Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS JO11-4 te sterk voor Oosterlittens

25 November 2017 wedstrijd ONS JO11-4 / Oosterlittens  JO11-3G

Nadat Thijs ziek gemeld was hedenochtend waren er nog 7 toppers over (Sem was in het zuiden van ons land) om de kraker tegen de nummer 3 in ons voordeel af te kunnen sluiten.
Deze keer was box 11 voor ons gereserveerd, wij hebben netjes de teambespreking met 5 jongens en 1 meisje gedaan. Annemieke en ik hebben wel even overlegd om wat te doen als onze laatste speler niet op komt dagen.
Een kwartier voor de wedstrijd naar veld 2 gegaan, hier waren de doeltjes niet geregeld, dus Harm even gevraagd om samen de doeltjes op zijn plaats te brengen. (haken waren ook niet aanwezig, wel belangrijk voor de veiligheid)
Nog even contact gezocht met onze steun en toeverlaat van de jeugd, die vertelde dat wij op veld 3 moesten voetballen. Hier waren de JO9 nog bezig op klein veld, 1 doel kon op de juiste positie neergezet worden.
Na de penalty’s hebben wij het 2e doel ook op de juiste plaats neergezet.

Gelukkig voor het team waren wij compleet met de aftrap, jammer dat bij een “late” wedstrijd nog gewoon netjes op tijd komen moeilijk is. (misschien idee voor Sinterklaas J )
Nu gelukkig het voetbalgedeelte, wat hebben onze jongens en meisje een prima prestatie neergezet tegen dames waarvan een paar 0,5 m¹ langer waren!
Bart v.d. Werf, deze ochtend onze prima leidende scheidsrechter! (nogmaals bedankt Bart) gaf het fluitsignaal, Oosterlittens zette aan en probeerde onze achterhoede (Norah,  Laxon en Coert) uit te spelen, maar dit lukte niet.
In de 2e minuut van de wedstrijd een kans voor Coert, maar deze ging net naast.
Na een mooie corner van Jordan, schoot Coert, maar deze werd gepakt.
Oosterlittens in de 5e minuut een uitbraak, met een goed schot, 0-1.
Ons team wist dat er nog een schepje bij op moest en stroopte de mouwen op. Via een mooie combinatie tussen Lucas, Twan kwam de bal bij Jordan, Jordan passeert een dame en schiet… net naast.
Nadat ONS weer een corner had genomen, kwamen de dames van Oosterlittens er met een counter uit, Yoran verrichte goed keeperswerk en hield de stand op 0-1.
In de 12e minuut ging de bal over diverse schijven, waarna de bal bij Coert komt, Coert dribbelt 10 meter en met een goed schot verrast hij de keepster, stand 1-1.
Voor de rust kwam er nog een mooie solo van Jordan, deze had een doelpunt verdiend, maar werd door de keepster goed gepakt.

In de rust hebben de leiders even overleg omdat Jordan conform het schema in de 2e helft in het doel zou staan, Annemieke stelt voor om Lucas (die ondanks een operatie deze week, toch wilde, en ook zeer verdienstelijk voetbalde ) te keepen de 2e helft.
Yoran gaat links voor spelen, andere toppers blijven op dezelfde positie. Succes allemaal.

Vanaf de aftrap redelijk hetzelfde beeld als de 1e helft, totdat Jordan in de 3e minuut een dieptepas geeft aan Twan, die kapt behendig de grote verdedigster uit en schiet, 2-1 voor ONS!
5e minuut, de dames dringen weer aan, met een mooi geplaatst schot gaat de bal tegen de touwen 2-2. Dit is zeer spannend!
Nog een paar minuten later zorgt Yoran uit een mooie voorzet van Jordan ervoor dat wij weer verdiend op voorsprong komen 3-2.
De dames stoken elkaar op en gaan meer druk zetten en iets agressiever voetballen, waardoor wij even achteruit moeten.
Laxon en Norah houden de dames voor hun en zorgen dat er niet op het doel geschoten kan worden.
Onze kleine TOPPER Twan komt aan de bij de middellijn, met een Messi achtige run soleert hij om 3 dames heen alsof ze geparkeerd staan (mooi dat pake en papa erbij waren) om het af te maken schiet hij op doel … en tegen de touwen 4-2.
De meisjes van Oosterlittens laten dit niet over de kant gaan en zetten weer aan, de 4-3 komt op het scorebord.
Hierna wordt Norah nog met een hand of ander lichaamsdeel op het oog geraakt, ze recht de rug en gaat door, super gedaan.
Het slotstuk is voor ONS, Twan wordt weer op het middenveld aangespeeld en geeft de bal mooi mee met Coert, die de eindstand van 5-3 laat noteren.
Hierna volgen de penalty’s, die zijn in het voordeel van Oosterlittens afgesloten.

Voor de leidster/leider en toeschouwers een mooie pot om naar te kijken, de inzet was vandaag waarschijnlijk doorslaggevend, ga zo door met z’n allen!!

Chris Baanstra

Delen