Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Wedstrijdverslag ONS JO9-3 – Makkum JO9-2 (14-10-2017)

Wedstrijdverslag ONS JO9-3  – Makkum JO9-2  14okt. 2017 door Eelke Dotinga.

Om 9 uur moesten de jongens spelen tegen Ajax. Uh, nee. Het was Makkum waartegen ze moesten voetballen.

 

De aftrap werd genomen en Makkum liet er geen gras over groeien. Vol op de aanval. Dit resulteerde al snel in enkele kansen. Het was dat onze keeper zoveel ballen pakte anders had er een veel grotere uitslag geweest. Met de eerste timeout stond het nog maar 0-2. De keeper werd gewisseld (elke keer) en als veldspeler was Naut gelijk de maker van de aansluitingstreffer. Snoeihard in de kruising. Maar elke keer als ONS scoorde, maakte Makkum er een paar meer. Zo liep de ruststand uit naar 2-5 waarbij het doelpunt van Maurin natuurlijk niet vergeten mag worden. Hij tikte hem mooi in het doel.

 

De tweede helft was nog maar net begonnen en Naut bracht de stand terug naar 3-5. Nu leek Makkum helemaal los te komen. Alles lukte en bij de tweede timeout stond het al 3-7. Hierna was het op bij onze jongens en liep Makkum uit naar 3-13.

 

Toch leuk voetbal gezien. Er werd soms goed overgespeeld en dat is toch de basis. Ook met Ricardo als balafpakker en Ferne als dribbellaar, Sil als aangever en Siebe als afleider, Milan met zijn overzicht en Jan-Eize als blok op het middenveld. Maurin onze goalgetter en Naut onze keepvoormidachterspeler en dan Jurre, vandaag niet, maar onze slidingspecialist hopen we de volgende keer er weer bij te zien. Het voetbal gaat steeds beter, plezier is belangrijker. Over 2 weken de volgende wedstrijd.

Delen