Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS JO13-3 voortvarend van start

ONS JO13-3 heeft inmiddels alweer 3 competitie wedstrijden gespeeld. De eerst wedstrijd tegen Oldeboorn hebben ze net met 2-3 verloren, ze hebben er toen hard voor gewerkt maar kwamen net wat conditie tekort om nog op een gelijkspel te komen. Dus conditie een mooi aandachtspuntje en een heel belangrijk punt : goed samenwerken.

JO13-3 1718

Zaterdag 30 september:  ST SJO/RVC/Langweer JO13-2  – ONS JO13-3 uit
Ze moesten om  9 uur al spelen in Idskenhuizen, dus dat betekende vroeg vertrekken , om 8 uur zaten we in de auto. Na een goede warming- up en een goede bespreking in de box gaan de jongens van start.
De 1e helft begint goed, ze zijn allemaal fel en gaan ook al steeds meer beter naar elkaar overspelen. Voor de rust wordt het 0-1 voor ONS. Na de rust gelijk weer er bovenop , ze blijven goed spelen en er hard voor vechten en het wordt 0-2 voor ONS. Dan merk je toch weer dat ze nog goed aan hun conditie moeten werken , want SJO/RVC komt nog op een gelijk spel 2-2. Door te blijven vechten en goed samenwerken hebben de jongens uiteindelijk toch nog gewonnen met 2-3. Goed gedaan jongens!

Zaterdag 7 oktober ONS JO13-3 – LSC 1890 JO13-4
Altijd spannend tegen LSC, want ze moeten vaak toch tegen vriendjes en/of klasgenootjes spelen .  Ze mochten op het hoofdveld, de ene speler vindt dat wel leuk en de andere wat minder, maar we gaan gewoon weer knallen.
Na de bespreking in de box gaan ze het veld op , eerst weer de warming up, er zijn toch nog wel wat jongens die wat last van hun spieren krijgen, dus erg belangrijk, gaan ze van start;
Het begint gelijkwaardig tussen ONS en LSC, de jongens blijven vechten voor de bal en ze zijn prachtig aan het tikken en overspelen en uiteindelijk 1-0 en vlak voor rust de 2-0. Na de limonade en de nodige complimentjes (helaas wel een paar blessures/mankementjes) gaan we er weer vol tegen aan.
En 3-0, oh nee doelpunt wordt afgekeurd : buitenspel………tja volgens ons toch niet maar ja …..snel verder en ja hoor toch 3-0. De bal wordt mooi van achter door het midden gespeeld,  naar voren , de keeper heeft een paar mooie reddingen, gaat de achterspeler naar voren dan neemt de half het over , ze gaan echt steeds beter samen werken en ja dan is het wachten op de 4-0 en dat is tevens de eindstand.

We hadden een pittige start, met ook nog wat verschuivingen, maar ze krijgen nu wat meer hun eigen positie, ze spelen goed naar elkaar over en ze luisteren naar elkaar, kortom dit wordt een echt team. Nog even goed aan de conditie werken dan gaat het helemaal goed komen.

Delen