Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Gewoan ut zesde – Scharnegoutum

Wat een start van het seizoen! Vorige week het eerste bekerduel gewonnen met 8-1. Doordeweeks met 4-2 gewonnen van Leeuwarder Zwaluwen in een oefenpot.  Deze ongetemde bende vrouwenmenners lijkt tot veel in staat. Hoe kan dit zo opeens? Ik wil niet spreken van een Hans “Zelden Tot Nooit Smoor – effect” en zal dit dus ook niet doen.

Vandaag dus Scharnegoutum; ‘a different kind of cookie’. Zij walsten met dubbele cijfers over de eerste bekertegenstander heen dus we zijn gewaarschuwd.  Zodoende gingen we van start in één van de sterkst mogelijke opstellingen. Onze tropische verrassing Steve Mito had bier mee.

Het lijkt erop of gewoan ut zesde de zweem van bier-elftal definitief van zich af heeft geworpen. Of dat komt doordat deze zelfbenoemde helden inmiddels formeel benoemd zijn tot derde? Of dat de mannen voor de grote aftakeling nog dat ene kunstje willen flikken? Abe weet het niet maar feit is dat er aardig wat peper in de reet zat aan het begin van de wedstrijd. Sterker nog; de jongens van de grasdrogerij werden gedevalueerd tot toeschouwers in een waar schouwspel aan het veld nabij de KING-fabriek.

In de 7e minuut eindigde een wervelende aanval bij Robster die de bal genadeloos achter een verbouwereerde keeper schoot. In de 15e minuut was het Michiel Jackson die aan de wandel ging vanaf links, een 1-2tje aanging met Pollie en de bal beheerst voorgaf op de 11 meter. Robster hoefde er alleen maar tegenaan te lopen; 2-0! Wat een begin, tegen een vooraf hoog ingeschatte tegenstander. Na een kwartier al voor tegen de eerste serieuze tegenstander; een luxepositie!

In plaats van op de lauweren te rusten duurde het samba-voetbal van de onvolprezen mannen van gewoan ut zesde voort. Wie anders dan de maestro op het middenveld Pollie zou hiervoor verantwoordelijk zijn? Een zorgvuldige aanval over Steve Mito, Very en Renzo Enzo en deed de bal uiteindelijk bij eerstgenoemde komen. Hij had de hoeken links en rechts voor het uitkiezen met een uitkomende keepert, maar Pollie was wat anders van plan. En wat voor een plan!? Met een bekeken stiftje verschalkte hij de wild uitkomende vijandelijke koolverdediger. Een ware ‘stroke of genius’! Hij heeft zorgvuldig naar iemand gekeken op de trainingen de afgelopen jaren…

Scharnegoutum had echt niets in de melk te brokkelen vandaag. De verdediging stond onder lijding van Sneeker Bof en Emmenaar Jan als een huis en gaf werkelijk geen kans weg. Er zou zelfs voor rust nog een keer gescoord worden. Wie anders dan kool-ketter Robster zou hiervoor tekenen? Een bal vanaf het middenveld werd door Robster soepel aangenomen. Hij hoefde enkel simpel weg te draaien bij de verdediger en de bal hobbelde onbereikbaar voor de keepert in de kool. Hattrick voor Robster, en rust voor de mannen.

In de rust gaf de aanvoerder in een nuchter relaas zijn visie op het vertoonde spel. Er waren wat personele wijzingen en de mannen maakten zich op de voor de tweede helft. De mannen van het dorp verderop hadden waarschijnlijk een ‘’Van Gaaliaanse donderpreek’’ gehad want ze kwamen schier onherkenbaar de tweede helft in (niet letterlijk natuurlijk!). Ut zesde knipperde twee keer en de bal lag al twee keer in het netje. Jammer Chris Kritiek, maar dat was toch voornamelijk jouw schuld.

Gelukkig herpakte de rest van het team zich en wilden zij wel strijden voor wat ze waard waren! Trotse kaptein Hans “Zelden Tot Nooit Smoor’’ hielp zijn team met een sober schot uit de problemen. 60e minuut: 5-2, wedstrijd gespeeld. Hierna probeerde Scharnegoutum het nog wel maar kon geen vuist maken. Een slippertje van Chris Kritiek bepaalde de eindstand op 5-3.

3 Wedstrijden gespeeld, 17 voor, 6 tegen, 9 punten; het gaat voortvarend met de bonkige kerels van gewoan ut zesde. Voor het eerst in het 10-jarige bestaan gaan we ongeslagen de volgende ronde van de beker in! Volgende week begint de competitie weer! Kan gewoan ut zesde deze lijn doorzetten? Kan er al voorzichtig gedacht worden aan een kampioenschap? Zal Pamavada afvallen? We zien het volgende week in de kraker tegen de Waterpoort Boys!

Uw razende reporter,

Abe

Top: Robster, 3 kools, helemaal mooi!

Flop: Chris Kritiek: Persoonlijk verantwoordelijk voor de 3 kools (zou er misschien een sterk gelijkende jongere vervanger zijn voor deze zwakste schakel?).

Delen