Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing SteDoCo-ONS Boso Sneek

STERK DOOR COMBINATIE ontvangt ONS Boso Sneek

 Zaterdagmiddag 4 maart a.s. ontvangt SteDoCo op het vernieuwde sportpark aan de Groeneweg in Hoornaar ONS Boso Sneek. Vernieuwd……….Want hoewel het sportpark in zijn huidige vorm alweer een poosje in gebruik is, speelde ONS Boso Sneek zijn vorige ‘uit’-duel tegen SteDoCo (september 2015) op het oude veld. We zijn benieuwd hoe het vernieuwde complex van onze vrienden er uit ziet.

Ook wat de voetbalprestaties betreft heeft SteDoCo in het lopende seizoen niet stil gezeten. Het is een middenmoter geworden met opmerkelijke prestaties in de afgelopen weken. Nadat de Zuidhollanders aan het einde van het vorige seizoen evenals ONS Boso Sneek het vege lijf wisten te redden, gingen ze in de huidige competitie tot nu toe voortvarend verder. Omdat de competitie door een aantal afgelastingen behoorlijk is scheef getrokken, is de 12e plaats met 29 punten uit 22 wedstrijden enigszins vertekend. Op de ranglijst heeft SteDoCo bijvoorbeeld 1 punt meer dan ONS Boso Sneek. Maar de Snekers zijn ‘bij’, en SteDoCo moet nog twee wedstrijden inhalen.

Afgelopen zaterdag oefende de formatie van trainer Virgil Breetveld tegen RKC Waalwijk Jong. Volgens de clubverslaggever een leuke wedstrijd, die werd afgesloten op 1-1. Een goede prestatie van de gastheren van aanstaande zaterdag. Daarvoor boekte SteDoCo een paar opmerkelijke resultaten. Zowel in positief als negatief opzicht. Zo werd in de laatste competitiewedstrijd van 2016 gewonnen van IJsselmeervogels (2-0)! De eerste wedstrijd in 2017 ging tegen svv Scheveningen verloren met dezelfde cijfers. Daarna volgde er een 4-2 overwinning op naaste concurrent DVS’33 Ermelo, maar twee weken later was Jong FC Groningen in Hoornaar met 4-0 te sterk voor de thuisclub. En wie had die laatste uitslag nu verwacht in dit rijtje? De laatste wedstrijd tot nu toe speelde de ploeg uit Hoornaar in Harkema tegen de ‘Boys’. Het werd uiteindelijk een 1-0 zege voor SteDoCo. En dat is weer een zeer knappe prestatie. In de ploeg zijn de namen van doelman Ritchie Steinmann, Remco Buist en Hakan Tokul voor ONS Boso Sneek de bekendste. Maar trainer Virgil Breetveld staat er garant voor, dat hij in zijn vierde en laatste seizoen bij de club een evenwichtig elftal in de wei brengt met op elke positie kwaliteit. Met name het gevaar Hakan Tokul zal ONS Boso Sneek moeten beteugelen. Maar je alleen op verdedigen blindstaren is weer iets, dat niet bij ONS Boso Sneek past.

Voor het volgend seizoen heeft SteDoCo een nieuw trainersduo aangetrokken. Frans Adelaar (ex-betaald voetbal en ex-trainer van IJsselmeervogels) wordt miv het seizoen 2017-2018 hoofdtrainer en Cor Lems, ook al bekend als speler uit het Betaalde Voetbal (oa voor DS’79 en FC Den Haag) wordt zijn assistent. Verder hebben al toegezegd te gaan spelen voor SteDoCo: Rensey Barradas en Ricardo Samoender (Scheveningen) en Bryan Jongeneel (Kozakken Boys). Dat betekent dat, mochten we dat nog niet vermoeden, de Hoornaarders alles in het werk zullen stellen om tenminste Derde Divisionist te blijven.

ONS Boso Sneek speelde na het sneue verlies in Harkema dinsdagavond jl. een spectaculaire  wedstrijd tegen Jong Almere City FC. De technisch zeer bekwame polderbewoners kwamen binnen 7 minuten voor met 0-2. Maar ONS Boso Sneek herstelde zich keurig. En na 22 minuten waren de plooien weer glad gestreken: 2-2. Wat ONS Boso Sneek daarna ook probeerde, het lukte niet om de verdiende zege binnen te halen. Frustrerend was te zien hoe een behoorlijke overtreding in het strafschopgebied ten opzichte van Yume Ramos door de scheidsrechter werd weggewuifd, waar een strafschop meer dan op zijn plaats was geweest. We zijn benieuwd, of de Snekers komende zaterdag het opnieuw kunnen opbrengen om er voor 120{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} voor te gaan. Het zal moeten, willen we niet verzeild raken in de echt onderste regionen. Maar er wordt wel een behoorlijke wissel getrokken op onze jongens: 3 wedstrijden binnen 8 dagen is zelfs voor een profclub zwaar. En onze jongens hebben ook nog gewoon een baan.

We hopen natuurlijk tegen half vijf zaterdagmiddag met een positief resultaat naar Sneek te kunnen terugkeren. En we wensen onze spelers en technische staf alle sterkte bij de voorbereiding. En succes op het sportpark aan de Groeneweg.

 

Wedstrijdgegevens:

Scheidsrechter:                                               C.Prooi

Ass.scheidsrechters:                     D.van Aalst & A.F.Bruggeman

 

Wedstrijden op za.  04-03-2017:

 

Capelle                                – FC Rijnvogels

Harkemase Boys             – IJsselmeervogels

ODIN’59                              – Jong Almere City FC

Rijnsburgse Boys             – Scheveningen

SteDoCo                             – ONS Boso Sneek

VVOG                                  – Huizen

ASWH                                  – FC Lisse

Jong FC Groningen         – Jong FC Volendam

Quick Boys                         – DVS’33 Ermelo

Delen