Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS JO11-1 naar bekerfinale in Emmen

NA afgelopen seizoen in de poulefase LSC,Bolsward en Joure verslagen te hebben was LSC JO11-2 aan de beurt. Ook deze werd verslagen. Daarna speelden we in Dokkum tegen Be Quick Dokkum en wonnen met 0-6. De volgende ronde was tegen VV Heerenveen. Een ploeg die ook bij ons in de competitie zat en gedurende het seizoen telkens sterker werd. Na penalties waren wij toch weer de sterkste en moesten wij een tussenronde spelen tegne Drachtster Boys. In de competitie hadden zij ONS nog verslagen , maar in deze wedstrijd waren wij de sterkere na wederom penalties.

Als laatste voor de bekerfinale mochten wij het zaterdag opnemewn tegn Zeerobben.

verslag Zeerobben – ONS JO-11-1

De ONS Jo11-1 squad heeft zich vanochtend op indrukwekkende wijze geplaatst voor de bekerfinale die op 10 juni gespeeld zal gaan worden in Emmen.

Er werd gespeeld op het Oostersportpark in Harlingen tegen het Jo11-1 team van Zeerobben. Dit team is vliegend kampioen geworden in de 1e klasse 03, dus zeker niet te onderschatten.
Ons team starte goed en liet meteen zien wie de baas is. Na al een paar speldenprikkjes te hebben uitgedeeld kon Sander na een minuut of tien gespeeld te hebben de score openen.
Niet veel later scoorde Roelof met een mooie trap waarmee hij de stand op 0-2 bracht. Zeerobben kon hier weinig tegenover stellen. De verdediging van ONS speelde compact en was zeer alert, waardoor mogelijke uitbraken al gauw werden verijdeld.

Er werd van achteruit opgebouwd en al combinerend werd de tegenstander terug gedrongen op hun eigen helft. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd gemaakt door Jesse die van afstand hard op de keeper schoot, deze schatte de bal volledig verkeerd in en liet hem zo het doel in vliegen.

Zeerobben komt strijdbaar uit de kleedkamer en probeert ons team in de tweede helft fysiek te bestrijden, waardoor er wat meer druk op ons team komt te staan. Ogenschijnlijk raakten onze boys daar niet van in de war, maar in een momentje van onachtzaamheid weet de beste speler aan Zeerobben kant de bal toch hard en onhoudbaar in de kruizing te rammen.

Hierdoor ontstaat er toch weer iets van spanning in de wedstrijd…. totdat Jelte opstoomd naar voren en de bal vanaf de zijkant zo het doel in jaagt! De wedstrijd is nu wel gespeeld en wanneer Ditmer ook nog de 1-5 inschiet weten we het helemaal zeker….WE GAAN NAAR DE FINALE !!!

De finaledag wordt dit jaar georganiseerd door v.v. Emmen en bestaat voor ons team uit het spelen van een finalepoule bestaande uit 4 teams. De geplaatste teams zijn:

v.v. (FC) Emmen Jo11-1 – Emmen
LAC Frisia 1883 Jo11-1 – Leeuwarden
NEC Delfzijl Jo11-1 – Delfzijl
ONS Sneek Jo11-1 – Sneek

Delen