Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag : Gewoan ut zesde – Blauw Wit

Er was eens een stralende laatste zaterdag van oktober, een stel voetballiefhebbende idioten en een bal. Blauw Wit was de tegenstander vandaag, blauw wit was de kleur van de hemel. De volgende heren mochten aantreden: de Dokterswacht op de kool met daarvoor Chris, Terror Terwisga, Pessa en Emmenaar Jan. Op het middenveld mocht Pollie als spil fungeren geflankeerd door Heupie Hans Smoor en Stormy Steven. Voorin was er plaats voor Tijger Thijs, Mac Jackson en Michiel Jackson. Er waren wat jongens mee met het vierde en er zat nog wat op de bank. De joling met de fluit vandaag was Rudolf.

Blauw Wit bleek vanaf het begin een maatje te klein voor de gladiatoren van gewoan ut zesde. Voetballend kwam er namelijk bitter weinig terecht van deze op het oog gelegenheidscombinatie. Het duurde dan ook slechts enkele minuten voordat ut zesde op voorsprong zou komen. Stormy Steven stormde na een goede combinatie tussen de Jacksons alleen af op kool en schoof met buitenkant rechts de bal beheerst onder de uitkomende keepert. 1-0, lekker man. Hierna was het al snel tijd voor de 2-0 en de 3-0; voor het vijfde-klasse niveau goede aanvallen die door respectievelijk Pollie en Mac Jackson niet bijzonder, maar wel bijzonder koel werden afgerond.

Hierna ging ut zesde een beetje op de lauweren rusten. Een voor de rest uitstekend keepende Dokterswacht kon helaas niet voorkomen dat een Blauw Witte Aziaat een goedlopende aanval uitstekend mocht afronden. Gelukkig bleek het ut zesde niet van de leg en zou voor de rust zelfs de bevrijdende 4-1 op haar conto mogen bijschrijven. Een terechte penalty werd door Michiel Jackson á la Neeskens ingeschoten (voor de jongere kijkers: dit was een kettingrokende bikkelharde voetballer in de schaduw van Cruijff bij Barcelona).

In de rust kwamen Chris Kritiek, Abe en Renzo Enzo terug van de eerste helft bij het vierde (3-0 voor met een Socratessiaanse assist van Renzo Enzo). Chris Kritiek kwam naast Chris te staan, Abe kwam op de linksvoor en Renzo Enzo liep ergens op het middenveld. Ook kwam in de loop van de tweede helft De Bof erin voor de aan de heup geblesseerde Heupie Hans Smoor.

De organisatie was in de tweede helft wat weg. De zelden tot nooit navolgbare Heupie Hans Smoor had zoveel veranderingen doorgevoerd dat eigenlijk iedereen als een kip zonder kop rondliep. Dit koste dan ook even een doelpuntje, waarvan akte. Na een kwartiertje zat gelukkig iedereen er weer lekker in en was er ook ruimte voor een vijfde treffer. Een soepel lopende aanval werd door Michiel “Fifaiaans’’ afgerond met een bekeken schot in de linkeronderhoek.

Het verzet was nu dan ook gebroken. Blauw Wit was definitief uitgespeeld maar zou nog wel door de scheitsrechter geholpen worden. Een professionele tackle door Abe, volgens de toeschouwers ruim buiten de 16, werd plots door Rudolf tot penalty gebombardeerd. Onnavolgbare actie natuurlijk van de immer goedlachse scheitsrechter, wat leidde tot groot onbegrip van spelers van gewoan ut zesde. De kritieken ten spijt bleef de penalty gewoon staan. Sportief als we zijn hopen we dat de joling met de fluit iets leuks met het geld heeft gedaan.

De penalty ging er vanzelfsprekend in, 5-3 en de marge werd een kwartier voor tijd nog overbrugbaar. Gelukkig maakte een getergde speler van gewoan ut zesde daar een einde aan alle vijandelijke perspectieven. Ontketend door de onrechtvaardige beslissing van de scheitsrechter zorgde Abe hoogstpersoonlijk dat de scheidsrechterlijke dwaling ongedaan werd gemaakt. Een schitterend schot liet een verbouwereerde vijandelijke keepert, team en publiek achter. De scheits kon gelukkig geen reden vinden om de kool af te keuren.

6-3 bleek ook uiteindelijk de definitieve korfbaluitslag. Met 10 punten uit 5 wedstrijden doet ut zesde goed mee en staat zelfs bovenaan! Ik wil niet van een Heupie Hans Smoor effect spreken en zal dit dus ook niet doen. Feit is wel dat er goed voetbal wordt gespeeld, we willen winnen en bovenal heel veel plezier hebben. En dat plezier is natuurlijk waar het allemaal om gaat.

Uw razende reporter,
Abe

Top: Dokterswacht, ijzersterk in de 1-op-1’s, katachtige reflexen.
Flop: De Bof, is denksportvereniging Schaakwoude niet iets voor jou?

Delen