Evenwicht in stadsderby JO13-2

SWZ Boso Sneek jo13-2 – ONS Boso Sneek jo13-2. Zaterdag 18 maart.

Vanmorgen moest ONS Boso Sneek jo13-2 tegen SWZ Boso Sneek jo13-2. Een uitwedstrijd. Deze wedstrijd begon om half elf. Nu zou je verwachten dat de jongens uitgeslapen waren maar dit was niet het geval. SWZ trapte af en zette gelijk vol in op de aanval. Bij een struikeling van de spits van SWZ werd er een vrije trap gegeven midden voor het doel. Degene die de vrije trap nam schoot de bal snoeihard in de goal. Dat was de 1-0, al in de tweede minuut. Niet veel later werd er weer veel druk gezet op onze verdediging en na een foutje liepen de aanvallers weer op Jay af die het antwoord schuldig moest blijven. Het stond dus binnen 10 minuten al 2-0. Nu moest er echt wat gebeuren want anders was het over en uit. Onze jongens gingen nu wat beter spelen en dit resulteerde in enkele kansjes en dat is nog sterk uitgedrukt. Bij rust was het dus 2-0.

De tweede helft waren ONSe jongens uitgeslapen al was SWZ soms erg gevaarlijk in de counter. Met redelijk voetbal werd er toch druk gezet en kwamen er grote kansen. Helaas werd er te weinig op doel geschoten en kansen niet afgemaakt. Maar dan eindelijk, net voorbij het derde kwartier kreeg Danko de bal op de pantoffel en scoorde. De aansluiting was er met de 2-1. Het was dat SWZ niet goed meer speelde dat de kansen aan de goeie kant waren. De bal in goal, of toch niet. De scheidsrechter gaf aan dat er niet gescoord was. Doellijn technologie was nodig…..maar niet aanwezig. Onze supporters hadden hem in ieder geval wel geteld. Na weer een speldenprikje van SWZ verdedigde Anne goed. Hij pakte de bal af bij de middenstip en na een mooie solo rondde hij beheerst af. Dit was de 2-2.  Nu nog even aanzetten en de derde maken maar dit lukte niet. SWZ kreeg nog een vrije trap op de punt van de zestien maar ditmaal was het een prooi voor Jay. Niet veel later werd er door de scheidsrechter afgefloten.

Jammer van de eerste helft, de tweede was een stuk beter en eigenlijk 2 punten verlies. Volgende week geen competitie. Over twee weken weer.