Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Boso Sneek te gast op Houtrust

‘Op Houtrust’: kans op een succesje voor ONS Boso Sneek?

 Het winterse weer van de afgelopen weken heeft de ranglijst van de Derde Divisie behoorlijk door elkaar gehusseld. A.s. zaterdag spelen we competitiedag 24. Slechts twee ploegen hebben tot nu toe de voorgaande 23 duels volbracht: Jong FC Groningen en Huizen. Daar tegenover zijn er ook drie clubs die nog maar 20 duels hebben afgewerkt: Rijnsburgse Boys, Quick Boys en Capelle.Alle reden dus om volgende week zaterdag maar eens in te gaan halen. En dat doet ook ONS Boso Sneek. De op 21 januari  j.l. afgelaste Friese derby tegen Harkemase Boys prijkt dan op het programma. Alle reden om daarnaar toe te leven en al te voorzien van de nodige bespiegelingen.

Maar eerst staat er nog een andere wedstrijd te gebeuren. Zaterdag a.s. reist de selectie van de Snekers met begeleiders en (hopelijk ook) supporters af naar de historische grond van sportpark ‘Houtrust’ om op bezoek te gaan bij één van de oudste clubs in de Derde Divisie: svv Scheveningen. U weet wel, de club, waarvoor oud-ONS-er Ype Haytema ook nog een aantal seizoenen actief was. Svv Scheveningen is één van de topclubs in deze Divisie. Met 38 punten uit 21 wedstrijden staan de Zuidhollanders op een verdienstelijke 4e plek achter FC Lisse, IJsselmeervogels en ASWH. Virtueel staan de mannen van trainer John Blok zelfs derde. Het lijkt dan ook op voorhand een kansloze missie voor de volgelingen van het duo Karrenbelt en De Wagt. Met in het achterhoofd: het echec tegen ODIN’59 (veertien dagen geleden), en de 1-1 in de oefenwedstrijd tegen stadgenoot LSC 1890 lijkt de vraag gerechtvaardigd, wat de Snekers hebben te zoeken in het Scheveningse. Maar………..in voetbal is niets zeker. En we beginnen elke wedstrijd weer met 0-0. Bovendien: de positie van Scheveningen mag dan een prachtige zijn, de resultaten van de laatste weken bieden enige hoop, dat het aanstaande zaterdag bij voorbaat geen gelopen koers is. Vóór de winterstop maakte svv Scheveningen indruk met overwinningen op FC Lisse, Quick Boys en Rijnsburgse Boys. Maar na de rustperiode van vier weken moet ook bij de Scheveningers de machine duidelijk nog op gang komen. Tegen ODIN’59 werd het 1-1, en in en van Capelle werd verloren met 1-0. Wie er zaterdag bij de thuisclub niet bij zal zijn is Rensey Barradas. In de zomerperiode kwam hij over van RVVH, waar hij in het vorig seizoen de uitblinker was. Barradas acteerde dit seizoen geregeld in de hoofdmacht van Scheveningen, maar koos ervoor om het komende seizoen uit te komen voor SteDoCo. Per direct verlaat hij svv Scheveningen, zo bericht de website van de club.

ONS Boso Sneek is met wisselend succes begonnen aan de tweede helft van het seizoen. Tegenover de knappe 0-0 tegen Quick Boys en de 6-0 zege op VVOG staan een paar matige resultaten in oefenwedstrijden en een 4-1 nederlaag bij ODIN’59. De Snekers staan in een brede middenmoot met 27 punten uit 21 wedstrijden als 11e geklasseerd. Belangrijk zal zijn, of de oranjehemden aanstaande zaterdag met een fitte selectie kunnen aantreden. Daarover valt op dit moment nog niets te zeggen. Zeer waarschijnlijk heeft de technische staf grondig voorwerk gedaan om het concept van de tegenstander te kennen om in het licht daarvan het nodige te bedenken om één of meer punten mee terug te nemen naar Sneek. Ook al zou dat uniek zijn (nog nooit nam ONS Boso Sneek in de afgelopen drie seizoenen een punt mee vanaf Houtrust) onmogelijk is het niet. Al moeten we eerlijk toegeven, dat een ploeg die kan uitkomen met een ervaren spelmaker in Leroy Resodihardjo, en spitsen pur sang als Sandro Calabro en Tim Peters, gesteund door de ervaren Mehmet Aldogan (hij blijft volgend seizoen, naar verluit, in Scheveningen) toch start als favoriet.

Niettemin: ONS Boso Sneek: WE GAAN ERVOOR!!!

door:  Jan van der Veen

 

 

Delen