Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Boso Sneek wil niet opnieuw een KRAS oplopen

ONS Boso Sneek wil niet opnieuw een KRAS oplopen

 Groot was de teleurstelling afgelopen zaterdag bij ONS Boso Sneek na de nederlaag tegen Jong FC Groningen. Immers de thuisclub had tot halverwege de tweede helft de winst in handen. Maar ineens verdween alle organisatie, met name op de flanken vielen enorme ruimtes, en het leek alsof de spanning om een gunstig eindresultaat vast te willen houden de Snekers de baas werd. En dat, terwijl er vrijuit kon worden gevoetbald, omdat ONS Boso Sneek zich een week daarvoor al in veiligheid had weten te spelen.

Het is te hopen, dat het zaterdag in Volendam anders gaat. Want zowel Jong FC Groningen als Jong FC Volendam zijn goed voetballende teams, die zich voetballend wel degelijk hebben waargemaakt in de Derde Divisie. Jong FC Volendam speelde op 10 december 2016 in Sneek een goede partij. Maar een bevlogen ONS Boso Sneek wist toch de volle buit binnen te halen (om maar in visserstaal te blijven). Echter, die 3-1 nederlaag zit Jong FC Volendam niet lekker. De ploeg heeft een evenwichtig seizoen achter de rug. Eigenlijk springt alleen de 7-0 nederlaag afgelopen zaterdag tegen IJsselmeervogels er een beetje uit. De laatste weken liepen de resultaten wat terug (bijvoorbeeld een verliespartij tegen FC Rijnvogels), maar de zevenklapper in Spakenburg was toch een regelrechte verrassing. Jong FC Volendam heeft dus iets recht te zetten. En wil het seizoen in stijl afsluiten. ONS Boso Sneek doet er daarom verstandig aan zich niet door ‘het incident Spakenburg’ te laten afleiden. Net zoals het goed is om rekening te houden met een selectie waarin het talent in overvloed aanwezig is. Het mag dan wel zo zijn, dat topschutter Enzo Snoo de laatste weken terug te vinden is in de selectie van FC Volendam 1, evenals zijn ploeggenoot Jordy Hilterman, er blijven nog voldoende getalenteerde spelers over om een kwalitatief sterk, attractief en goed voetballend team op de been te brengen.

En er is zeker nog iets om voor te strijden. Jong FC Volendam heeft de ambitie uitgesproken om 4e te willen worden. En bij (nieuwe) misstappen van Scheveningen en/of ASWH zou dat in theorie allemaal nog kunnen. Voor ONS Boso Sneek lijkt het een erezaak om Jong Almere City FC achter zich te laten. En bij winst zit er de mogelijkheid in om zelfs te stijgen. Capelle, Jong FC Groningen en Quick Boys zijn nog binnen bereik.

De meeste aandacht gaat echter uit naar de topduels in Katwijk-Zuid (Quick Boys-IJsselmeervogels) en in Groningen (Jong FC Groningen-FC Lisse). De kampioensstrijd is zeker nog niet gestreden. En de koers is absoluut nog niet gelopen. Er is nog van alles mogelijk, al staat de ploeg van Sandor van der Heide er het beste voor. Het was omtrent ook de enige ploeg tegen wie ONS Boso Sneek zowel uit als thuis geen schijn van kans had. En met een spits als Berry Powel in de gelederen is dat ook niet zo vreemd. We wachten af en zo rond vijf uur in de middag (alle wedstrijden in de Derde Divisie beginnen deze zaterdag om 15.00 uur) weten we heel wat meer.

Dit was de laatste voorbeschouwing van het seizoen 2016-2017. Dank aan degenen die samen met ondergetekende hebben geprobeerd om u allen op de hoogte houden van de verrichtingen van ONS ‘Eerste’. Met name Rob Bosma en Martijn van der Veen (fotografen), Henk Peter Blok (twitter en algemeen) en Wicher de Boer (wedstrijdoverzichten): bedankt! Het was fijn om samen met jullie het Mediateam ONS Boso Sneek te vormen.

Voor degenen die van de verrichtingen van ONS Boso Sneek in dit seizoen nog eens willen nagenieten: naar verluid is Rob Bosma voornemens om opnieuw een Jaarboek uit te brengen. Zodra hierover iets definities is te melden leest u dat op de website.

 

door:     Jan van der Veen

 

Delen