Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Twente winnaar DEL-toernooi Senioren

Terwijl de laatste sneeuwvlokken van 2017 naar beneden dwarrelden werd op vrijdagavond 29 december het traditionele DEL-zaaltoernooi gehouden. De deelnemende senioren (incl. vrouwen) waren over 8 teams verdeeld volgens het DoorElkaarLoten-principe en deze teams streden in een halve competitie om de DEL-bokaal. Noviteit deze editie was de deelname van een aantal dames van samenwerkingspartner SWZ Boso Sneek. Zij komen normaliter uit in het gecombineerde ONS/SWZ-vrouwenteam op het veld.

De uitermate sportieve strijd werd in goede banen geleid door het scheidsrechterskwartet Jan Boonstra, Feike Bergstra, Tjalling Tjalsma en Klaas Wittermans. Het team met de minste spelers (Twente met ‘maar’ 6 spelers) werd door al haar wedstrijden te winnen de meer dan verdiende winnaar van de door velen toch als intensief ervaren voetbalavond. Op bijgaande foto winnaar Twente met v.l.n.r. Jelmer Luyckx, Marco Vlap, Tjardo de Graaf, Simon v.d. Pol, Leo de Wagt en Aniek Zwaan.

IMG_1306

De Siegert de Jong-bokaal, de wisselprijs voor de meest opvallende speler van het toernooi, werd voor de 25e keer uitgereikt en wel aan Leo de Wagt. De meevoetballende keeper van het winnende team maakte niet alleen indruk met opvallende reddingen maar ook met vele assists!

IMG_1312

Op deze avond deden overigens 4 voormalige winnaars van deze bokaal, vernoemd naar de initiator bij O.N.S. van het DEL-toernooi, mee: Harmen v.d. Pol (1998), Annemiek Popma-v.d Meulen (2005), Bauke Wester (2006) en Paul van Dalen (2005).

Na afloop was het nog erg gezellig vertoeven in het Sportcafé van de Sneker Sporthal waarmee het kalenderjaar voor ONS Sneek werd afgesloten.

 

Gevonden: Oranje ‘Jako’ hesje (mail  naar mediaredactie@onssneek.nl als deze van jou is)

Delen