Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Boso Sneek – VVOG

VVOG: een verassende topper!

 

Aanstaande zaterdag is op het Zuidersportpark in Sneek te gast: VoetbalVereniging ONS Genoegen uit Harderwijk. De ploeg bezet momenteel de 7e plaats in de Derde Divisie za. met 26 punten uit 19 wedstrijden.

 

Via de nacompetitie bereikte VVOG aan het eind van het vorig seizoen de Derde Divisie. Maar intussen is de ploeg al een degelijke en stabiele 3e Divisionist geworden. De kracht van de Harderwijkers ligt in het teamverband. Maar het is natuurlijk ook fijn, wanneer je in dat team ene Jeremy de Graaf hebt rondlopen. Samen met Arno Dijkstra (FC Rijnvogels) en Peter de Lange (ASWH) prijkt De Graaf bovenaan de topscorerslijst met 14 treffers. En het zal zaterdagmiddag zaak zijn voor gastheer ONS Boso Sneek om dit gevaar in te dammen. Terugdenkend aan de ‘heen’-wedstrijd in Harderwijk zal dat niet eenvoudig zijn. Maar de Snekers hebben wel een paar spelers die dat kunnen.

Overigens is niet alleen Jeremy de Graaf een gevaar. Om hem heen lopen bijvoorbeeld ook Samir Merraki en Pernelly Biya een aardig potje te voetballen. Dus: de dreiging komt van meerdere kanten.

 

De geschiedenis van de ontmoetingen van beide ploegen tegen elkaar geeft aan, dat het altijd spannende wedstrijden zijn geweest. En, dat er ook meerdere keren sprake is geweest van een verrassend scoreverloop. Dat biedt geen aanknopingspunt voor: hoe het zaterdag zal verlopen.

Maar op één of andere manier slagen beide ploegen erin om het publiek aan de wedstrijd te binden. En daarom lijkt het ook meer dan de moeite waard om zelf in levende lijve de confrontatie tussen beide te volgen!

 

Wat de recente historie betreft: beide ploegen speelden na de winterstop 1 wedstrijd. VVOG deed daarin, afgelopen zaterdag, van zich spreken door op duidelijke wijze koploper FC Lisse met een 2-0-nederlaag huiswaarts te sturen. FC Lisse ervaart momenteel, dat het moeilijk is om aan kop te KOMEN, maar dat het misschien nog wel moeilijker is om aan kop te BLIJVEN. VVOG benadrukte dat nog eens. Maar plaatste zichzelf daardoor ook nadrukkelijk ‘in the picture’. En de vraag is, of de groen-witten tegen die druk zijn opgewassen.

 

ONS Boso Sneek pakte in Anton Piek-achtige weersomstandigheden op 14 januari een punt tegen Quick Boys. Het hadden er voor hetzelfde geld ook drie kunnen zijn. Maar scoren blijft de Snekers nog steeds moeilijk afgaan. De wedstrijd ‘uit’ tegen Harkemase Boys op het echte gras van sportpark De Bosk kon vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan. De oefenwedstrijd (in de plaats van de competitiewedstrijd tegen Harkemase Boys) tegen het vv Staphorst van oud-ONS-er Jan Vlap leverde een 1-2-nederlaag op. Maar daaraan moet niet al teveel waarde worden gehecht, omdat een oefenwedstrijd nu eenmaal van een andere inhoud is dan, wanneer het ‘om het eggie’ gaat.

 

Al met al kunnen we zaterdag aanstaande een open wedstrijd verwachten. De uitslag zal voor een groot deel worden bepaald door de vorm van de dag van beide teams. We hopen natuurlijk, dat de punten in Sneek zullen blijven. Dan zal het verdere verloop van de competitie voor de thuisclub iets minder lastig worden dan bij een andere uitslag. Daarom: laten we als één man achter onze jongens staan en hen de nodige morele steun geven die vaak tot bijzondere prestaties leidt.

 

We hopen op een fijne ontmoeting en een boeiende wedstrijd!

 

door:     Jan van der Veen

 

Delen