Harlingers maatje te groot voor JO11-4

Zeerobben JO11-7 – ONS Sneek JO11-4        Zaterdag 19 mei 2018

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen de Zeerobben uit Harlingen op het programma. Op papier een lastige wedstrijd want ze staan maar liefst 5 plekjes hoger in de ranglijst dan ONS maar vol goede moed vertrekken we om 9 uur vanaf de parkeerplaats richting Harlingen. Nadat we zijn omgekleed trappen we om 10 uur af op het kunstgrasveld van de Zeerobben. Het belooft een mooie wedstrijd te worden want beide teams lijken aan elkaar gewaagd. Het spel golft op en neer en beide teams laten mooi onderling samenspel zien. Jordan laat een paar mooie trucjes zien en gooit er af en toe een schaarbeweging tussendoor. Maar de Zeerobben lijken steeds wat beter in de wedstrijd te komen en worden steeds wat gevaarlijker. In de vijftiende minuut gaat het al bijna mis maar gelukkig schieten ze op de paal. Thijs staat intussen een wereldpartij te keepen en heeft met mooie reddingen al een aantal aanvallen af weten te slaan. Nu is ONS weer aan de beurt maar een aanval van Yoran wordt helaas gestopt op de achterlijn. Dan gaat het toch mis voor ONS en komt de tegenstander in de 20ste minuut op een 1-0 voorsprong. Maar niet getreurd, de wedstrijd is nog jong en er kan nog van alles gebeuren. Vijf minuten later krijgt Lucas een kans maar zijn schot wordt gestopt door de keeper. Het lijkt erop dat we met deze stand de rust in zullen gaan maar vlak voor tijd weten de Zeerobben met een mooie uitgespeelde kans de 2-0 op het scorebord te zetten. Rust. Eerst maar even wat drinken en hopen dat we de tweede helft ons weer terug in de wedstrijd kunnen knokken.

De zool van één van Yoran zijn voetbalschoenen ligt er inmiddels bijna helemaal af. Voetballen zit er hierdoor niet meer in dus mag hij de tweede helft het doel gaan verdedigen. Thijs mag nu op de rechtervleugel zijn kunsten laten zien. We gaan weer van start en ONS knokt voor wat het waard is maar al na een minuut of 8 valt ook het derde doelpunt voor de Zeerobben. Maar ONS lijkt niet op te geven en valt weer aan. Ze creëren een aantal kansjes en weten een paar corners te versieren maar de bal wil er maar niet in! En daar komen de Zeerobben weer. In eerste instantie wordt hun schot nog gestopt door de keeper maar in de rebound valt dan toch doelpunt nummer vier. Nog maar eens proberen dan. Thijs verovert de bal en passt naar Twan maar zijn schot gaat jammer genoeg net naast. Na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft wordt het 5-0 en niet veel daarna ook 6-0. ONS lijkt moe gestreden. Jordan heeft last van een blessure aan zijn been en moet gas terug nemen. Maar we hebben vandaag geen wisselspelers dus we moeten door! Achterin heeft Coert zijn handen vol aan de tegenstander en samen met de altijd bloedfanatieke Norah vechten ze voor wat ze wat ze waard zijn. Het lukt ONS bijna niet meer om eruit te komen. Alleen Thijs en Twan staan nog samen in de aanval en proberen te scoren maar het zit er niet meer in. De Zeerobben scoren nog wel en uiteindelijk wordt de eindstand op het bord 8-0. Jammer maar het zat er gewoon niet in vandaag. Iedereen heeft top gespeeld en alles gegeven maar de Harlingers waren vandaag een maatje te groot. Op naar de volgende wedstrijd!