Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Straf KNVB voor clubs in 3e Divisie

Zoals bekend zijn er met de invoering van de Tweede en Derde Divisie licentie-eisen gesteld aan de clubs om de afstand tussen het betaald voetbal en de top van het amateurvoetbal te verkleinen. Eén van de licentie eisen is dat in de Derde Divisie verenigingen verplicht zijn om in deze voetbaljaargang drie formele arbeidscontracten te laten registreren bij de KNVB. Volgend seizoen zijn dit er zes.

Hoewel wij als ONS niet blij zijn met deze licentie eis hebben wij er wel voor gezorgd dat wij aan deze verplichting hebben voldaan. Er zijn echter ook een groot aantal verenigingen die om principiële redenen hier niet aan wensen te voldoen. Dit betreft met name verenigingen in de Derde Divisie Zondag, maar ook twee verenigingen uit onze competitie, te weten ODIN en Harkemase Boys.

Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen heeft de KNVB nu aangekondigd deze verenigingen een sanctie op te leggen. Dit komt neer op het in mindering brengen van 3 punten.

Hoewel dit voor ONS gunstig is met het oog op de ranglijst, zien wij liever dat deze opgelegde sanctie van tafel gaat en de KNVB er alles aan doet om met de gezamenlijke verenigingen in de Tweede en Derde Divisie tot een goede oplossing te komen. Nogmaals, wij hebben alle zaken goed voor elkaar maar wij vinden wel dat de strijd op het veld moet worden uitgevochten en niet bij de Licentiecommissie van de KNVB.

Bestuur ONS Boso Sneek

Delen