Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Ophaalbrug naar beneden voor ONS Boso Sneek 1 op sportpark ’t Slot in Capelle aan den IJssel

Slotvoogd vv Capelle ontvangt ONS Boso Sneek

 Aanstaande zaterdag gaat de ‘ophaalbrug’ van het sportpark ‘Slot’ in Capelle aan den IJssel naar beneden, wanneer de oranjehemden van ONS Boso Sneek op visite komen. Het is alweer het vierde seizoen, dat de wedstrijd Capelle-ONS Boso Sneek op het programma staat. En elke keer gaat het ergens om. Ook deze keer zijn de belangen voor beide partijen groot. Het verschil op de ranglijst is minimaal, te weten 1 punt; al dient daarbij opgemerkt te worden, dat vv Capelle nog een wedstrijd tegoed heeft. Ook de doelsaldi verschillen nauwelijks van elkaar: om precies te zijn 2 doelpunten in het voordeel van vv Capelle. De aanval van ONS Boso Sneek is iets productiever dan die dan de thuisclub van komende zaterdag. Maar daar staat tegenover, dat de verdediging van vv Capelle een kleiner aantal doelpunten heeft doorgelaten. Cijfers, waaruit dus geen enkele conclusie getrokken kan worden met betrekking tot de uitkomst van de wedstrijd van zaterdag aanstaande. Je kunt ook niet spreken van ‘oudste rechten’, want zelfs de geboortedata van beide clubs liggen heel dichtbij elkaar: vv Capelle werd opgericht op 20 februari 1930, ONS twee jaar later op 4 april 1932.

Het zal dus aanstaande zaterdag gewoon op het veld moeten gebeuren. En veertien dagen geleden zouden we met lood in de schoenen de verre reis vanuit Sneek naar het 185 kilometer verderop gelegen Capelle hebben ondernomen. Immers de resultaten van de groen-zwarten die vóór de winterstop ver waren weggezakt in de rangschikking logen er niet om. In 2017 gelijk tegen IJsselmeervogels in Spakenburg, winst op Scheveningen, gelijk tegen Jong Volendam, winst op VVOG, winst ‘uit’ bij DVS’33 Ermelo, en winst thuis tegen FC Rijnvogels: een lijstje om ‘u’ tegen te zeggen.

En dan komt afgelopen zaterdag de dreun (lees: het verlies) met 5-1 in en tegen Huizen. Onbegrijpelijk in de voetballogica. Maar in de Derde Divisie van dit seizoen ‘all in the game’. Veel clubs lopen in deze klas zo af en toe op tegen een dikke zeeperd. Om vervolgens weer overeind te krabbelen en vrolijk verder te gaan. Dat mag voor ONS Boso Sneek als waarschuwing dienen. De Snekers treffen juist door de nederlaag van vv Capelle, vorige week bij Huizen, een tot in de tenen gemotiveerde thuisclub aan. En, wanneer vv Capelle eenmaal ‘los’ is, is het moeilijk te stuiten.

Opvallende spelers bij de opponenten van ONS Boso Sneek zijn: nummer 8 Wilmer Kousemaker, ex-prof, en spelbepalend spelend op het middenveld, Gertjan Rotman, gevaarlijk met name ook vanuit stilstaande situaties, en Tim Vincken, ex-Feijenoord, en vreemd genoeg dit seizoen nog niet vaak scorend, maar wel zeer vaardig in de voorbereiding van veel aanvallen. Topschutter is Olaf van der Sande met 7 goals.

Tegenstander ONS Boso Sneek neemt naar Capelle aan de IJssel een goede vorm mee, waarmee  men de afgelopen duels heeft gespeeld. Het gelijke spel tegen Jong Almere City FC luidde een periode in, waarin naast het goede spel ook punten werden gehaald. Achtereenvolgens SteDoCo (winst) en Rijnsburgse Boys (gelijk) werden daarvan het slachtoffer. Wanneer ONS Boso Sneek de lijn van na de winterstop weet door te trekken (op een enkele wedstrijd na steeds goed voetballend) dan is het zeker niet kansloos voor één of meer punten. We zullen het zien op de historische grond van sportpark ’t Slot in Capelle aan den IJssel tussen half drie en half vijf zaterdagmiddag.

 

door:                    Jan van der Veen

Delen