Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Gewoan ut zesde – Leeuwarder Zwaluwen

Na een schitterende opening van het seizoen werd september eigenlijk een beetje in mineur afgesloten. De laatste twee wedstrijden werd slechts 1 punt gehaald; dat waren we niet meer gewend! Gelukkig hebben we in oktober de kans om deze kleine kater weg te spoelen en aan te haken bij de crème de la crème van “de net geen G-voetbal klasse’’. Trotse lijder van het team Hans Smoor (geen “zelden tot nooit meer”, dit wordt inmiddels weer als pertinent onjuist ervaren) had de beschikking over maar liefst 16 man! We konden op volle oorlogssterkte de zwaluwen uit 058 een kopje kleiner maken.

Ut zesde kwam als een kardinaal op een kinderslaapfeestje uit de startblokken. De zwaluwen werden bruut overrompeld en ut zesde toonde geen mededogen. Aanvalsgolf na aanvalsgolf tartte de vijandelijke verdediging maar Robster en Very hadden het vizier helaas niet op scherp. Toch bleek ut zesde de wedstrijd domineren en dit kwam weldra ook op het scorebord tot uiting. Een mooie aanval met ras-Emmenaar Jan en Chris Kritiek Junior aan de basis deed de bal bij Fucking Frenkel belanden. Deze gaf een halve voorzet richting een fameuze ex-aanvoerder. Bart aarzelde geen moment, tikte solide binnen en kan vanaf nu door het leven als Barto Bart. 27e minuut, 1-0! Dit bleek ook de ruststand en de mannen konden aan de thee. Gewoan ut zesde kon hier weer een beetje op adem komen en het ongetwijfeld tactische relaas van Hans Smoor voor lief nemen.

Met de spil Pollie op het middenveld bleef ut zesde gas geven. De veilige 2-0 bleek zelfs binnen handbereik. Wel waren de zwaluwen een beetje bekomen van de eerste kardinale schrik en bleken zelfs tot een sporadische aanval in staat. Toch bleef ut zesde duidelijk de baas, wat met name tot uiting kwam in het balbezit. Om van goed voetbal te spreken is altijd wat dubbelzinnig op dit ondubbelzinnige niveau maar gewoan ut zesde deed in ieder geval zijn stinkende best.

Het zou tot de 70e minuut duren eer de bevrijdende treffer een feit was. Trotse kapitein Hans Smoor mocht met een bekeken schot zijn team de veilige haven inloodsen. Hierna gebeurde er eigenlijk niet heel veel meer. Speciaal voor het scorebord-journaille maakten de zwaluwen in de slotminuten nog de eretreffer.

Na de eerste wedstrijden kan het volgende vastgesteld worden:

  • We staan weer heerlijk in de middenmoot, er zijn als vanouds weer kansen op het kampioenschap!
  • Een professionele voetbalcarrière lijkt er voor de meeste spelers niet meer in te zitten.
  • Bier blijft lekker.

Top: Hans Smoor, toonde zich een ware team-demagoog en gooide de wedstrijd in het slot!
Flop: Sabbes, misschien is futsal iets voor jou?

Uw razende reporter,

Abe

Delen