Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Robert van der Meulen: van Champion naar ONS1 naar Lid van Verdienste

Tijdens de voorjaarseditie van de Algemene Ledenvergadering 2017 (23-06-2017) is Robert van der Meulen benoemd tot Lid van Verdienste (LvV) van onze vereniging ONS Sneek.

Het was de laatste formele handeling van Harm de Wagt als voorzitter van de vereniging: het installeren van Robert in de roemruchte rij met verdienstelijke verengingsleden. Bijzondere voor Robert is dat zijn (reeds overleden) vader hem in het verleden is voorgegaan als LvV. Zo vader zo zoon. Oane van der Meulen was samen met o.a. Wim Ykema destijds zeer actief in onze jeugdafdeling. Overigens ook mw. van der Meulen was in die tijd een zeer actief vrijwilligster, niets komt vanzelf, maar verenigingswerk was en is een natuurlijk verschijnsel in de familie van der Meulen.

Robert is begonnen in de Pupillen 13, een team wat tegenwoordig Champions heet. Na een mooie periode van talentontwikkeling bij de jeugd, stroomde onze vaardige keeper door naar de A-selectie, alwaar Robert nog 36 keer uit mocht komen voor het eerste elftal. Na deze intensieve periode was er gelegenheid tot ‘afbouw’ maar vooral ook met plezier en vriendschap voetballen in de teams ONS 4 en ONS 5.

In deze tijd ontwikkelde zich ook zijn talent voor het (keepers)trainen en ander vrijwilligerswerk. Robert is een prachtig voorbeeld van hoe je in onze vereniging je talenten kunt ontwikkelen. Van Champion tot voetballer en van Champion tot actief en betrokken kaderlid. Naast zijn diensten als keeperstrainer is Robert actief in de organisatie van het Vrouwenvoetbal bij ONS Sneek, hij is actief in de Mediaredactie, en tevens verzorgt Robert het wedstrijdsecretariaat van het Jorn Feenstra Tournament (<JO13>).

Vanuit de goed gevuld zaal (50+) was er applaus voor weer een nieuw en ook zeer terecht Lid van Verdienste.

Op de foto: Robert met de oorkonde in de ene en speldje in de andere hand, tussen de bestuursleden van ONS Boso Sneek.

Delen