Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

45+ voetbal bij ONS Sneek

Mooi stukje op Pengel.com

Je waant in je de tijd van de Taaie Tijgers met spelers als Pietje Pééléé, Sjakie Strijkijzer, Tik Tak Theo en natuurlijk Appie Happie om maar eens een paar figuren uit de strip van Dik Bruynesteyn te noemen. Vrijdagavond met 45+ voetbal op de schitterende mat van het Zuidersportpark met bekende en minder bekende “tijgers” van weleer. De één heeft “het spelletje” nog aardig onder de knie en de ander is van het kaliber dat hij waarschijnlijk nooit in de basis van kolonel B.D. Buitendienst zal opdraven.

Op het veld staan spelers waarvan sommigen de grens van vadertje Drees al gepasseerd zijn, ook al is die de laatste jaren flink opgeschoven. Zo zie ik bij ONS Sneek clubcoryfeeën als Hennie van Bruggen, Ying Mellema en Henk van der Veer en bij Sneek Wit Zwart o.a. het trio KKK en dat staat niet voor de Ku Klux Klan maar voor Koenen, Koops en Kruis, terwijl bij Waterpoort Boys mannen als “Blikje” en “Blokje” op het wedstrijdformulier staan. Zij wisselen met hun ploeggenoten en met hun opponenten fraaie passes en acties af met situaties waarin de ledematen niet meer helemaal of niet meer snel genoeg het signaal van de met veel grijs bedekte kopjes oppikken, al komt dat kapsel in de kringen van de Wéé Péé Béé niet in ruime mate voor en weten zij daardoor hun ware leeftijd vrij aardig te maskeren. Niettemin valt er voor de liefhebbers van de show deze avond genoeg te genieten, zoals bij een actie waarbij een doelman met een overstapje het spreekwoordelijk bos wordt ingestuurd.

Ook bij de “nazit” was het mede dankzij o.a. de inzet van de vrijwilligers Marcel en Anja genieten en sloot ONS-voorzitter Klaas Uil de perfect georganiseerde en door de scheidsrechters en “wedstrijdsecretaris” voortreffelijk geleide avond af met de einduitslag waarbij zijn eigen mannen als laatste waren geëindigd. Iets waaraan hij volgens één van de aanwezigen maar moest wennen, terwijl één van de anderen hem er bij het scheiden van de markt nog op attendeerde dat Waterpoort Boys nog een voorzitter zoekt, voor het geval hij snel naar Harinxmaland wil.

De preses van de oranjehemden kon dat overigens wel waarderen en toonde zich met zijn club ook deze keer weer een uitmuntend gastheer en dat deed de aanwezige WPB’ers verzuchten dat wanneer zij op 18 oktober de “Taaie Tijgers” op het Schuttersveld ontvangen, zij het waarschijnlijk alleen met een warm en koud lopend buffet beter kunnen doen.

Pengel

Delen