Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

All Stars ONS Boso Sneek JO11-2/3 winnen toernooi ONB

Afgelopen zaterdag zijn we met een All Stars team, samengesteld uit spelers en speelsters van ONS Boso Sneek JO11-2 en 3 naar Drachten geweest om deel te nemen aan het Leen Bakker toernooi van ONB Drachten.

Het idee om zo het seizoen af te sluiten kwam voort uit de successen die wij vorig jaar hadden op de afsluitende toernooien… een 2e en 3e plek. Nu er voor beide teams weinig animo was voor een afsluitend toernooi hebben we in goed overleg met de desbetreffende personen van de vereniging een eigen team samen gesteld. Een All Stars / vrienden team vernoemd naar de gelijknamige film en serie.

10 juni toernooi in Gorredijk gehad.., nou dat was een mooie generale, de kids hebben zo even samen kunnen spelen en zich voor kunnen bereiden op afgelopen zaterdag. Ook dit was een leuke en gezellig middag met z’n allen en ondanks dat we alle wedstrijden verloren hadden gingen we zaterdag vol energie, plezier en goede moed naar ONB Drachten.

Het samengestelde team..,

Brent, Hidde, Anna, Justin, Isis, Jayden, Jordy, Devin en Deniz werd begeleid door Bram en Edwin.

Zaterdag, de mooiste dag van de week….

Hoe dichter we wij Drachten kwamen, hoe donkerder dat het werd! Op plaats van bestemming regende het zelfs! Hmmm de weersvoorspellingen waren toch wel heel anders?! Goed niks aan de hand, het was niet koud en mooi weer om te voetballen. Na ons aangemeld te hebben gelijk doorgelopen naar veld B2 , hier moest het gebeuren vanmiddag, een mooi groen plastic veld zonder korrels. We spelen vier wedstrijden van 15 minuten en onze tegenstanders waren LAC Frisia JO11- 10 , ONB JO11-4, vv Drachten JO11-3, LAC Frisia JO11-11.

Een mooi straks schema, één wedstrijd spelen, één pauze en zo door.. dus veel tijd voor andere dingen was er niet tussen de wedstrijden door. De eerste wedstrijd was teugen de Liwwadders… we komen vrij snel al met 1-0 voor en dat is wel lekker in zo’n kort format maar die pret duurde niet zo lang.. 1-1.. gelukkig geen treurige koppies maar gewoon door voetballen en  vol voor de winst.. en ja die kwam er ook! Eerste wedstrijd een 2-1 winst.

De tweede wedstrijd was er eentje tegen de gastheren, een leuk en fris team wat elkaar goed wist te vinden.. ook onze toppers hadden de smaak te pakken en speelden zeer frivool en dat leidde tot best veel kansen.. maar ja ze moeten er wel in! Na zo’n vier vijf keer de paal, lat of net over geschoten een aanval van ONB.. het zal toch niet zo’n wedstrijd worden? Nee hoor.. de verdediging stond goed! En door goed doorzetten en rustig blijven werd dan toch nog een kans goed afgemaakt en gingen wij er met een 1-0 winst van door.. Hmm 6 uit 2 dat lijkt goed!

In de rust van onze wedstrijden konden we mooi onze tegenstanders analyseren en zo wisten we ook wat me moesten doen in de volgende wedstrijd.. Er liep er daar eentje bij die had zo in kunnen vallen bij de B’s .. wat een lang eind en alle ballen gingen op hem. We stelden Anna aan als man verdediger en die had maar één taak… hem uitschakelen!

De derde wedstrijd… LAC Frisia JO-10 inderdaad die met die lange.. al na twee minuten een duel om de bal en hij had au.. bleef op de grond liggen en de angel was uit het spel. Toch was het een zware partij maar we wisten deze uiteindelijk wel te winnen met 2-0 ! Nou dan heb je dus al 9 uit 3 …

Nu toch maar eens kijken wat onze laatste tegenstander allemaal gedaan heeft. Nou dat beloofde een mooie wedstrijd te worden.. ze hadden nl. ook drie keer gewonnen. Hoe verzin je het.. de laatste wedstrijd zou bepalen wie er kampioen zou worden. Toch waren wij in het voordeel, ons doelsaldo was 5 voor en 1 tegen dus + 4.. zij hadden drie keer gewonnen met 1-0 dus + 3.. ja ja, een gelijkspel zou voor ons zelfs voldoende zijn.

De vierde wedstrijd, vv Drachten JO11-3 een heerlijk team om naar te kijken maar wat wil je, ze voetballen ook al vier jaar samen! Ja dan spreek je ook over een goed ingespeeld team natuurlijk! De wedstrijd ging ook heerlijk op en neer en kansen waren er voor ons allebei. Toch moet gezegd worden dat zij wel iets beter waren maar het toch niet af konden maken. En toen dan de centrale scheidsrechter het sein gaf dat de wedstrijden afgelopen waren konden wij juichend het veld af.. 0-0 eindstand en op doelsaldo kampioen!

Voor alle zekerheid nog even de uitslagen checken en we konden ons opstellen voor de prijsuitreiking!

Zonder ook maar één speler te kort te doen…  de doelpuntenmakers, Deniz 2x Jordy 2x en Isis 1x maar zonder de rushes van Devin langs de zijlijn en de daarop volgende voorzetten konden hun ook niet scoren. De verdediging wisselend met Justin, Jayden, Anna en Hidde deze stond geweldig.. en dan Brent.. die ook maar één bal door hoefde te laten gaan .. al met al Een mooi stel vrienden!

De beker werd in ontvangst genomen, nog even met zijn allen op de foto en dan snel naar de afsluitende BBQ op Camping De Moesberg in Nijensleek. Oh en het weer..? We hebben het verder de hele dag droog gehouden en tijdens de BBQ brak het zonnetje er lekker door… de kids plus broertjes en zusjes konden lekker zwemmen en de vele meegereisde supporters genoten van een heerlijk drankje en hapje.

Al met al een heerlijke zaterdag! (de mooiste dag van de week… ).

Voor de spelers die doorgaan naar andere teams heel succes en voor de spelers / leider die ONS Sneek gaan verruilen voor een andere club heel veel succes en tot ziens op de velden elders in de stad. En wie weet volgend jaar weer een All Stars team.

Een fijne zomervakantie!

 

Bram & Edwin

 

 

 

Delen