Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Als Kelderklassekampioen naar Gemert?

Als Kelderklassekampioen naar Gemert?
Dat is de vraag na vrijdag 12 mei. Scharnegoutum liet na speelronde 2 eindelijk weer eens punten liggen. Met niet misverstane cijfers werd ‘Skarne’ verslagen in Harlingen door Zeerobben. 6-1.
Uitgerekend de ploeg die ons de laatste jaren in de weg zit en wij hun niet anders. Afgelopen seizoen bijvoorbeeld, toen beide teams nog wat hoger speelden, verloren wij na een 3-0 voorsprong met 10-4. Ja, het kan spoken op Harlingen.
Wij moeten nog naar Harlingen, daarover later meer.

Nu het bekersprookje voor ONS 3 abrupt tot een einde kwam in de halve finale, restte de titel in de reserve 4e klasse als enige tastbare prijs van een toch al mooi seizoen. Tot AVC-uit, ondanks enkele misstappen, alles in ’t eigen handje. Helaas verspeelden we tegen AVC een 0-2 voorsprong die nog wel erger dan 2-2 uit had kunnen pakken.

Maar daar is dus die laatste strohalm, geboden door Zeerobben. De ploeg waar routiniers Knipper en Schapelhouhofman hoogtijdagen hebben gevierd.
Want hoe zit t ook alweer met die eventuele kampioensweek?

We spelen 20 mei tegen de koploper Scharnegoutum. De ploeg die we in speelronde 2 met 1-4 versloegen. De ploeg met zoveel bekenden van ONS. Oud (succes) trainers Jos Peterson en Ate Breeuwsma en oud spelers Errol Ribic, met temperament als altijd en good old Klaas Jan Kooistra.
Een schitterend affiche en tevens laatste kans van ONS 3 want bij winst staan we op verliespunten bovenaan. Wint Scharnegoutum zijn zij direct kampioen.

Na Scharnegoutum speelt t 3e dinsdag 23 mei uit bij onze zelfde vrienden van Zeerobben. En als alles goed uitpakt nog een schitterende afsluiter thuis op 27 mei tegen Franeker. De enige ploeg die ONS 3 dit seizoen wist te verslaan.

Kortom, het kan 1 groot feest worden of we zien opnieuw een ploeg kampioen worden op ons terrein. Vele scenario’s zijn denkbaar en steun is van harte welkom.

Zaterdag 20 mei, 14.30u Zuidersportpark.

Het zien is het geloven!

Delen