Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Boso Sneek krijgt in Spakenburg een pak slaag!

ONS Boso Sneek krijgt in Spakenburg een pak slaag!

ONS Boso Sneek heeft in de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels in Spakenburg een ongenadig pak slaag gekregen. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-0 voor de mannen van Sandor van der Heide. Aanvankelijk leek ONS Boso Sneek de thuisclub nog wel aardig bij te kunnen benen. Maar toen de gastheren na de openingstreffer van Sherwin Grot in de 26e minuut gas gingen geven was het gauw gebeurd met het evenwicht. De trein van de ‘rooien’ denderde door. En ging pas zuiniger rijden, toen het halve dozijn doelpunten vol was gemaakt. Na de 1-0 is ONS Boso Sneek geen moment meer in de wedstrijd geweest. En het moest het op pure kwaliteit afleggen tegen de Spakenburgers.

door: Jan van der Veen
Fotografie: MJFotografieHv  (Onder het verslag vind u een volledige foto-verslag van deze wedstrijd)

Een bijzonder dilemma voor Sandor van der Heide. Als trainer van vv IJsselmeervogels is hij momenteel aan het oogsten, waar hij in de afgelopen weken en maanden aan heeft gewerkt: de come-back van de Vogels aan de top van het amateurvoetbal. Eén succes heeft hij al binnen: het bereiken van de 1/8-ste finale om de KNVB-beker. Er staat voor 13 december een prachtig affiche gereed: IJSSELMEERVOGELS-SC HEERENVEEN. Maar ook in de competitie gaat het de laatste weken meer dan goed. Afgelopen zaterdag werd het lastige DVS ’33 Ermelo in een echte derby op eigen veld met 6-1 geklopt. En IJsselmeervogels heeft daarmee de jacht geopend op de eerste plaats op de ranglijst. Een overwinning op ONS Boso Sneek is dus een must, willen de Vogels in die race blijven.
Maar…. Van der Heide heeft nog steeds een zwak voor de Snekers, waar hij zelf zoveel furore maakte, en die hij (als speler) bekwaam door het eerste jaar Topklasse loodste. Een afgang voor de Snekers zou hem ook nu nog pijn doen. Voor de bus meegereisde supporters vanuit Sneek was het derhalve alleen maar goed, dat Van der Heide in het laatste half uur de teugels wat liet vieren.
Waardoor de score niet tot extreme hoogte opliep. Maar 6-0 is nog altijd een grote overwinning voor de ene club en een fikse nederlaag voor de andere.

Vlak begin
Het talrijk aanwezige publiek op sportpark De Westmaat moest nogal wat geduld hebben, totdat de wedstrijd echt op gang kwam. De eerste 20 minuten stonden in het teken van de aftasten van elkaar en voorzichtig zo hier en daar een plaagstootje uitdelen. Het enige opvallende moment was het uitvallen van (de vorige week pas in de basis terug gekeerde) Frits Dantuma. Naar het leek speelde zijn hamstring op.
Maar het duurde tot de 20e minuut, aleer er sprake was van een serieuze kans. Het was de thuisclub die daarvoor tekende. Maar eigenlijk veroorzaakten de gasten zelf het gevaar: doelman Bas van Wegen schoot zijn uittrap tegen Ali Akla op; maar de bal ging tot opluchting van Van Wegen over de achterlijn, naast het doel.

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/VV IJSSELMEERVOGELS - ONS BOSO SNEEK - 5.11.2016/20161105_VV_IJsselmeervogels_-_ONS_Boso_Sneek_1.jpg

Als een donderslag bij heldere hemel………….
Nou ja, bij wijze van spreken dan! Want terwijl het wolkendek boven De Westmaat steeds dikker werd en een fikse regenbui voorbereidde, viel onverwacht toch het eerste doelpunt. De nummer 21, aanvoerder Chris van Hussen, liet halverwege de ONS Boso Sneek-helft vanaf links een voorzet los, die door Sherwin Grot (waar kwamen we hem al eens eerder tegen…………?) simpel in het doel werd gekopt: 1-0 na 26 minuten.

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/VV IJSSELMEERVOGELS - ONS BOSO SNEEK - 5.11.2016/20161105_VV_IJsselmeervogels_-_ONS_Boso_Sneek_2.jpg

En toen ging het snel!
Nadat Mike van der Laar eerst nog een grote mogelijkheid (10 meter voor het doel) onbenut had gelaten, was het in de 42e minuut opnieuw raak. Overigens ging daaraan wel een twijfelachtige situatie vooraf. Bij het uitverdedigen werd Gustavo van der Veen in de tang genomen door twee thuisclubspelers (eerste overtreding). Toen Gustavo zich vervolgens met handen en voeten vrije doorgang probeerde te verschaffen floot scheidsrechter Roeleveld. Bijna iedereen dacht aan een vrije trap voor ONS Boso Sneek. Scheidsrechter Roeleveld zag het anders. En hielp IJsselmeervogels door de vrije trap die hij aan de thuisclub gaf in het zadel voor de 2-0. De vrije trap, halverwege de ONS Boso Sneek-helft werd door uitblinker Mike van der Laar perfect genomen en door Marciano van Leijenhorst keurig ingekopt: 2-0 na 42 minuten.
Toen 2 minuten later Sherwin Grot geklungel in de ONS Boso Sneek-defensie afstrafte door de bal vrij te maken en in één run Bas van Wegen te passeren, was het vóór de thee zelfs nog 3-0. En de wedstrijd leek beslist!

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/VV IJSSELMEERVOGELS - ONS BOSO SNEEK - 5.11.2016/20161105_VV_IJsselmeervogels_-_ONS_Boso_Sneek_7.jpg

Groot overwicht voor de thuisclub
Na de pauze werd het overwicht voor de ‘Rooien’ alleen maar groter. Mike van der Laar schoot in de 48-ste minuut net naast. En Gustavo van der Veen had geluk, dat de scheidsrechter een duw in de rug van Sherwin Grot niet bestrafte met een penalty. Maar de 4-0 kwam er toch! Terwijl ONS Boso Sneek probeerde tot een aanval te komen, veroverde Sherwin Grot in de omschakeling de bal, passte op Ali Akla, die onberispelijk Bas van Wegen in de uiterste hoek klopte. Ali Akla had zich 3 minuten later helemaal onsterfelijk kunnen maken. Maar de voorzet van rechtsachter Shanon Carmelia verlengde hij voorlangs: geen doelpunt derhalve!
In de 59e minuut werd het vervolgens 5-0. Mike van der Laar (weer hij!) zag Oktay Özturk helemaal vrij staan en zijn pass ‘over de hele’ was perfect op maat, zodat Özturk Bas van Wegen opnieuw kansloos liet zijn.

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/VV IJSSELMEERVOGELS - ONS BOSO SNEEK - 5.11.2016/20161105_VV_IJsselmeervogels_-_ONS_Boso_Sneek_9.jpg

Gas terug
IJsselmeervogels nam vervolgens wat gas terug. Sandor van der Heide wisselde een aantal spelers. Maar, of de kwaliteit daardoor terugliep…………..? Dan blijkt, hoe belangrijk een brede selectie en een ‘ruime bank’ is. Het gevaar werd namelijk niet minder groot. Maar het waren twee van de ‘blijvers’ die voor het halve dozijn-vol zorgden. Christiaan van Hussen stuurde Sherwin Grot de ruimte in. En Grot bekroonde zijn goede spel met een prachtige (derde) goal: 6-0.
Al had het even daarvoor 5-1 moeten worden, toen Marciano van Leijenhorst in het eigen strafschopgebied de bal met de hand beroerde. Maar scheidsrechter Roeleveld liet na om hiervoor een strafschop te geven. Het zou een kleine pleister op een diep geslagen wonde voor de oranjehemden uit Sneek zijn geweest.
Voor hetzelfde geld had Mike van der Laar de stand nog uitgebreid. Maar eerst miste hij in de rebound, en even later keerde Bas van Wegen met een mooie reflex zijn inzet.
In de allerlaatste minuut had het dan toch nog kunnen gebeuren. Een fraaie solo van Ale de Boer bracht hem langs 6 Vogels. Maar zijn schot verdween over het doel van keeper Jaimy Schaap, die over de hele wedstrijd niet veel te doen heeft gehad.

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/VV IJSSELMEERVOGELS - ONS BOSO SNEEK - 5.11.2016/20161105_VV_IJsselmeervogels_-_ONS_Boso_Sneek_12.jpg

Hoe moet het nou verder met ONS Boso Sneek?
Wanneer we dat wisten, dan zouden we ons dat niet als afsluiting afvragen. Feit is, dat het deze middag (weer) niet liep bij de Snekers. En, dat het dat al weken niet echt doet. Zo af en toe meen je een paar lichtpuntjes te ontdekken. Maar die zijn vervolgens weer heel snel weg! Want of pure pech, of het wegvallen van een paar dragende spelers (lees: Renco van Eeken, Rein Werumeus Buning en Frits Dantuma) verstoort de balans in een elftal, dat steeds jonger wordt, maar daardoor ook onervarener. Zaak is zeker om toch temidden van alles de rust te bewaren. Om vervolgens te ontdekken, dat medespelers op een eiland geen rendement opleveren. Maar, dat één eerste vereisten is om de 11 in het veld (in vele opzichten) bij elkaar te houden.
Volgende week in Ermelo zijn er namelijk nieuwe kansen en nieuwe prijzen!
Hulde, overigens, aan IJsselmeervogels, dat goed voetbal speelt en volgende week in de topper in en tegen Lisse zeker niet kansloos is. In tegendeel: de Spakenburgers lijken op kampioenskoers!

Wedstrijdgegevens:

IJsselmeervogels-ONS Boso Sneek:                  6-0   (3-0)
26 Sherwin Grot                            1-0
42 Marciano van Leijenhorst           2-0
44 Sherwin Grot                            3-0

52 Ali Akla                                   4-0
60 Oktay Özturk                           5-0
71 Sherwin Grot                            6-0

Schr.:        M.A.Roeleveld (Vinkeveen)
Ass. schr.: J.M.M.Soeter & S.Leferink

Kaarten: geel: (26) Yume Ramos, (63) Fabian Stevens (ONS Boso Sneek)

Opstellingen:

vv IJsselmeervogels:
doel:      Jaimy Schaap
achter:   Shanon Carmelia-Ralph Hovestad (62: Jeffrey Buitenhuis)-Marciano van Leijenhorst-Henri de Graaf (62: Dennis Hollart)
midden: Oktay Özturk (68: Hanne Hagary)-Achraf Nejmi-Christiaan van Hussen-Mike van der Laar
voor:     Sherwin Grot-Ali Akla

ONS Boso Sneek:
doel:     Bas van Wegen
achter:  Gustavo van der Veen-Klaas de Vries-Angelo Zimmerman-Curty Gonzales
midden: Frits Dantuma (15: Patrick Amels)-Fabian Stevens (82: Jelle Jan de Graaf)-Danny Kampstra-Martijn Roosenburg (58: Tim Oosterbaan)
voor:     Ale de Boer-Yume Ramos

Delen