Gewoan ut zesde – Waterpoortboys 4

Na de eclatante overwinning van 30-4 tegen Joure, welke om onbegrijpelijke redenen ongeldig is verklaard, stond er zo vroeg in het seizoen al de kraker tegen Weepeebee op het programma. Kans op revanche maar bovenal een eerste mogelijkheid op de volle drie punten.

Aanvoerdert Polly had de volgende 11 namen in de basisopstelling opgenomen:  Pampahvada op de kool, met daarvoor de Crisses, Jan Emmen en Fox . Het middenveld was met de Breuk, Fapjan en Sikkes dikbezet. De voorhoede werd bevolkt door Frenkel, Robster en Michiel Jackson. Polly, Oullie, Dokterswacht en Abe mochten naast succescoach Peter op de bank plaatsmaken. Joling met de fluit van vandaag was bal– en fluitvirtuoos Jelbert.

De beginfase nam ut zesde meteen alle initiatief. Sterker nog; amper een kwartier na het startsignaal stond het al 3-0.  De eerste kool was één uit het boekje, eigenlijk ut zesde vreemd. Een op maat gesneden corner van Michiel Jackson kwam perfect op het hoofd van Fox die professioneel inknikte.

Binnen 5 minuten was het alweer raak: de Breuk lanceerde zich, voor zover gesproken kan worden van lanceren in zijn voluptueuze geval, vanuit de as van het veld op aangeven van een Chris en verschalkte de keepert op fraaie wijze.

Ook de derde kool was van ongekende schoonheid: Robster stoomde op na een schitterende 1-2 en verraste in de vijf-meter de vijandelijke keeper met een listig schot in de korte hoek.

Op een paar kansloze naar voren gepompte ballen van altijd dezelfde personen bleef ut zesde heer en meester op het veld. Weepeebee kwam er echt niet aan te pas en dat is gezien de kwaliteiten van onze Sneeker concullegae knap te noemen. Het schetste dus geen verbazing dat we met een bevrijdende 4-0 de kleedkamer op mochten zoeken. Ex-Cambuurspits Robster tekende voor zijn tweede en besliste hiermee de wedstrijd voor de thee. Ook wel eens lekker. Thee.

In de rust een praatje van succescoach en co. Er viel eigenlijk niet zoveel aan te merken en het was gewoon kwestie van zo doorgaan. Dokterswacht kwam er voor iemand in, evenals Abe en de beloken Oullie. In de loop van de tweede helft zou ook Polly nog wat willen doen voor het team.

Met de mutaties was het aanvankelijk iets rommeliger in de tweede helft. Toch bleef ut zesde lekker spelen en kwam Sneek-oost er niet aan te pas. 5-0 werd bereikt in de 58e minuut. Een driehoekje van Frenkel, Dokterswacht en de verder onzichtbare Oullie deed de bal bij Robster komen. Deze schoot koel en droog binnen, een onofficiële hattrick!

De zo gekoesterde nul zou helaas niet behouden worden. Slap verdedigen leidde tot een onnodig tegendoelpunt. Van een kentering zou gelukkig geen sprake zijn. Bij de zoveelste aanvalsgolf kwam de bal per ongeluk tegen de hand van een weepeebee’er in de zestien. De pannakoning kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Toen Pampahvada na anderhalve minuut naar de andere zestien was gewaggeld schoot hij via de keepert de bal in de touwen.

Vijf minuten later kwam de eindstand van 7-1 op het fictieve scorebord. Een solide opgezette aanval bereikte Robster in de 16. Deze bewaarde het overzicht en gunde de kool aan de bruusk instormende Abe. Via binnenkant paal rolde de bal er in en maakte het feest compleet.

Onder het genot van een Amsteltje werd de wedstrijd nog uitvoerig nabesproken in de kantine. Bij sommige slaat de kampioenstress nu al toe, de ander houdt het hoofd nog even koel.