Op deze natte, door de wind koude zaterdag ochtend treden de meiden van O.N.S. aan tegen de meiden van FC Harlingen.
De kunstgrasmat ligt er strak bij, de wind komt stevig over het veld.
Ook in dit voorjaarsseizoen worden de meiden gecoacht door Rene Koole en Pieter Visser.
Naast een aantal mee gereisde supporters leven de in Sneek achter gebleven supporters mee via de what’s app.
Om 10:30 fluit de scheidsrechter en volgt de aftrap. De meiden gaan direct goed van start en na 5 minuten scoort Tippy die opgekomen is via de rechterflank de 0-1.
Kansen volgen voor beide kanten, maar na een kwartier spelen weet Esther een mooie boogbal over de keeper heen te werken en valt de 0-2.
FC Harlingen zoekt de opening aan O.N.S. zijde, maar de harde wind zorgt ervoor dat de bal langs de goal achter gaat.
In de 22e minuut weet Lisette de verdediging te passeren en de achterlijn te halen aan de rechterzijde. Haar voorzet komt in de voeten van Esther die de bal achter de keeper werkt en 0-3 verzorgt.
0-3 is ook de ruststand.
Nu moet O.N.S. schuin tegen de wind in. Het spel gaat heen en weer, maar goed verdedigend werk van O.N.S. zorgt ervoor dat er weinig gevaar ontstaat aan O.N.S. zijde. Na 09 minuten in de tweede helft schiet Esther vanaf de flank……….helaas gaat deze bal achter het doel langs.
Dan breekt FC Harlingen uit en volgt er een afstand schot op de goal van O.N.S. die gekeerd wordt door sluitpost Thyrsa. Na 16 minuten in de tweede helft weet Tippy de touwen te vinden en de stand op 0-4 te brengen. FC Harlingen trapt af, komt gevaarlijk dicht bij de goal, maar na goed uitverdedigen komt de bal bij Tippy die voor de derde keer weet te scoren (0-5).
Na 18 minuten spelen wordt de bal over de achterlijn uitverdedigd door FC Harlingen. Fleur neemt de corner en draait in één keer de bal tussen de palen en onder de lat (0-6).
Aan het einde van de wedstrijd weet FC Harlingen nogmaals voor het doel van O.N.S. te komen. De verdediging van O.N.S. weet de bal niet goed weg te werken, een afstand pegel volgt, Thyrsa heeft de vingers eraan, maar weet de bal niet buiten de goal te houden. Eindstand 1-6. Een goed begin van de meiden en de coaches van deze voorjaarscompetitie. Volgende week 04-maart volgt de uitwedstrijd tegen D.W.P (Sint Johannesga).