Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Gewoan ut zesde – Sleat 2

Gewoan ut zesde – Sleat 2

Een pittoresk boerenveld in de miezerregen met daarop 11 man in het oranje, eeuwig klungelend met een bal. Jazeker, typisch en onmiskenbaar: het 10e seizoen van gewoan ut zesde is begonnen! Na de glorieus gewonnen bekerpartij tegen Heeg moet nu het altijd lastige Sleat aan de zegekar gebonden worden.

Het tactisch meesterbrein Bart Geertsma had de volgende 11 sterren in de basis gezet: Staven Breunsma op de kool met daarvoor Sabbes, Chris Kritiek, (Zeldentotnooit) Smoor en Bart. Op het middenveld was een plekje ingeruimd voor dreh- und angelpunkt Pollie, geflankeerd door M Jackson en Mc Jackson. Voorin van links naar rechts, Abe, Robster en Oullie.

Gewoan ut zesde ging voortvarend van start. Hoog druk zetten en goede combinaties bleken een goede zet om de vijandelijke verdedigingslinies te penetreren. Sleat kwam er in het begin totaal niet aan te pas, wat totaal de verdienste van gewoan ut zesde was. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste doelkans tot kool gepromoveerd werd. Een fantastische steekbal vanaf het middenveld lanceerde Robster die één op één met de keepert geen fout maakte.

Ut zesde ging hierna door met goed voetballen. Na een kwartier voetballen stoomde de oudste Jackson op vanaf de linkerkant en kwam met een schitterende voorzet richting de eerste paal. Abe stond als volleerde koolketter op de goede plaats en schoot (met links!) de bal stijf in de kruising. 0-2 na een kwartier spelen, wat een luxe!

Hierna won Sleat’s trots helaas aan kracht en begon het wedstrijdbeeld te kantelen. Enkele kansen, onder andere uit een corner en een vrije trap troffen gelukkig geen doel. Van goed voetbal was gelukkig geen sprake. Ballen werden niet over meer dan 3 schijven gespeeld en de scheids vond het wel goed zo; tijd voor thee.

Na een emotioneel overleg in de rust kwamen er uiteindelijk drie verse krachten in het team. Pessa, Jabma en Kooi kwamen onze linies versterken. Sabbes, de oudste Jackson en Abe hadden hun plicht voldaan. Het beeld van de wedstrijd veranderde niet; het bleef vechtvoetbal waarvoor techniek niet noodzakelijk was. Past ook eigenlijk prima bij het zesde.

Lichtpuntje in de wedstrijd was de fraaie actie welke Jabma etaleerde. Een vrije trap op 18 meter, links van de kool, werd zeer kundig (en bewust!) onder de opspringende muur geschoven. 50e minuut: 0-3, wedstrijd gespeeld. Na de kool etterde de wedstrijd nog wat voort. Naarmate de motregen toenam nam de onkunde evenredig toe. Sleat zou nog een keer scoren, wat gezien het spelbeeld reëel was.

Toen de scheids affloot konden we onze eerste overwinning vieren, onder het toeziend oog van de succes-coach. Onze grote vrienden Amstel en de Hertog kwamen erbij en in de kantine werd er weer ouderwets geëvalueerd. Eerste wedstrijd, eerste overwinning, gedeeld eerste.

It koe minder!

Uw razende reporter,
Abe

Delen