Meiden ONS Sneek MO13-1 winnen weer!

Zaterdag…, de mooiste dag van de week!

Vandaag mochten onze toppers weer de wei in.. en thuis op veld, dus een echte wei! Lekker nat gras wat wil je nog meer?!

Het was wel weer even spannend of de wedstrijd door kon gaan want onze bezetting is dun en vandaag misten we Esther en Selena… gelukkig zijn er dan nog wat meiden van andere teams in willen springen dus konden we beginnen met zeven meiden!

Thyrsa op goal, achterin Fleur, Thirza en Shirley op het midden Isis en Lisette en voorin Tippi en aan het eind van de eerste helft kwam Anna daar nog bij…

We ontvangen vandaag SJO RVC MO13-1 deze meiden hadden net als ons de eerste wedstrijd gewonnen en dat was ook wel aan hun start te zien.., ze begonnen met hun sterkste opstelling en denderden in de eerste tien – vijftien minuten over ons heen … gelukkig stond Thyrsa goed te keepen en haar verdedigers daarvoor ook goed te verdedigen en wisten onze gasten slechts twee doelpunten te maken van de vele aanvallen.. Maar het was wel even werken voor onze meiden en dan kun je zien dat verdedigen ook best wel moeilijk kan zijn.., aan welke kant dek ik mijn vrouw.. kom ik op tijd terug..?!

Gelukkig kregen we wat meer vat op de wedstrijd en hadden we zelfs nog wel wat kansen op een doelpunt.. Anna meldde zich en kan gelijk invallen voor Isis, die toch wel wat erg veel last van haar enkel kreeg… De bal komt bij Anna en die speelde haar man uit en gaf de bal op Tippi en die scoorde! 1-2 Nog een paar minuten voor rust en we werden steeds beter.. Fleur controleerde de linkerkant en geeft de bal naar Lisette.. deze passt naar Anna en BOEM! ja ja .. 2-2 die gaat een leuk spannend potje worden zo… dan fluit de scheids en het is rust!

In de kleedkamer maar even rustig aan en op adem komen .. zo links en rechts nog wat aanwijzingen en tips hoe het makkelijkst te verdedigen en daarna op te bouwen naar voren.. Nog een mop van Thyrsa en we kunnen beginnen aan de tweede helft!

Isis nog even op wissel en de draad weer oppakken waar we gebleven waren.. Lisette, Anna en Tippi beginnen elkaar steeds beter te begrijpen zeer goed over.. en dat resulteerde dan ook in een doelpunt van Anna.., jaaaa we staan voor! Dan nu verder.. Lisette even op wissel en Isis er weer in… We blijven de druk flink opvoeren en de leidster van onze gasten moet ingrijpen.. ze zet haar sterkste meiden er weer in en die proberen met vrouw en macht de gelijkmaker te maken.. Maar onze verdediging deed het geweldig.., corner na corner werd weggewerkt. Maar dan toch .. de gelijkmaker! Kom op meiden .., we kunnen het, doorgaan we hebben nog tijd zat! Een ingooi op links.., Fleur gooit de bal over iedereen heen en stuurt daarmee Anna alleen richting die keeper.. ja ja.., ze twijfelt niet hoor! Boem.., 4-3! Mooie actie hoor.. de tegenstander ziet wel dat ze Anna in de gaten moeten houden en dat doen ze zelfs zo “hard” in een duel krijgt Anna een zwaaiende arm op haar hoofd.. Nou maar snel naar de kant en Lisette er weer in!

Het was nog even spannend, nog zo’n tien minuten te gaan en maar één doelpunt verschil.. voor de neutrale supporter natuurlijk een mooie pot.., maar langs de kant, geloof mij.. best wel spannend hoor want de tegenstander geloofde er ook nog wel in… Anna wilde er wel weer in en Tippi naar de kant.. De tegenstander begon maar door te drukken en de meiden achterin kregen het nu best wel moeilijk.. maar deden het super! Nog vijf minuten.., Shirley moe gestreden naar de kant.., Tippi er weer in.., de scheidsrechter werkte goed mee.., zijn veters waren al voor de tweede keer los.. Maar dan..

Dan komt er een bal van het middenveld bij Lisette, deze speelt naar Anna.., loopt zelf door.., krijgt de bal terug en …

Jaaaa… 5-3 en bijna tijd! Die kan niet meer fout gaan! Goh wat een fantastische wedstrijd en dito teamprestatie! Echt genieten hoor langs de lijn bij deze meiden!

Nog een minuutje te gaan en dan fluit de scheidsrechter af..! Lekker hoor, wéér drie punten! Wat een heerlijk begin van het weekend! Meiden .. bedankt en fijn weekend!