Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Runner-up Rijnsburgse Boys komt op bezoek

Runner-up Rijnsburgse Boys komt langs

Na het onverwachte succes, afgelopen zaterdag, in Hoornaar is ONS Boso Sneek aanstaande zaterdag de gastheer van een echte topper in de Derde Divisie. De resultaten die Rijnsburgse Boys (want over hen hebben we het) de voorbije weken boekte zijn indrukwekkend. Onder meer IJsselmeervogels en ASWH werden aan de zegekar gebonden. En stiekum begon de hoop in Rijnsburg te gloren, dat er misschien nog wel meer in zou kunnen zitten dan een plaats bij de eerste vijf. Afgelopen zaterdag kwam de ontnuchtering, toen svv Scheveningen in Rijnsburg op bezoek kwam. Het werd 1-3 in het voordeel van Scheveningen. Daarmee gingen de titelaspiraties van Rijnsburgse Boys niet in rook op. Maar het wordt wel een stuk lastiger om nog een rol van betekenis in de titelstrijd te spelen. Rijnsburgse Boys geeft echter de moed niet op en daarom is de ploeg een zaterdag meer dan te duchten tegenstander  van ONS Boso Sneek op het Zuidersportpark in Sneek.

De ‘uien’ treffen een thuisploeg die plotseling weer in goede doen lijkt te zijn. Opmerkelijk was de metamorfose die de ploeg zaterdag jl. in de rust bleek te hebben ondergaan. Gedreven kwam men uit de kleedkamer. En, waar het voetbal de laatste weken overal werd geprezen, maar te weinig punten opleverde (slechts één!) werd goed voetbal nu gepaard aan effectiviteit. Het helemaal niet slechte SteDoCo was plotseling helemaal de kluts kwijt. En ONS Boso Sneek kon nog iets doen aan het doelsaldo, dat op het eind van de competitie wel eens heel belangrijk kan zijn. De 1-6 zege was groot, maar verdiend.

De wedstrijden tussen ONS Boso Sneek en Rijnsburgse Boys hebben vanuit de historie altijd iets bijzonders. De meeste duels kennen geen grote uitslagen noch voor de één noch in het voordeel van de ander. Het zijn meestal ook leuke wedstrijden, omdat zowel ONS Boso Sneek als Rijnsburgse Boys het in zich hebben, dat ze verzorgd voetbal willen spelen. Het zou dus aanstaande zaterdag best wel weer eens een heel spannende wedstrijd kunnen worden. Net als eerder dit seizoen in Rijnsburg. Daar glipte ONS Boso Sneek de eerste zege in de recente geschiedenis van de wedstrijden tussen beide ploegen door de vingers, toen in blessuretijd Rijnsburgse Boys nog langszij kwam (2-2). Maar ook dat was voor de oranjehemden uit Sneek een prestatie van formaat.

Rijnsburgse Boys komt super gemotiveerd en met een sterke ploeg naar Sneek. Eigenlijk zijn het allemaal toppers die de geel-zwarten in het veld brengen. Wanneer we dan toch een paar namen noemen dan springt die van de opvallend gemakkelijk scorende verdediger Joël Tillema in het oog. En weten we, dat ONS Boso Sneek ook meer dan rekening moet houden met een Jeffrey Jongeneelen en de van VVSB overgekomen Giovialli Serbony. En wat te zeggen van de kersverse vader: Jeroen Hessing, de maker van de winnende treffer in het spectaculaire duel met IJsselmeervogels. Jeroen is de laatste weken met name actief als super-sub. Maar de bank heeft in Rijnsburg uitwisselbare kwaliteit met degenen die in de basis staan. Dus: dubbel oppassen voor ONS Boso Sneek!

Mocht ONS Boso Sneek de lijn van de afgelopen weken kunnen voortzetten, dan zou dat voor de Snekers wat meer lucht kunnen opleveren. En krijgt het voetbal nog meer kans. Mogen we hopen op een nieuw positief resultaat? Het liefst drie punten.

Scheidsrechter is zaterdagmiddag dhr. M.J.Nagtegaal uit Hendrik Ido Ambacht, geassisteerd door de ass. scheidsrechters: mw. C.F.Overtoom en dhr. P.Otten.

 

Programma:

 

DVS’33 Ermelo                                 – ASWH

FC Lisse                                              – Harkemase Boys

Huizen                                                – Capelle

Jong Almere City FC                       – FC Rijnvogels

Jong FC Groningen                         – Quick Boys

Jong FC Volendam                          – SteDoCo

ONS Boso Sneek                              – Rijnsburgse Boys

Scheveningen                                  – VVOG

IJsselmeervogels                            – ODIN’59

 

Delen