Sterk begin JO09-2

25 februari 2017 wedstrijd ONS JO9-2 / Balk JO9-4

Onze 1e wedstrijd in 2017 spelen met een iets gewijzigd team ten opzichte van de 1e seizoenshelft. Helaas doen Sven, Marten, Levi en Jonathan niet meer mee. Milko hebben wij vandaag voor het eerst bij ons team erbij. Als invallers beschikken wij vandaag over Beau en Nando.

Om 8:30 verzamelen onder de trap en dan richting box 5. De opstelling wordt bekend gemaakt; Coert verdedigt het doel, Beau is laatste man met op links Twan en op rechts Lucas. Op het middenveld speelt Nando, voorin vanaf links Milko, Danny als spits en op rechts Jayden. Om 9:00 fluit scheidsrechter Robert af en zijn wij klaar voor een mooi potje voetbal. In de 1e helft neemt Balk het initiatief door de aanval te kiezen, door optreden van de verdediging (met Nando als controleur) en Coert als sluitpost weten wij ons doel schoon te houden. ONS komt er soms ook netjes via de zijkant uit via fraaie combinaties. In de 1e helft hebben wij 2 corners gehad welke door Milko getrapt werden en uiterst gevaarlijk bleken. Helaas kon er door Beau net niet gescoord worden. Danny, Jayden, Milko en Beau zorgen ook steeds voor mooie aanvallen waardoor de goede keeper van Balk vaak in actie moet komen. Lucas en Twan zijn bijna niet te passeren in de verdediging waardoor wij met een 0-0 stand aan de limonade gingen.

In de rust waren Danny en Milko licht geblesseerd, waardoor Danny de 2e helft ons doel schoon “moest” houden. Coert kwam te spelen als laatste man in het veld, waardoor Nando zich iets meer met de aanval kon bemoeien. In de 3e minuut van de 2e helft kwam de bal bij Beau die een mooie actie in huis had en de goed vrijstaande Milko aanspeelde, die bedacht zich niet en liet de 1-0 aantekenen tot blijdschap van onze trouwe supporters. (en die van die nieuwe “aanwinsten”) Balk gaat meer de lange bal spelen, en houd de 3 grote verdedigers achterin. Maar, in de 7e minuut van de 2e helft komt onze JO9-2 weer goed aan en in de bal. Er volgt een diepe pass naar Milko, die door een mooie actie zijn verdediger kwijt is en met een bekeken schot 2-0 laat aantekenen. Achter houden onze mannen zich dapper tegen het goed spelend Balk met enkele mooie reddingen van Danny. Na een lichte overtreding op ca. 10 m¹ van het doel volgt een gevaarlijke vrij trap, deze wordt met veel moed gekeerd door Twan. (afdruk door het koude en natte weer op z’n rug) Daarna hebben wij via Jayden en Milko nog kans op de 3-0, maar weten niet verder uit te lopen, wij kunnen nu aan de penalty’s beginnen. De keeper van Balk blijkt een echte penalty-killer en stopt er veel. 3 jongen van ONS raken het aluminium; Coert op de lat, Nando op de kruising en Danny ook de lat.
Hierna volgt het netjes de hand geven na een zeer mooie wedstrijd waarin onze Toppers het allemaal geweldig hebben gedaan!!

Na een lekkere warme douche weer naar huis, de shirts in de was en gelijk het verslag maken nu het mooi vertoonde spel nog vers in het geheugen ligt.
Met plezier gaan wij ons opmaken voor de 2e competitiewedstrijd thuis tegen Bolsward JO9-6.