Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag : Gewoan ut zesde – IJVC 3

Gewoan ut zesde – IJVC 3

Na de eclatante 3-0 overwinning van de mannen van Gewoan ut zesde tegen Workum 2 was het nu zaak om IJVC 3 aan de zegekar te binden. Dit om het zicht te houden op de goed bereikbare tweede plaats, achter de onomstreden kampioen Bolsward. Nadat teamhandelaar Focking Frenkel iedereen voorzien had van nieuwe voetbalshirts maakte onze trotse lijder Bart de volgende opstelling bekend: Op de kool Frenkel met daarvoor kersverse aanwinst Erik en onze Kiloknaller Pamavada. De backs werden bezet door Pessa en Pj (vanaf nu bekend als P & P, voor al uw feesten en partijen). Hiervoor een sterk bezet middenveld met Kris Kritiek, Pollie en Bart. Voorin was plaats voor Abe, Robster en de Dokterswacht.  De joling met de vlag vandaag was Hans Zelden tot Nooit ‘’iemand onterecht beschuldigen van het onderpissen van zijn toilet’’.

Het zesde speelde eigenlijk vanaf minuut 1 heerlijk. Driehoekjes lukten, er werd spontaan bewogen zonder bal en zelfs Kris Kritiek was opvallend opbouwend in zijn coaching. Het kon dus ook niet lang duren voordat de 0-1 viel. Een driehoekje tussen Abe, Bart en eindstation Robster leidde tot een uiterst professionele kool in de 8e minuut. Mooi begin natuurlijk, tegen het altijd stugge IJVC. En het zesde ging door met heerlijk voetballen. Een hoge diepe bal op Bart werd aangenomen en gespeeld op de driest opstomende Abe. Deze legde de bal onbereikbaar in de verre hoek naast een perplexe keepert. Kwartiertsje speult, 0-2, mooi su.

Mooi om te zien was dat we achterin dikwijls onder druk stonden maar de slag op het middenveld wonnen. Zo werd keer op keer de tandem Bart, Abe, Robster (niet geheel toevallig BAR) in stelling gebracht. De 3-0 was ook één die er mocht zijn; een combinatie tussen Abe en Bart werd door laatstgenoemde naar Robster gespeeld. Met Bergkampiaanse schoonheid verdween de bal vanaf de buitenkantvoet, randje 16, achter een volslagen verbouwereerde keepert. 0-3, en zeker niet onverdiend.

Hierna was het de beurt aan Hans Zelden tot Nooit ”iemand valselijk beschuldigen van het staan in buitenspelpositie” om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Maar liefst drie keer zag hij als enige iemand buitenspel staan terwijl de overige 23 man op het veld dit niet zagen. Vanzelfsprekend zagen deze mensen het verkeerd, aldus Hans. IJVC maakte overigens wel gebruik van de consternatie; een frustratie-momentje van Bart leidde tot een vrije trap randje 16. Ondanks het feit dat Fokking Frenkel uitgebreid een muurtje neerzette, naar verluidt nam het een minuutje of 8 in beslag, was hij kansloos omdat de bal 30 centimeter naast hem viel. 35e minuut, 1-3. Ut zesde bleek gelukkig niet van slag: wie anders dan Robster zou aantekenen voor de 1-4. Een heuse, zuivere, hattrick op slag van rust, we konden lekker aan de thee!

In de rust werd Kiloknaller vervangen door MetSimon. Bijzonder moment, omdat MetSimon al sinds half negen op was deze zaterdag. Wat een bikkel! Kiloknaller kwam na uitdrukkelijk aandringen van de scheitsrechter als een joling met de vlag te staan. Hans mocht naast gelegenheidscoach Colaatje Tic plaatsnemen. Eigenlijk viel al vrij snel ook de 1-4. Een aanval over BAR resulteerde in een vrije schietkans voor Robster. Deze legde als Rudy Mann in zijn beste jaren de bal in het netje. 1-5, lekker man! Hierna deed IJVC wat terug, achterin begonnen de beentjes wat moeier te worden. Gelukkig bleven we wel goed voetballen. Dokterswacht op de brommer, Pollie die balletjes breed legde als Zidane op het WK ’98 en Kris Kritiek die als een mes door de vijandelijke verdediging sneed als Socrates in zijn beste jaren. Dit resulteerde uiteindelijk nog in een fraaie kool van Pollie die beheerst de bal achter de laatste verdediger schoot.

Hierna werd de vermoeidheid de Dokterswacht teveul, Kiloknaller kwam weer voor hem in de plaats. Dit bracht weer nieuw elan in het team. Er werd weer ouderwets geshuffled en gecombineerd met oehs en aahs van het rijkelijk toegestroomde publiek tot gevolg. Maar Kiloknaller, met fraai rugzakje, zou de show stelen! Hij liep tegen een bal aan en pardoes viel deze in de kool, 3-7! Maar belangrijker: Kiloknaller had de mooiste dag van zijn leven!

3-7 werd de definitieve uitslag. Met de Hertog als spraakwater werd er weer ouderwets geëvalueerd. Het seizoen is eigenlijk nog prima goed af te sluiten, zaak is om de doordeweekse wedstrijd tegen Koudum winnend af te sluiten. Dat biedt perspectief!

Uw razende reporter,
Abe

Delen