Verslag ONS Boso Sneek MO11

11 maart 2017   ONS Boso Sneek MO-11 FC Harlingen MO-11
Om 11:25 is de aftrap van de wedstrijd en de meiden van O.N.S. gaan direct in de aanval. Na twee minuten speeltijd volgt dan ook al de 1-0 voor O.N.S. Alisa zet de bal goed voor en Esther werkt deze achter de keeper in het net. Het ziet er goed uit voor O.N.S. maar Harlingen herpakt zich en geeft de nodige tegenstand. Een Corner van Harlingen wordt goed door de achterhoede weggehaald en vooruit gewerkt. Fleur zet voor vanaf de linker flank maar helaas heeft Harlingen haar bedoeling door en werkt de voorzet weg. Harlingen komt uit en schiet op de goal van O.N.S. maar de bal vliegt rakelings langs de kruising. Dan komt Lisette voor de goalie van Harlingen, echter mist dit schot genoeg kracht om deze goalie te verrassen. O.N.S. zet opnieuw aan en een schot op doel van Fleur beland in het zijnet. Een corner volgt en O.N.S. drukt op het doel Selena neemt aan maar schiet helaas over. Dan komt Harlingen direct gevaarlijk uit na de doeltrap, een counter en een schot op doel welke voorlangs gaat. Dan volgt een uitbraak van Harlingen waarbij zij vanuit de tweede lijn kunnen schieten. Thyrsa maakt haar doel klein, maar Harlingen weet de bal toch tussen keeper en doelpaal te krijgen en zo is het 5 minuten voor de rust 1-1. Dit is ook de ruststand. Na de rust begint O.N.S. direct weer aanvallend. Maar Harlingen geeft geen krimp. Het team uit Harlingen heeft een sterkere basis staan dan twee weken geleden en probeert uit alle macht om de punten mee naar huis te nemen. De tweede helft heeft O.N.S. wel de druk er vol op, maar weet hier niet direct van te profiteren, vele schoten op doel gaan over of langs het doel. Dan weet Esther het doel weer te vinden en de 2-1 te scoren. Fleur haalt de achterlijn, haalt uit, maar schiet over de keeper heen. Als er een corner volgt verzamelt O.N.S. zich voor het doel van Harlingen, Amischa weet de bal achter de keeper te werken en het is 3-1. Een speler van O.N.S. raakt het scheenbeen van een speler van Harlingen terwijl de bal net weg is. Er volgt een vrije trap, er wordt een muurtje voor het doel van O.N.S. neergezet en Harlingen neemt de vrije trap. O.N.S. keeper pakt de bal fraai voordat deze in het doel kan komen en zo blijft de stand in deze spannende pot 3-1 voor O.N.S. Volgende week zaterdag 18-maart gaan de meiden naar Leeuwarden. FG