantelen. Door het inbrengen van Jongeneelen kwam er plotseling meer lijn in het spel van de geel-zwarten, en meer druk op de thuisploeg. Hetgeen uiteindelijk de Rijnsburgers nog een gelijkspel, en daarmee: een punt, opleverde.

DSC_0059

Levendig begin

De wedstrijd kende een levendig begin. Al binnen drie minuten waren de gasten uit Zuid-Holland tweemaal gevaarlijk voor ONS-keeper Bas van Wegen geweest. Met name de actie van Giovalli Serbony, die vanaf de linkervleugel de bal panklaar terug plaatste op Wesley Goeman was fraai. Goeman schoot echter over. Het antwoord van de ploeg van Richard Karrenbelt en Chris de Wagt was van bijna even grote schoonheid. Yume Ramos legde de bal vanaf de rechtervleugel neer voor de inkomende Renco van Eeken. Maar die schoot een halve meter naast. En enkele minuten later was het opnieuw Ramos die nu een voorzet van Renco van Eeken vanaf links voor Ale de Boer klaar legde. Ale schoot over. Misschien wel de mooiste kans kreeg Rijnsburgse Boys in de 16e minuut. Na een misser in de ONS Boso Sneek-defensie kwam Max Hudepohl op 10 meter van het doel alleen voor keeper Bas van Wegen. Maar zijn schot miste kracht. En toen bleef het een half uur heel stil. Er werd driftig gecombineerd. En het voetbal was best om aan te zien. Maar er deed zich geen enkel vermeldenswaardig feit voor één van beide doelen voor.

ONSBosoSneek
Toch nog spektakel voor de thee

En toen was daar ineens dat doelpunt. Het leek uit de lucht te zijn gevallen. Op een meter of 18 van het Rijnsburger doel beging één van de verdedigers van de gasten een overtreding tegen Curty Gonzales. Yume Ramos leek met Martijn Roosenburg en Renco van Eeken ter plaatse een variant te bedenken. Maar daar zal vast en zeker langer over zijn nagedacht. Hoe het ook zij, Renco van Eeken tikte  de bal een metertje naar links, waar Yume Ramos klaar stond om verwoestend uit te halen. Met een enorme pegel klopte hij keeper Richard van Nieuwkoop in de rechter benedenhoek: 1-0.

DSC_0265

ONS Boso Sneek gaat door!

Wie had gedacht, dat Rijnsburgse Boys na de thee tot in de tenen gemotiveerd uit de kleedkamer zou komen om meteen de zaak recht te zetten, die kwam bedrogen uit. Het was ONS Boso Sneek, dat opnieuw de wedstrijd domineerde. Maar de beste kans was in die fase wél voor Rijnsburgse Boys. Treuzelen in de ONS-defensie deed de bal opnieuw belanden bij Max Hudepohl. Nu zag de rechtervleugelspeler zijn inzet twee meter van het doel met een uiterste inspanning door Bas van Wegen buiten de palen getikt. Bijna in enen door was het aan de andere kant voor de tweede maal raak. Een nieuwe aanval van de Rijnsburgers werd halverwege hun eigen helft door ONS Boso Sneek onderbroken, de bal belandde bij Yume Ramos, die zo lang met de bal goochelde, totdat hij Ale de Boer in kansrijke positie zag. Met een fraaie inzet passeerde Ale Richard van Nieuwkoop: 2-0.

DSC_0088

De wedstrijd kantelt

De wedstrijd leek bij ONS Boso Sneek in de pocket! Maar niets was minder waar. Wie dat meent kent Rijnsburgse Boys niet. Die ploeg geeft de moed nooit op, zeker niet, wanneer er nog 35 minuten moeten worden gespeeld. En in dezelfde minuut bracht trainer Pieter Mulders, zoals gezegd, Jeffrey Jongeneelen in. Met het gememoreerde effect. Max Hudepohl leek plotseling vleugels gekregen te hebben, zette vanaf links voor, waar Giovalli Serbony, overgekomen van VVSB, bij de ‘tweede paal’ klaar stond om de bal in te koppen: 2-1. Tijd om de organisatie weer op orde te brengen kreeg ONS Boso Sneek niet. Want bij een volgende aanvalsgolf kreeg Rijnsburgse Boys een vrije trap op bijna dezelfde plek als Renco van Eeken vóór rust. Wesley Goeman (die veel stilstaande situaties voor zijn rekening nam) en Jeffrey Jongeneelen hadden goed opgelet en de vrije trap waaruit Ramos scoorde ‘in hun systeem’ opgeslagen. Op identieke wijze aan die van Ramos scoorde Jeffrey Jongeneelen in dezelfde hoek, nu voorbij Bas van Wegen: 2-2.

YumeRamos_ONSSneek

Nog 26 spannende minuten

Er resteerden nog (zo zou later blijken) 26 zeer spannende minuten. Opvallend daarin was, dat de druk voornamelijk leek te komen van Rijnsburgse Boys. Maar de beste kansen waren voor ONS Boso Sneek. Een vrije trap van Renco van Eeken werd op een meter van het doel door Iloba Achuna op een teenlengte gemist. Na een mooie combinatie schoot Curty Gonzales van dichtbij op het been van keeper Richard van Nieuwkoop. En Aron Strenholt (al na 20 minuten ingevallen voor de geblesseerd geraakte  Frits Dantuma) schoot over, nadat Yume Ramos een pass van Curty Gonzales op hem had verlengd. Daar stond eigenlijk alleen maar een schot van Jorn van Lunteren (de man van de 2-2 in september in Rijnsburg) van ongeveer 16 meter tegenover, dat Bas van Wegen juist vóór de doellijn wist te keren. Trainer Pieter Mulder bracht in de 90e minuut nog Jeroen Hessing, de super-sub van de ‘uien’. Maar Jeroen zal aan deze invalbeurt weinig prettige herinneringen overhouden. Na 6 minuten, dus diep in blessuretijd moest hij hinkend het veld verlaten. Zijn vervanger, Cas Knoester, kreeg echter geen kans meer om iets aan de verhoudingen te wijzigen. Luttele seconden na zijn invallen floot scheidsrechter Nagtegaal uit Hendrik Ido Ambacht, die op een goede wedstrijd kan terugzien, voor de laatste maal.

Opnieuw goed gespeeld

ONS Boso Sneek kan terugkijken op (opnieuw) een goed gespeelde wedstrijd. Hoewel het kijkspel misschien wat minder spectaculair was dan de week daarvoor in Hoornaar, lijkt het erop, dat de Snekers zich geen echte zorgen hoeven te maken, wanneer de huidige vorm kan worden vast gehouden. Maar het blijft oppassen! Immers, de ploegen rond ONS Boso Sneek op de ranglijst haalden voor een deel vandaag ook kostbare punten. Sommigen liepen daarbij zelfs op ONS Boso Sneek in. Vandaar, dat voor volgende week zaterdag opnieuw een finale op het programma staat, wanneer de oranjehemden in Capelle aan den IJssel op bezoek gaan bij de plaatselijk vv Capelle.

Wedstrijdgegevens:

ONS Boso Sneek-Rijnsburgse Boys:                       2-2    (1-0)

44  Yume Ramos                              1-0

54  Ale de Boer                                  2-0

68  Giovalli Serbony                        2-1

70  Jeffrey Jongeneelen                  2-2

Schr.:                    dhr. M.J.Nagtegaal  (Hendrik Ido Ambacht)

Ass.schr.:             mw. C.F. Overtoom & dhr. P.Otten

Kaarten:            geel:      (80) Masies Artien  (Rijnsburgse Boys)

Opstellingen:

ONS Boso Sneek:

doel:                   Bas van Wegen

achter:                 Gustavo van der Veen, Iloba Achuna, Angelo Zimmerman, Klaas de Vries

midden:              Curty Gonzales, Frits Dantuma (20. Aron Strengholt), Martijn Roosenburg (70. Danny Kampstra), Renco van Eeken (90. Rein Werumeus-Buning)

voor:                    Yume Ramos, Ale de Boer

Rijnsburgse Boys:

doel:                   Richard van Nieuwkoop

achter:                 Roderick Gielisse, Masies Artien, Hidde Prijs, Niek Ossevoort (55. Jeffrey Jongeneelen)

midden:              Jorn van Lunteren, Wesley Goeman, Jordy Strooker

voor:                    Max Hudepohl (90. Jeroen Hessing)(90+6. Cas Knoester), Joël Tillema, Giovalli Serbony

Uitslagen:

DVS’33 Ermelo                                 – ASWH                                             1-0

FC Lisse                                              – Harkemase Boys                          0-3

Huizen                                                – Capelle                                          5-1

Jong Almere City FC                       – FC Rijnvogels                                  4-1

Jong FC Groningen                         – Quick Boys                                     0-0

Jong FC Volendam                          – SteDoCo                                         3-2

ONS Boso Sneek                              – Rijnsburgse Boys                          2-2

Scheveningen                                  – VVOG                                               0-3

IJsselmeervogels                            – ODIN’59                                          3-0