Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Hollander Schilderwerken Pupil van de Week: MATHIJS WIERSMA

MATHIJS WIERSMA

 

geboren op:                         8 augustus  2013

speelt in:                               JO9-2

positie:                                  spits of middenvelder

school:                                   Bonifatiusschool – gr. 5

Mijn naam is Mathijs Wiersma.

Ik ben 8 jaar en op 8 augustus word ik 9 jaar. Dat is in de zomervakantie.

Mijn zus heet Lyanne en zij is 11 jaar. Zij zit op volleybal. Mijn moeder heet Jeanette en mijn vader heet Jan. Ik zit op de Bonifatiusschool in groep 5. Mijn meester heet Enne Joostema. Meester Enne is een hele leuke meester.

Ik zit nu al drie jaar bij ONS op voetbal. In mei 2019 ben ik begonnen bij De Champions, het jaar erna bij JO8-2 en nu in JO9-2. Ik vind het wel leuk in JO9-2. Het leukste vind ik doelpunten maken. Mijn trainers zijn Hans, Richard en mijn vader. De leiders zijn Koos en mijn vader Jan. De leukste positie vind ik spits of middenvelder. Ik ben vaak één van de snelste voetballers tijdens een wedstrijd en ik maak bijna iedere wedstrijd wel één of meer doelpunten. Ik zou wel ‘balletje hooghouden’ willen leren en nog sneller willen worden. Tijdens een training speel ik het liefst partijtjes of oefenen op afronden.

Ik ben nog niet vaak wezen kijken bij ONS1. Ik zou wel graag met één of meer spelers op de foto willen. Mathijs de Ligt van Juventus is mijn favoriete voetballer. Hij is een super goede verdediger. Ajax is mijn favoriete club. Ik heb shirtjes en een vlag van Ajax.

Ik wil later graag profvoetballer worden. Ik wil ook graag rijk worden. Ik weet zeker dat ik geen brandweerman wil worden. Ik eet het liefst hamburgers van de barbecue en ik eet liever geen ui. Ik kijk niet heel vaak televisieprogramma’s, maar wel graag YouTube of Netflix. Het liefst speel of voetbal ik gewoon buiten. Mijn favoriete muziek is van Marshmellow. Het nummer Alone vind ik erg leuk. Ik heb sinds kort een basgitaar. Muziek maken is ook een hobby van me.

 

Groeten,  Mathijs Wiersma

Delen