Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Roept ONS Boso Sneek succesvol DVS’33 een halt toe?

Is runner-up DVS’33 Ermelo in Sneek te stoppen?

 Aanstaande zaterdag is ONS Boso Sneek gastheer van DVS ’33 Ermelo. De club kent, evenals ONS een rijke historie die ergens in de jaren ’30 van de vorige eeuw begint. Door Vereniging Sterk is ontstaan door een fusie van twee clubs die het voetbal in Ermelo populair hebben gemaakt: EFC en AJAX. Naast deze beide clubs waren er nog meerdere op voetbalgebied actief. Maar deze beide besloten de handen ineen te slaan. En 84 jaar later is daarvan het resultaat te zien.

DVS’33 begon de huidige competitie niet al te sterk. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de club zo hier en daar in de eerste competitiehelft het geluk ook niet echt aan haar zijde had. Maar het loopt dan zo! Het leidde wel tot een trainerswissel halverwege het seizoen. De nieuwe ad-interim-trainer Willem Leusheus heeft een imposante status als trainer. Hij was assistent van Jan Reker bij Willem II, trainde o.a. Kozakken Boys, IJsselmeervogels en ASWH, en was zelf actief als profvoetballer bij FC Wageningen, FC Den Bosch en Eindhoven. Een succesvolle carrière, waardoorheen ook nog enkele buitenlandse ‘klussen’ lopen. DVS’33 heeft zeker profijt van de brede ervaring van Leushuis. Na de winterstop zijn de resultaten duidelijk verbeterd. Recentelijk won DVS’33 de derby van VVOG. Een geweldige opsteker voor de club. Daarvoor waren ASWH, Quick Boys, Huizen (1-5) en FC Rijnvogels al slachtoffer geworden van de dadendrang van de Veluwenaren. De wedstrijd tegen IJsselmeervogels ging pas kort voor het einde voor de Ermeloërs verloren, maar ook toen speelde de ploeg goed. Smaakmaker is nog steeds Maurice de Ruiter, die met 14 doelpunten hoog in de topscorerslijst prijkt. Een gevaarlijke spits, die maar een klein gaatje nodig heeft om te scoren. Maar daarnaast ook voetballend zijn mannetje staat.

Het verschil op de ranglijst tussen de beide opponenten van aanstaande zaterdag is slechts 2 punten. Voor beide clubs is dat een motivatie en inspiratie om toch vooral voor de volle winst te gaan. Daarbij kijken beide voorzichtig naar boven, omdat het gat na het paasweekend tussen hen en de bovenste p/d-plaats (spelen van promotie-/degradatiewedstrijden) respectievelijk 8 (ONS Boso Sneek) en 10 (DVS’33) punten bedraagt. Theoretisch kunnen beide clubs nog in de strijd om deze plaatsen worden betrokken, maar de marge is ondertussen toch wel tamelijk groot geworden.

ONS Boso Sneek deed in de afgelopen weken van zich spreken door het aantrekken van de ervaren verdedigende middenvelder Michael Lanting (32 jaar), aanvoerder van SV Spakenburg. Een aanwinst, zo lijkt het. Maar ook het bijtekenen van Angelo Zimmerman stemt tot vreugde. Angelo is in de afgelopen maanden voor ONS Boso Sneek van grote waarde geworden, mede ook door zijn ervaring.

Wat mogen we zaterdagmiddag verwachten? Allereerst (hopelijk) een mooie spannende wedstrijd. Het zal zeker een andere wedstrijd worden dan die tegen IJsselmeervogels, 14 dagen geleden. De 4-1-zege van de Spakenburgers was verdiend. En de ploeg liet zien in de Derde Divisie te behoren tot de ‘buitencategorie’. Het zal niemand verbazen, dat de ploeg van oud-ONS-er Sandor van der Heide over enkele weken de kampoensvlag mag hijsen. En dat is ook verdiend. De nederlaag van ONS Boso Sneek tegen de Vogels krijgt nog meer reliëf, wanneer je bedenkt, dat SV Scheveningen (toch bepaald ook geen ‘kleintje’) in Spakenburg met 6-0 klop kreeg. En het is de vraag, hoe het FC Lisse (volgende week tegenstander van ONS Boso Sneek) aanstaande zaterdag zal vergaan in de absolute topper, en min of meer kampioenswedstrijd, in Spakenburg.

Zaterdagmiddag rond vijf uur weten we ongetwijfeld meer!

 

door:                    Jan van der Veen

 

Delen