Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ODIN’59-ONS Boso Sneek

ODIN’59 en het gevaar van de onderschatting

 

Na de eclatante overwinning van afgelopen zaterdag tegen VVOG uit Harderwijk, gaat ONS Boso Sneek aanstaande zaterdag op bezoek bij ODIN’59 uit Heemskerk. In de schaduw van het kasteel zal de wedstrijd op het sportpark ODIN’59 aan de Hoflaan aldaar gewoon op 0-0 beginnen. En zijn er voor beide partijen kansen.

Dat klinkt misschien wat voorzichtig, voor wat ONS Boso Sneek betreft. Maar we moeten ook gevoel hebben voor realiteit. Afgelopen zaterdag was een hoogtepunt in de recente geschiedenis van de Sneker Derde Divisionist. En we hopen nog vele van dat soort hoogtepunten mee te maken. Maar het zal niet elke week feest zijn. En daarom is het zaak om scherp te blijven.

En…..ODIN’59 is een heel andere tegenstander dan VVOG. Wie afgelopen zaterdag ODIN’59 aan het werk heeft gezien tegen Jong FC Groningen heeft kunnen ontdekken, dat de ploeg kan strijden tot het einde. En was de penalty die de Heemskerkers 9 minuten vóór het einde kregen benut, dan was het nog niet zo zeker geweest, dat er punten in Groningen zouden zijn achter gebleven.

Bovendien speelt ODIN’59 zijn beste wedstrijden tegen tegenstanders die hen inspireren en motiveren door iets bijzonders. Getuige het knappe punt, 14 dagen geleden, tegen één van de topploegen uit de Derde Divisie, Scheveningen (1-1).

In Sneek werd het vijf maanden geleden 1-0 voor ONS Boso Sneek, waardoor ODIN’59 de verrassende koppositie weer kwijtraakte, die het vlak daarvoor had veroverd. Het lot van menige debutant: een voortvarende start, maar vervolgens ervaren, dat de competitie nog lang en de tegenstand groot is.

Zo op het oog is er weinig mis met de mannen van trainer Richard Plug. Een doelsaldo van 31-34 (slechts -3) zou doen vermoeden, dat het met het puntenaantal ook wel goed zit. Echter heel vaak zat de ploeg net 1 doelpunt naast puntwinst. En dan levert een keurig doelsaldo nog niks op.

Topschutter is Eelke de Graaf. Hij scoorde tot nu toe in deze competitie 7 keer. Dat steekt een beetje af tegen de 17 treffers die hij vorig seizoen maakte. Maar dat seizoen was voor ODIN’59 (Ons Doel Is Nuttig) wel zeer succesvol met het behalen van het kampioenschap in de sterke Hoofdklasse A.

Jim Hulleman is een andere speler, met wie in de aanval rekening moet worden gehouden. En op het middenveld speelt één van de mensen om wie veel bij ODIN’59 draait: aanvoerder Ron Scheffer.

Bij ONS Boso Sneek lijkt iedereen fit te zijn. Wat heet, de lang geblesseerde GertJan Koopmans deed, volgens onze correspondent ter plaatse, speelminuten op en scoorde meteen in de oefenwedstrijd, dinsdagavond 31 januari op sportpark Skoaterwâld in Heerenveen tegen SC Heerenveen onder 19 jaar (einduitslag 1-4 in het voordeel van ONS Boso Sneek). Dat betekent een goed gevulde bank en wat mogelijkheden in het geval, dat……………..

De weersomstandigheden lijken goed: met 8 graden op de thermometer is het uitstekend te voetballen. Maar, of de uitslag van de wedstrijd ook echt de lente voor ONS Boso Sneek zal laten doorbreken, moeten we afwachten. In elk geval: wanneer de strijdlust van afgelopen zaterdag meegenomen wordt naar Heemskerk doen de mannen van Karrenbelt en De Wagt er alles aan om ook in de schaduw van het kasteel onder leiding van scheidsrechter Van der Burg punten te veroveren.

 

door:     Jan van der Veen

 

Delen