Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Gewoan ut zesde – IJVC

Lekker man. De lange zomerstop eindelijk ten einde en dan wacht voor de beker ons aller bekende IJVC. Op het fietske er heen, de mooie fontein bewonderen en lekker tegen een bal aanlopen.

Elftallijder Hans heeft de volgende namen uit de hoge hoed getoverd; onze knuffel-Marokkaan Maurice op de kool met daarvoor Pessa, Bof, Chris Kritiek en Chris Minder Kritiek. Op het middenveld was Very de spil met naast hem Bart en Michiel Jackson. Voorin stond Tijger Thijs, geflankeerd door loopwonders Abe en Robster. Hans ‘’Zelden tot nooit aanvoerder’’ deed zijn bijnaam overigens eer aan, Abe mocht de aanvoerdersband vandaag dragen. Bart had bier mee.

Het zesde begon voortvarend aan de wedstrijd. Binnen een kwartier stond het namelijk 0-3! Om nou te gaan spreken van oogstrelende acties is wat té vergaand maar de afronding was zeer verdienstelijk zo aan het begin van het seizoen. Zo schoot Michiel Jackson onberispelijk in met links vanaf randje 16, schoof Chris Minder Kritiek de bal beheerst langs de keepert en benutte Michiel Jackson de terecht gegeven penalty in de 15e minuut.

Eigenlijk was de wedstrijd ook na het eerst kwartier gespeeld. Robster prikte na een mooie steekbal de 0-4 binnen waarna IJVC per ongeluk een leuke aanval produceerde die zowaar een kool opleverde. Gewoan ut zesde bleek echter onverstoorbaar. Een bekeken schuiver van Bart resulteerde in een fraaie kool. En toen gebeurde iets bijzonders: Bart deed zijn bal onder zijn shirt! Getuige eerdere ervaringen met een ander prominent teamlid kan dit maar twee dingen betekenen; smoor of bezwangerd! Gelukkig bleek het laatste het geval, Bart en Michelle, van harte!

We gingen dus met een comfortabele 1-5 de rust in. Robster en Abe werden gewisseld voor Mark Jackson en Renzo Enzo. De rondbuikige Pessa had al eerder het veld geruimd voor de immer fitte Dokterswacht.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. Gewoan ut zesde kon gemakkelijk voetballen en IJVC kwam er niet aan te pas. Het was ook een kwestie van tijd voordat de 1-6 genoteerd kon worden. Michiel Jackson maakte de onofficiële hattrick compleet met een intelligent schot, toch wel zijn handelsmerk. Later kreeg Very een niet te missen kans vanaf 11 meter zodat de teller op 7 kwam. De spreekwoordelijke koek bleek gelukkig niet op: de in- en afgevallen Abe verschalkte de vijandige koolverdediger met zijn chocolade-beentsie en bepaalde de einstand op 1-8.

Een succesvolle ouverture voor de mannen van gewoan ut zesde. Nimmer zijn deze helden zo goed uit de startblokken gekomen. Doorbekeren lijkt een sinecure. Zou de uitgesproken ambitie van een kampioenschap misschien dan toch bewaarheid kunnen worden? Je leest het snel!

Uw razende reporter,

Abe

Op veler verzoek weer een nieuwe rubriek! ‘’Top of flop’’

Top: Michiel, drie kools! Aan het begin van het seizoen al “on fire”!
Flop: Peejee, onzichtbaar.

Delen