Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

U67 voetbal (maar wel kampioen!)

Voetbal under sixty-seven is heerlijk!

Vroeger noemden ze het 35+ voetbal, daarna werd het opgerekt naar 45+ omdat de 45-tigers de 35-tigers van vroeger waren. Tegenwoordig valt er geen touw meer aan vast te knopen en noemen wij het gemakshalve maar onder de 67! Omdat Jan Rienstra volgens ons die respectabele leeftijd inmiddels bereikt heeft. Het is in ieder geval de fase voor het erkende walking voetbal.

Maar wat doet leeftijd er toe? Niets helemaal niets! Zeker niet als je ook nog weer eens de kampioensvlag mag hijsen! En dat deden deze O.N.S.’ers. Jelbert Kramer bracht de gevoelens subliem op papier, waar verder niets meer aan toe te voegen is:

45+kampioen

Wat is dat toch met 45+ voetbal (of, in internationale termen, U64, U70 of whatever)?
Kijk naar bijgevoegde foto en laat het rustig op je inwerken. Wat zie je dan?
Middelbare mannetjes zo blij als een kind, wat is daar zo leuk aan?

Omdat we gisteren weer CAMPIONE zijn geworden in een kleurrijke competitie met Boornbergum, THOR (Tot Heil Onzer Ribbenkast, de eerste club van Foppe de Haan) en LSC wil ik dit graag delen.

• Het is het pure genieten van je hobby zoals we dat als kinderen van 8 al hadden. Kijk alleen al naar die shirts, de broekjes. Geen shirtreclame, verschillende broekjes, net als op de foto’s van pupillenteams…
• Het fanatisme dat tijdens de wedstrijd nog altijd aanwezig is. Wel willen, maar eigenlijk niet meer kunnen en dan toch maar forceren.
• Kerels van over de 60 die nog zo fit als een hoentje zijn
• Kerels te zien voetballen van wie je weet dat ze 10 jaar geleden opgegeven waren door een ernstige ziekte, maar er toch weer bovenop kwamen; het is allemaal niet vanzelfsprekend.
• Relativeren van voetballen als niet meer dan ‘de belangrijkste bijzaak op aarde’, wetend dat een andere voetbalvriend bij ONS Sneek van nog maar 50 de afgelopen week wel is overleden
• Na de wedstrijden met alle andere teams gebroederlijk de 3e helft vieren met grote verhalen en nog grotere halve waarheden
• Het rad van fortuin dat wordt gedraaid door de keeper van de gastheren (Boornbergum), tevens voorzitter, penningmeester en secretaris. Gouden mensen.
• Kortom: één grote uitnodiging aan alle 45+ mannen die allang hun voetbalschoenen aan de wilgen hebben gehangen maar eigenlijk wel weer willen voetballen op het juiste niveau. Dat is toch een veel betere invulling van de midlife dan de aanschaf van een dure Harley?

By the way: we hebben nog steeds geen shirtsponsor, ook Stichting Methusalem geeft niet thuis….

voetbalschoen

Delen