Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag: Gewoan ut zesde – Foarut

Na de klinkende overwinning vorige week tegen de getramatiseerde zwaluwen is het zaak om tegen de Menamenaamse selectie definitief de weg omhoog te vinden. Aan het weer zal het in ieder geval niet liggen; perfect nazomerweer weer!

Hans Smoor had de volgende 11 namen op papier gezet: Abe mocht preventief op de kool (4mijl in Groningen) met daarvoor Pessa, Erik Klein Splinter, Hans Smoor en de campinggast Dokterswacht. Op het middenveld was een plekje ingeruimd voor Renzo Enzo, Pollie en MC Jackson. Voorin stonden Barto Bart, Robster en Michiel Jackson. Very, Sabbes, Chris Kritiek en Sikkes mochten plaatsnemen op de bank.

Het weer was een beetje in de benen gaan zitten want ut zesde kwam matig uit de startblokken. Me name de passjes waren van een discutabel niveau. Illustratief was de poging tot aanname van Michiel in de middencirkel; de bal sprong zo’n 20 meter van de voet en leidde tot een ingooi voor de tegenpartij.

Nu wilde het geval dat de heren van Menaam ook me name opvielen door een totaal gebrek aan voetballende kwaliteiten. Verbazing alom dus toen in de 20e minuut er een perfect uitgevoerde aanval te zien was. Een schitterende cross-bal van een metertje of 35 over Renzo Enzo lanceerde de vijandelijke rechtsmid. Deze haalde de achterlijn en gaf de bal perfect op de penaltystip. De spits schoot vervolgens onberispelijk in de rechterkruising.  De keepert had de bal alleen maar gehoord, 1-0 voor de thuisclub en bovenal; wat een mooie kool!

Hierna ging ut zesde iets beter voetballen maar het zat ook gewoon niet mee. Barto Bart mocht twee keer aanleggen vanaf een metertje of 18 maar stuitte twee keer op een attente keepert. Ook Robbie en Pollie mochten een paar keer schieten met wat losse flodders. 1-0 zou dus ook de ruststand zijn; tijd voor Hans Smoor om zijn tactische en sociale vaardigheden te etaleren. Chris Kritiek kwam erin, evenals Very en Sabbes.

De tweede helft ging me name driehoekjes maken een stuk beter. Ut zesde wist eindelijk zijn surplus aan aanvallende kwaliteiten om te zetten in een veldoverwicht. Het duurde dus ook niet lang voordat de bal in het netje zou liggen. Een goed lopende aanval met Michiel Jackson en Sabbes deed de bal bij Barto Bart belanden. Deze haalde als een volleerde bandiet de trekker over en zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Leuke kool, 1-1, en ut zesde kon door!

Hierna was het ut zesde dat de klok sloeg. Het spel speelde zich voornamelijk op de Menamenaamse helft af en ut zesde was naarstig op zoek naar de verdiende 2e kool. Toch was het af en toe oppassen geblazen voor de tegenstander. Zo ook in de 63e minuut. Terwijl 10 man van ut zesde de scheits vertelden dat het toch echt buitenspel was dacht de tegenpartij daar anders over waardoor 5 man vrij konden doorlopen. Gelukkig liep de wild uitkomende keepert per ongeluk in de baan van het schot waardoor de schade beperkt bleef tot een ingooi. Later had Abe tot ieders verbazing nog een professionele reflex in huis op een ziedend schot in de kruising.

Gelukkig volgde uit de afgeslagen corner een counter waarin het raak bleek voor de mannen van ut zesde. Wie anders dan Robster zou ons de volle buit bezorgen! Hierna lukte het redelijk om de gelederen gesloten te houden. Hierbij werden we ook geholpen door een nogal onbehouwen speler van Menaam welke een fikse charge inzette, met geel kwam hij nog goed weg. Jammer genoeg konden we zelf niet de wedstrijd echt in het slot gooien, een fraaie actie van Pollie resulteerde bijvoorbeeld in een klassieke binnenkantpaal-binnenkantpaal-eruit.

Uiteindelijk klonk het snerpende fluitsignaal wat het einde betekende van deze mooie voetbalmiddag. 3 punten in het zakje en in het zonnetje genieten van een heerlijke Freddy; het leven is verrúkkelijk!

Uw razende reporter,
Abe

Top: Michiel Jackson, kreeg als vanouds alle lachers op zijn hand.

Flop: Pollie, donderdag na training nog maar even een paar balletjes op de kool!

Delen