Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag: Gewoan ut zesde – Makkum 4

Gewoan ut zesde – Makkum 4

Makkum thuis. Op voorhand natuurlijk een mooi affiche! Na de schitterende overwinning vorige week moesten de mannen vandaag eigenlijk ook het klusje klaren. Dit kon met de volgende 11 namen in de startgelederen: Pamavada op de kool. Daarvoor van links naar rechts J’hetwordteenjongetje’an, Daan, Chris Kritiek en Pessa. Het middenveld was weer eens sterk bezet met Bart en de nicotinebroeders Jabma en Kooi. Voorin was Henkodinho de aanvalsleider geflankeerd door Dokterswacht en Frenkel.

Gewoan ut zesde begon enigszins weifelend aan het tweede competitietreffen. Het gemis van enkele sterkhouders en de hiermee logisch samenhangende personele wijzigingen maakten het de eerste minuten nogal zoeken voor deze titanen. Naarmate de wedstrijd vorderde nam het sterrenensemble toch steeds meer het initiatief over. In de 27e minuut was daar de eerste grote kans. Na een perfecte aanname van de Dokterswacht bracht deze met een geniale voetbeweging de immer flegmatieke Frenkel in stelling. Op het moment dat hij de trekker wilde overhalen werd hij echter schandalig neer geschoffeld door een lid van de Makummer-guerillabeweging. De scheids kon niets anders dan de bal op de stip leggen.

Wie anders dan Pamavada(kiloknaller) kon deze kans verzilveren? Als team hadden we unaniem besloten om elke penalty dit seizoen aan hem te gunnen. Deze jongeman is voor het eerst sinds zijn 17e weer onder de 100 kilo! Deze mijlpaal wilden we niet geruisloos aan ons voorbij laten gaan. Natuurlijk schoot onze corpulente knuffelbeer de 1-0 binnen. We konden met 1-0 de rust in! We besloten dat de Dokterswacht terug naar zijn post kon. Robster kwam er in voor J’hetwordteenjongetje’an.

Na de rust ging ut zesde niet achteroverleunen maar actief op zoek naar een tweede kool. Een corner zoals alleen Henkodinho die kan geven kwam prompt voor de voeten van Kooi. Deze aarzelde geen moment en tikte beheerst de 2-0 binnen! Hierna viel het doek weldra voor de mannen uit Makkum. Mc Jackson werd aan de linkerkant gelanceerd vanaf het middenveld. Op de achterlijn kon hij een knappe lage voorzet produceren welke door Robster achter het standbeen werd binnengetikt. 3-0!

Dit bleek nog lang niet het einde van de wedstrijd. Het zou een heuse galavoorstelling worden! Een swingende aanval door het centrum met een driehoekje van Bart, Robster en Mc Jackson bracht Henkodinho in stelling welke simpel binnen kon binnentikken. 4-0, wat een weelde! Makkum wilde nu definitief niet meer en het slotakkoord was voor Mc Jackson. Hij kon vanaf het middenveld alleen doorlopen op de keepert en schoof beheerst de bal naast de keepert.

Twee wedstrijden gespeeld. Doelsaldo 8-1 en nu al alleen bovenaan. In deze tijden van de malaise in het Nederlands voetbal en de veld- en fusieproblematiek van ONS is wellicht gewoan ut zesde hét baken van hoop!

Uw razende reporter,
Abe

Delen