Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Het Coronajaar van Ut Twadde

Beste lezer in dit verslag nemen wij u mee in het jaaroverzicht van ONS Sneek 2/ 3 van het jaar 2020. 

Een vreemd jaar voor iedereen met veel negatieve punten maar zeker ook positieve punten. 

ONS Sneek 3 ontwaakt uit zijn winterslaap 

Na een lange winterstop mocht It Tredde weer beginnen met trainen en o wat was dat weer fijn om weer te lekker te voetballen. Maar na een paar weken trainen wil je ook weer wedstrijdritme opdoen voordat de competitie weer zou beginnen. En om weer wedstrijdritme op te doen hadden we een leuke tegenstander gevonden te weten Scharnegoutum 3 ; een team vol met jonge honden net als wij , die weer zin hadden om weer lekker los te kunnen. Deze wedstrijd was niet zomaar een vriendschappelijk potje. Beide teams wilden echt van elkaar winnen! Vrienden tegen vrienden en oud teamgenoten tegen oud teamgenoten. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en met dit gelijkspel waren beide ploegen enorm tevreden, want ze stonden beiden in de competities onderaan. Na deze wedstrijd was het weer tijd voor competitie voetbal. We speelden wedstrijden tegen Tzum 1  en Bolsward 4. Deze wedstrijden werden jammer genoeg verloren ook al had It Tredde meer verdiend. 

Coronabreak en Coronatrainingen 

Na de wedstrijd tegen Tzum 1 sloeg het noodlot toe er mocht niet meer gevoetbald worden in Nederland in verband met het coronavirus. Dit kwam natuurlijk niet onverwachts en wij hadden hier natuurlijk al rekening mee gehouden, maar het kwam toch wel hard aan voor de meeste spelers. Maar in die tijd zonder voetbal lekker op de bank liggen ,nee dat zeker niet, de meeste spelers gingen hun conditie juist verbeteren door krachttrainingen te doen of hardlopen om toch de conditie op peil te houden. Na 10 weken zonder voetbal mochten we weer trainen op 1,5 meter. Dus geen partij, maar wel weer lekker op het voetbalveld. Dit had ONS allemaal fantastisch geregeld! Dus veel oefenen op afronden, aannames, passen, voortzetten en ga zo maar door. Want als we weer wedstrijden mochten spelen dan wilden wij hier wel klaar voor zijn. In de zomer zijn wij gewoon bijna elke week doorgegaan met trainen, want ja we hadden onze break al gehad. 

Transferzomer 

Ook mede door het coronavirus was het moeilijk om spelers te kopen en te verkopen, maar toch is het ons gelukt om spelers te kopen. Maar er zijn ook spelers vertrokken dat waren Orkun, Onur en Thijs Buma. Deze spelers hebben veel voor ons betekend in het veld maar ook zeker buiten het veld en dan moeten we toch dat gat wat was gevallen opvullen met nieuwe topspelers en die hebben we ook gevonden van de A2 kwamen Tristan, Thijs en Rene. En van het vijfde kwam Anco, en een nieuw lid Khalid ons versterken. Dit was dus zoals de kenners zeggen de moeilijkste transferzomer, maar ik denk dat we het elftal goed op orde hebben gehouden.

Naamswijziging 

Vanwege de goede prestaties van It derde hadden we promotie gemaakt en werden wij Ut Twadde van ONS Sneek!  Hiervoor hadden we hard gewerkt en onszelf enorm verbeterd en het bestuur omgekocht…nee hoor laatste is een grap. Maar bij de naam “het tweede” horen ook goede resultaten. En denkt u is dat ons gelukt? Dan moet u veder lezen   

Nieuw seizoen 

Om goed voorbereid het seizoen in te gaan hadden wij gelijk 3 oefenwedstrijden geregeld tegen TOP JO19, Joure 5 en Scharnegoutum 4. Deze oefenwedstrijden werden op het nippertje verloren, maar we hadden zeker veel positieve punten eruit gehaald. En op de mindere punten extra goed getraind om de competitie te beginnen. We hadden een valse start tegen Joure, maar we wilden dat rechtzetten in Bolsward en wat een wedstrijd was dit. Bij rust een 0-1 voorsprong door een geweldige goal van onze aanvoerder Collin en kort in de tweede helft werd het zelfs 0-2 gemaakt door Andre. Maar ja, het zat ons niet mee en met veel ongeluk verloren we 3-2 iedereen was zeer teleurgesteld. Maar onze coach Jan en aanvoerder Collin zeiden in de kleedkamer tegen de jongens: “dit is ontzettend jammer, maar als we zo door blijven spelen komen de punten van zelf!” Na deze wedstrijd hebben we nog 2 wedstrijden gespeeld in de competitie allebei jammer genoeg verloren. En nog 1 wedstrijd in de beker wat echt een thriller was maar die eindigde jammer genoeg in een 4-2 verlies en toen kwam de tweede coronagolf en toen stond alles stil en daar zitten we nu nog steeds in. 

Vrijwilligers werk 

Ook in een periode van wel en niet voetbal waren er spelers op vrijwillige basis goed actief voor de club door wedstrijden te fluiten voor de jeugd en schoonmaakwerkzaamheden tot achter de kassa of keuken van de kantine!  Wij waren en zijn altijd goed actief!

Winacties 

Misschien toch wel opmerkelijk maar onze keeper is meestal niet het gelukkigste in de wedstrijden, maar op de sociale media weet hij gek genoeg altijd prijsvragen/winacties te winnen en dit is voor ons ook goed nieuws. Zo kregen we van Real Fut Card en 433NL voor iedere speler een persoonlijke fut card en een team of The week poster en we gaan nog als team, als het weer kan,  barbecueën en overnachten in het Abe Lenstra Stadion. Hier kijken we heel erg naar uit!

Tot slot

Tot slot wil ONS Sneek 2 iedereen bedanken die veel voor ons team en voor onze mooie club regelt! Zonder jullie kunnen wij niks. Verder willen we onze supporters bedanken voor hun steun en we hopen jullie snel weer te zien. Maar voor nu bedankt voor het lezen. Blijf veilig en gezond en we wensen u fijne feestdagen en hopelijk tot snel …

ONSers Zet je Beste Beentje voor………

Patrick Van der Werf

Delen