ONS JO13-1 veegt de vloer aan met LAC Frisia 1883

De ONS-Squad liet vandaag geen spaan heel van de tegenstander, LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden. Ze klapten er bovenop, de boys gingen tekeer als een malle en waren messcherp. Al vlot in het begin mocht Sybrand vanaf links een corner nemen die door Ruben tot doelpunt gemaakt werd. Even later mocht Jesse vanaf de andere kant de corner verzorgen die ook weer door Ruben werd ingetikt. Overal in het veld werden de Frisianen afgetroefd. Zo kwam Jesse een keer goed voor z’n man om de bal te koppen, maar werd daarbij in z’n gezicht geschopt. De vrijetrap die daaruit voort kwam werd door hemzelf genomen en zo over de verdediging gelegd dat Ruben z’n derde doelpunt kon maken…en daar zou het niet bij blijven. Nog voor rust konden Sybrand en Arjen samen op de keeper af. Sybrand legde bal netjes af op Arjen die hem er alleen nog maar in hoefde te schieten. Na de rust ging TeamONS op dezelfde voet verder. De aanvalsgolven bleven maar gaan. De ONS-Squad was niet te stoppen, alleen werden de kansen niet meer zo goed benut als in de eerste helft. Totdat Sybrand een vrijetrap vanaf randje zestien mocht nemen en deze fijntjes in de linker bovenhoek schoot, 5-0. Ruben liet daarna ook maar weer eens van zich horen door de 6-0 te maken.
In het laatst van de wedstrijd maakte onze keeper Jorren een ongelukkige overtreding waardoor hij naar de kant moest. En dus mocht Jelte onder de lat plaatsnemen en hij keerde meteen de aan Frisia toegekende penalty, BAM. Jelte is dus van alle markten thuis!
In het slotakkoord van de wedstrijd lukte het, de sterk spelende Erald, toch nog zijn doelpuntje mee te pikken door de keeper van afstand te verrassen. En toen de kruitdampen opgetrokken waren en iedereen weer durfde te kijken stond er dus een zeer terechte 7-0 eindstand op het scorebord.