[wedstrijdverslag] ONS Boso Sneek oogst een punt tegen Jong Almere City FC

ONS Boso Sneek oogst meer dan verdiend punt tegen Jong Almere City FC

In een waar spektakelstuk speelden ONS Boso Sneek en Jong Almere City FC met 2-2 tegen elkaar gelijk. Aanvankelijk leek het erop, dat de thuisclub weer met lege handen zou komen te staan. Al na 7 minuten stonden de Snekers op een 0-2 achterstand. Bijna in zijn eentje sloopte Silvester van der Water de Sneker verdediging door zijn eigen snelheid optimaal te benutten. Zijn ploeggenoten Lanser en Tadmine scoorden uit twee van zijn voorzetten. Ale de Boer zorgde uit een scrimmage, dat ONS Boso Sneek weer aansluiting kreeg. En met een schitterend doelpunt uit een al even mooie pass van Martijn Roosenburg scoorde Yume Ramos 2-2. In de tweede helft had ONS Boso Sneek een paar keer een uitstekende mogelijkheid om de winnende treffer aan te tekenen. Maar gescoord werd er niet meer, ook al, omdat aan de Snekers een glaszuivere penalty niet werd toegekend.

door:                    Jan van der Veen
Fotografie:         Henk van der Veer en Rob Bosma Fotografie

Het blijft een onberekenbare tegenstander, die heel goed kan voetballen. Met die wetenschap ging ONS Boso Sneek de inhaalwedstrijd tegemoet tegen Jong Almere City FC. Op een koud en hol Zuidersportpark moesten beide ploegen op deze winters aandoende avond met elkaar de degens kruisen. Of het een verstandige beslissing is om op een dergelijke avond zo’n belangrijke wedstrijd te laten verspelen, is de vraag. De KNVB heeft blijkbaar andere prioriteiten dan de clubs die graag onder goede omstandigheden wat meer publiek willen boeien. Maar ONS Boso Sneek en Jong Almere City FC trokken zich weinig van de omstandigheden aan en maakten er een boeiende en bovenal spektakulaire pot voetbal van. De uiteindelijke 2-2 eindstand viel de thuisclub het meest tegen, omdat de mogelijkheden op de volle winst er waren. Maar voor hetzelfde was de wedstrijd voor de Snekers op een heus drama uitgelopen.

Wervelend begin

We kenden het nog van de wedstrijd in Almere in oktober j.l. Toen was het met name in het tweede gedeelte van de wedstrijd, dat Jong Almere City FC met wervelend voetbal ONS Boso Sneek helemaal zoek speelde. Deze keer legden de bezoekers de Snekers meteen maar over de knie. Met Curty Gonzales op de linksachterplaats in plaats van de zieke Klaas de Vries stonden de oranjehemden de eerste 10 minuten met de rug tegen de muur. Curty sjouwde zich suf achter de uitblinker in die minuten aan: Silvester van der Water. Evenals in Almere liet Van der Water de gelegenheids-back alle hoeken van het veld zien. Gelukkig hield Curty daaraan geen trauma over. Want in het wedstrijdgedeelte dat volgde had Van der Water weinig meer tegen hem in te brengen. Maar de eerste 7 minuten waren voor ONS Boso Sneek een kwelling. Al na amper 2 minuten schoot Dyllan Lanser na een snelle aanval over links hard in; maar Bas van Wegen kon nu nog pareren. Drie minuten later was het Silvester van der Water die Dyllan Lanser opnieuw in stelling bracht. Met een fraaie stift krulde Lanser de bal tussen keeper Van Wegen en de verste paal: 0-1. Krap twee minuten later brak Van der Water zelf door, zag, dat Khalid Tadmine er beter voorstond dan hij, en zijn pass in de breedte vond succesvolle afronding bij de nummer 17 (Tadmine) van de gasten: 0-2.

ONSBosoSneekJongAlmereCity_Ramos

Geen paniek

Merkwaardig genoeg sloeg op dat moment de paniek niet toe. Maar het pleit voor ONS Boso Sneek, dat men blééf voetballen. En succes kwam er! In de 10e minuut mocht Martijn Roosenburg op links een corner nemen. De bal ‘viel’ in het doelgebied, er ontstond een heftige scrimmage, en in die scrimmage zag Ale de Boer kans om de bal over de doellijn te werken: 1-2. Maar Jong Almere City ging onverdroten voort met het zoeken van de aanval. Opnieuw speelde Silvester van der Water zich vrij, maar Bas van Wegen stopte zijn inzet. In de 22e minuut leverde het gedisciplineerd voetballen ONS Boso Sneek opnieuw een treffer op. Een prachtige pass van Martijn Roosenburg bereikte Yume Ramos. Yume stopte de bal technisch heel knap, en draaide in één beweging de bal in het vijandelijke doel: een wereldgoal!

DSC_2032_ROB
Fotografie: Rob Bosma Fotografie

Stilte na de storm

En toen werd het even wat rustiger op het Zuidersportpark. Hoewel beide partijen heel aardig bleven voetballen, en het publiek bleven boeien, gebeurde er voor de beide doelen niet al teveel. Het enige opmerkelijke feit was een harde actie van één van de spelers van Jong Almere City tegen Curty Gonzales. De Sneker vleugel-spits kreeg een forse trap en moest zich laten behandelen.  Maar verder bleef de overtreding onbestraft. Een veel lichter vergrijp, door Ale de Boer begaan, leverde de aanvoerder van de Snekers wel een gele kaart op. In de laatste minuten vóór de rust hadden beide ploegen allebei nog een goede mogelijkheid. Maar gescoord werd er niet meer.

Opnieuw een snel begin

De tweede helft begon met een dubbele wissel aan Almeerder zijde. Daan Ibrahim en Rafael Boer hadden hun plaats in de rust moeten afstaan aan Boris Rasevic en Nicky van Hilten. En Rasevic deed bij zijn eerste de beste balcontact al van zich spreken. Een voorzet van Tadmine kwam op het hoofd van Rasevic, maar Bas van Wegen bleek weer eens goud waard en tikte de bal over! In de rebound trof Jasper Waalkens de ONS Boso Sneek-defensie op zijn plaats. Luttele minuten later was een fraaie combinatie Ale de Boer-Yume Ramos-Ale de Boer bijna succesvol. Maar nu lag keeper Mike Grim in de weg.

Penalty

In de 70e minuut brak Yume Ramos over links door, ging langs de achterlijn richting doel, maar werd in het zicht van de haven bruut getorpedeerd. De scheidsrechter zag er geen overtreding in. Maar daarmee ging wel een fraaie mogelijkheid op voorsprong voor hem uit als een nachtkaarsje.

DSC_2038_ROB

Slordig einde

Je kon wel enigszins merken, dat het voor ONS Boso Sneek de tweede wedstrijd binnen 78 uren was. Tegen het einde van de wedstrijd was de balcontrole wel eens wat minder. De krachten vloeiden bij sommige spelers langzaam uit het lichaam weg. En het scoren werd weer een probleem. Een aanval, op links opgezet door Yume Ramos bereikte in de 82e minuut invaller Fabian Stevens. Maar de Groninger zag tot tweemaal toe geen kans om keeper Mike Grim te passeren. Danny Kampstra schoot nog eens naast via de handen van Grim, en Yume Ramos besloot een aanval met een paar zeer fraaie kapbewegingen, ook dat leverde geen succes op.Toen een andere invaller, Patrick Amels nog eens voorlangs had geschoten na een mooie aanval over meerdere schijven, sloot scheidsrechter G.Keijl uit Heerde deze leuke wedstrijd.

Op naar Hoornaar!

Zaterdag aanstaande wacht ONS Boso Sneek een nieuwe krachtproef. Opnieuw staan er drie kostbare punten op het spel die niet bij de tegenstander terecht mogen komen. In de strijd om lijfsbehoud staat SteDoCo uit Hoornaar (onder de rook van Gorinchem) nog steeds binnen handbereik. Een uitgelezen mogelijkheid om een plaatsje op te kunnen schuiven!

Wedstrijdgegevens:

ONS Boso Sneek-Jong Almere City FC                                  2-2    (2-2)

4e official:            geen

Kaarten:              Ale de Boer, Fabian Stevens  (ONS Boso Sneek)
Jasper Waalkens, Maarten Davids, Jean-Willy Mapinga, Shaquill Sno

ONS Boso SNEEK:

doel:                     Bas van Wegen
achter:                 Gustavo van der Veen, Iloba Achuna, Angelo Zimmerman, Curty Gonzales
midden:              Danny Kampstra (89. Rein Werumeus Buning), Martijn Roosenburg (73. Fabian Stevens), Aron Strengholt  Renco van Eeken,
voor:                     Ale de Boer (81. Patrick Amels), Yume Ramos

Jong Almere City FC:
doel:                     Mike Grim
achter:                 Shaquill Sno, Tom Noordhoff, Faris Hammouti (74. Jean-Willy Mapinga), Dyllan Lanser
midden:              Daan Ibrahim (46. Nicky van Hilten), Maarten Davids, Rafael Boer (46. Boris Rasevic)
voor:                    Silvester van der Water, Jasper Waalkens, Khalid Tadmine

De (overige) uitslagen:

DVS’33 Ermelo                                 – Capelle                                             1-2
Quick Boys                                         – ODIN’59                                          3-2
ONS Boso Sneek                               – Jong Almere City FC                     2-2