Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Gewoan ut zesde’HetKoninklijkeVierde-ONS3-VastWelKeerVijfdeWeest’ – Bolsward 7

Hallo, het is ons. We zijn inmiddels alweer ruimschoots in oktober aanbeland maar daar ging een bewogen zomer aan vooraf. We praten je graag even kort bij: Twee teams, ras-ONS’ers, samen, dik mooi!  

Natuurlijk wordt de officiële naamgeving van dit team nog een aardig robbertje vechten. Maar getuige de schitterende nieuwe ballen, compleet met bedrukking ‘Gewoan ut zesde’ uit handen van de roemruchte ‘Happie-Tappie Uil’ lijkt dit een uitgemaakte zaak. Achja, what’s in the name, it is all about the game!

We hebben nu een mooie selectie van een mannetje of 35, gemiddelde leeftijd rond de 35, en natuurlijk fit als nooit tevoren. De bezettingsproblemen zijn dus voorgoed verleden tijd! Gedurende het seizoen zullen alle namen langzaam de revue passeren. Tenminste als er gedurende seizoen wat gewonnen wordt, sommige dingen veranderen nooit. Heeft iemand trouwens überhaupt een keer namen daadwerkelijk de revue zien passeren? Wat is de revue eigenlijk?

Over namen gesproken, hier heb je er 11, flinke namen dat wel: Kiloknaller 2 op de kool met ervoor Michielangelo, Nick, De Dokterwacht en de nieuwe Topper AdieJos. Het middenveld was licht (gecombineerd nog geen 150 kg) met Gerard Groothoofd, Pollie en Peek. De voorhoede bestond uit Fokking Frenkel, Hop en zwaargewicht Psvichgelaar (alleen al 150 kg).  

Op de bank was er plaats voor Enna, Robster, Eddy the Eagle en Zelden Tot Nooit Smoor. De scheitsrechter van dienst was Johan. Kiloknaller(1) fungeerde vandaag als reserve-scheits en teammanager. Noodgedwongen, na een dramatisch verlopen nachtelijke vreetbui wat eindigde met brandend frituurvet op zijn voet. 

Lekker man, gewoon weer beetje achter die bal aanlopen, beetje druk maken en daarna een welverdiend Italiaans natje na. Gewoan ut zesde begon wel weifelend aan de wedstrijd. 3 keer naar een oranje shirtje spelen was te veel gevraagd en Bolsward had in deze beginfase wel het betere van het spel. Na 20 minuten werden er wat omzettingen gedaan en weldra begon het een beetje te lopen. Er kwamen een paar gevaarlijke corners voor de vijandelijke kool alleen het ontbrak in deze fase nog een beetje aan scherpte. 

Na ongeveer een half uur spelen was daar onze eerste serieuze mogelijkheid.  Een vloeiende combinatie tussen Psvichgelaar en Peek bracht de bal bij een opstormende Nick. Deze laatste liet zich slim vallen na een lichte aanraking in de vijandelijke 16 en de scheits wees resoluut naar de stip. Psvichgelaar wist wel raad met dit cadeautje, 1-0! En onder luid gejuich van, naar horen zeggen, Evert van der Weiden en Maarten van Benthem toog gewoan ut zesde weer richting de eigen helft.

En met die stand gingen we ook de rust in. Na de taart in de wedstrijdvoorbereiding was het in de rust tijd voor limonade. Daarbij kwam Robster erin voor Hop, Eddy the Eagle voor Gerard Groothoofd en Enna voor de Dokterswacht.   

Het begin van de twadde was meteen voor ONS! We zetten direct druk en de tegenstanders wisten even niet waar ze het moesten zoeken. En zo zien we het natuurlijk graag! De ander Topper, Eddy the Eagle, was als vanouds weer vroeg gevlogen en hield het na 10 minuten weer voor gezien. Aangezien Zelden Tot Nooit Smoor een kwartier wam wilde lopen naam boezemvriend Dokterswacht graag tijdelijk de honneurs waar. Zonder noemenswaardige hoogtepunten overigens, echt niet.  

De wedstrijd kabbelde voor de rest wat voort maar we hebben altijd onze momenten. Goed voorbereidend werk van onze voorhoedespeler bracht de bal achter de vijandelijke verdediging. De watervlugge Peek vergat echter de bal maar deed hierdoor de bal wel bij Pollie belanden, die vervolgens de bal karakteristiek binnenstruikelde.  

2-0, niets aan het handje! Bolsward begon nu wel wat meer tegengas te geven onder lijding van een nogal driftige Bolswerder buiten. Maar tot grote kansen resulteerde dit gelukkig niet. Wel was gewoan ut zesde stevig aan het tegenstoten wat resulteerde in wat afzwaaiers. Toch zou de vijandelijke verdediging andermaal succesvol gepenetreerd worden: wederom werd een aanstormende Nick succesvol bediend. Hij draaide knap achter zijn standbeen langs en joeg de bal ferm de rechterkruising in.  

Na deze 3-0 was het beste er wel af en werd door kordaat optreden van AdieJos en Kiloknaller2 een promotie tot doelpunt aan de Bolswerder zijde voorkomen.  Wel stond op het wedstrijdformulier uiteindelijk 3-1. Geen idee hoe en wat, wat maakt het eigenlijk ook uit juh.  

3 gespeeld, 4 punten, dit is de beste start in jaren! Per ongeluk nog twee potjes winnen en sommige jongetjes worden zenuwachtig. De nestors weten wel beter. Of niet? We zien het misschien volgende week, Scharnegoutum uit! 

Uw razende reporter, 

Abe 

Op veler verzoek weer een nieuwe rubriek! ‘’Top of flop’’ 

Top: Kiloknaller, zo vroeg in het seizoen al het perfecte plaatsje voor hem gevonden!
Flop: Hop, hop! 

 

Delen