Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag: Gewoan ut zesde – HJSC

Gewoan ut zesde – HJSC

Lekker weertje, de kopjes nog vol van Koningsnacht en Koningsdag, lekker moment om even te ballen. Met HJSC troffen we een oude bekende, waar in het verleden op voornamelijk Hommertse Lakenvelder grond epische wedstrijden tegen gespeeld werden. Als trotse aanvoerder presenteerde Bart in vaste box 5 de volgende opstelling: In de kool Frenkel Grandel met daarvoor Michiel Jackson, Kris Kritiek,  Pamavada en Dirk. Daarvoor was een plekje ingeruimd voor onze fan uit Rotterdam Sikkes, Bart en Pollie. Voorin was Hans ‘Zelden tot nooit iemand bezwangeren’ ons dreh- und angelpunkt, geflankeerd door de snelheidskanonnen Robster en Abe. Dokterswacht en Marc Jackson konden hun kater rustig verwerken op de bank. De wedstrijdlijding lag in handen van Erik Senior.

Ut zesde was lekker aan het tikken in de eerste minuten. Om van samba-voetbal te spreken is nogal vergaand maar er leek soms een idee achter een bal te zitten. Overigens gold dit niet voor iedereen: Pamavada pompte weer als vanouds als een blinde de bal naar voren. De kool kwam gelukkig al snel. Wie anders dan Hans ‘Zelden tot nooit scoren met rechts’ zou de kool maken. Mooi moment voor deze onbegrepen libero natuurlijk! De bal onder zijn shirt en duim in de mond konden maar twee dingen betekenen natuurlijk: of hij had teveel gedronken of hij had Anneke bevlekt! Het laatste bleek gelukkig waar, vanaf deze plaats de oprechte felicitaties voor het kleine wondertje van Douma en de Jong!

Hierna gebeurden er nog wat dingen met 11 tegen 11, de bal bleef rond en omdat wij de bal hadden konden zij niet scoren. Met 1-0 de rust in dus. Kris Kritiek werd vanwege kritiek op de lijding vervangen, Bart vond naar aanleiding van het nieuws van Hans en Anneke het tijd om even met zijn Michelle te gaan praten. Marc Jackson kwam samen met de Dokterswacht voor hen in de plaats.

De tweede helft kabbelde wat voort. Sikkes deed wanhopige pogingen om te sprinten, Abe probeerde als van der Vaart tegen Feyenoord met een achterwaartse hakbal te scoren en Frenkel Grandel deed verwoede pogingen om uit te trappen. HJSC gooide alles op het offensief maar kordaat optreden van onze defensie deed grote doelkansen voorkomen. Dit kordate optreden leidde tot wat hard spel. Voetbal is oorlog. Maar goed, in voetbal is het simpel: je bent op tijd of je bent te laat. Als je te laat bent, moet je zorgen dat je op tijd vertrekt.

Gelukkig waren het geen Duitsers want anders hadden ze alsnog gewonnen. Het bleef 1-0. Een mooie overwinning voor de rondbuikige mannen van gewoan ut zesde! Na het kratje-zwangerschap van Hans ‘Zelden tot nooit bier halen’ kwam de sfeer er goed in. Met de pizza’s, Hansie-specials, avontuurtjes in de chinees en de consternatie op het terras is er eigenlijk nog maar één conclusie mogelijk: het was weer zaterdag.

Uw razende reporter,
Abe

Delen