ONS Boso Sneek JO11-3 ontvangt Zeerobben JO11-6

Zaterdag, de mooiste dag van de week! Onze matadoren mochten het vandaag opnemen tegen de Zeerobben uit Harlingen.

De hele groep was weer compleet zo ook de begeleiding dus kon ondergetekende gewoon als vader samen met de andere ouders achter de hekken de kids aanmoedigen.

Na de toch wel teleurstellende verloren wedstrijd van vorige week konden ze het vandaag weer goed maken en de kids hadden er vooraf veel zin in… het miezerde een beetje dus mooi voetbalweer.

De eerste helft begon goed.., gelijk veel druk naar voren en dat leidde al vrij snel door een doelpunt.., Sven krijgt op aangeven van Eise de bal en neemt deze mee.., passeert een man en haalt uit! Boem… keeper redt  maar Deniz, een echte spits staat op de juiste plek en schiet de rebound binnen! 1-0 De druk bleef groot door het aanmoedigende publiek en de Zeerobben hadden weinig in te brengen.. tot een slippertje op het middenveld.. een counter Zeerobben en de stand komt op 1-1… Niks aan de hand.., gewoon door blijven drukken en de tegenstander op hun helft houden.

Zo gezegd , zo gedaan.. de ene kans na de andere maar hen keeper redde goed en we lieten ons weer zakken… als er iets meer druk geweest zou zijn had er meer in gezeten en dat bleek al snel toen we weer doordrukten.. uiteindelijk komt de bal via Isis en Stijn bij Jordy en deze maakt het af… 2-1 en dat was tevens de ruststand.

Na een ruim kwartier pauze gehad te hebben konden we aan de tweede helft beginnen. Nils vervangt de uitstekend keepende Jayden en neemt plaats tussen de palen.En Jayden kan op zijn vertrouwde positie achterin het spel bepalen en probeert een ieder keurig op zijn of haar positie te zetten. En daar waar mogelijk mee op te komen naar voren.. Dat laatste ging zo goed dat hij de ruimte krijgt om te schieten en knalt de bal tegen de touwen.. 3-1

Niks aan het handje dus.. door wat wisselingen ( twee reserves ) kwamen sommigen op posities waar ze niet echt gewend waren en was het schip even stuurloos..Zeerobben zet aan en weet in korte tijd twee keer te scoren en we staan weer gelijk! Het zal toch niet gebeuren dat we deze wedstrijd verliezen? Nee… daar gaat Devin op rechts weg.. haalt de achterlijn, de rest sluit goed aan.. een bal voor de goal langs.., slap uitverdedigd door Zeerobben en daar staat ie weer hoor… Deniz de Frommelaar! 4-3 een echte spitsengoal! En dan nu vasthouden.., nog zo’n vijf minuten te gaan. Maar helaas…, ondanks dat het zonnetje erbij kwam kwam ook Zeerobben weer… ze maakten gelijk en zelfs nog de 4-5 !!

Kom op jongens en meisje.., nog één keer! Maar helaas de scheidsrechter blaast af.., einde wedstrijd!

Een wedstrijd met twee gezichten maar in ieder geval goed voetbal gezien en mooie combinaties. Volgende week de revanche tegen TOP63 dan moeten we die maar winnen!