Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorstel voor regionale indeling Derde Divisie

Komende woensdagavond komen de verenigingen bijeen voor een meeting in Zeist. Inzet is de bekendmaking van de landelijke competities in het amateurvoetbal, bekend is echter dat de clubs in protest komen tegen de indeling van de vele beloftenteams in de competitie. Nieuw item in de discussie is het voorstel van HSC’21 Haaksbergen, om regionaal te gaan voetballen in de Derde Divisie. In dit voorstel is er wel een eerlijke verdeling van de Beloftenteams over de competities in Noord en Zuid. Grote vraag is uiteraard is: 1) of de verenigingen nu wel akkoord gaan met een regionale indeling (voorstel is eerder behandeld en destijds niet gehonoreerd door de clubs en 2) kent het programma van de KNVB nog flexibiliteit om veranderingen door te voeren? Onderstaand de berichtgeving zoals geplaatst op www.tweededivisie.org.

Bron: www.tweededivisie.org

De indeling van de KNVB voor de Derde Divisie Zaterdag en Zondag blijft de gemoederen bezig houden. Na diverse brieven die richting Zeist werden gestuurd door clubs, komt HSC’21 nu met een voorstel voor een nieuwe indeling. Zij willen de Derde Divisie geografisch indelen.

Vijf beloftenteams

De KNVB maakte vorige week bekend dat er in de Derde Divisie Zaterdag liefst vijf beloftenteams zijn ingedeeld. In de Derde Divisie Zondag is maar één Jong-team ingedeeld. Dat is de amateurverenigingen uit de Derde Divisie Zaterdag tegen het zere been. De clubs komen nu in opstand en woensdag 28 juni lijkt een pittige confrontatie te worden tussen de clubs en de KNVB. In de aanloop daar naartoe is HSC’21 nu met een alternatief idee voor de indeling gekomen.

Regionale indeling

HSC’21 komt nu met het voorstel om clubs niet in te delen op basis van de speeldag, maar op basis van geografische ligging. Dat schrijft de voetbalclub in een brief aan de KNVB en alle zaterdag- en zondagclubs. Volgens HSC’21 kunnen de beloftenteams op die manier ook evenredig verdeeld worden. “HSC’21 is heeft altijd gepleit voor regionale indeling en dus ook weekend voetbal, met name vanwege reisafstanden en grotere kans op derby’s”, valt te lezen in de brief. “Gezien de problematiek van de indeling in de zaterdag 3e divisie ligt hier nu een mogelijkheid om tot een acceptabele oplossing te komen voor komende seizoen. Nadrukkelijk willen wij vermelden dat dit geheel los staat van de discussie wel/geen beloften in de amateurcompetitie.”

De indeling van de Derde Divisie Zaterdag en Derde Divisie Zondag komt er dan volgens het plan van HSC’21 als volgt uit te zien:

Noord: ACV, ADO’20, Be Quick 1887, DVS’33, Harkemase Boys, Hercules, HSC’21, Jong Groningen, Jong Twente, Jong Volendam, Magreb’90, De Meern, ODIN’59, OFC, ONS Sneek, Quick’20, Spakenburg, VVOG.

Zuid: ASWH, Blauw Geel’38, Capelle, Dongen, DOVO, EVV, HBS, Jong Almere, Jong Graafschap, Jong Vitesse, JVC Cuijk, OJC Rosmalen, Quick, Quick Boys, Scheveningen, Spijkenisse, UNA, Westlandia.

Delen