Verslag: Gewoan ut zesde

Gewoan ut zesde; Coronavirus en een cleansheet

Een vorig seizoen waarin Gewoan ut zesde glorieus kampioen is geworden lijkt al mijlenver achter het team te liggen. Het blijft dit seizoen aanpoten voor dit sterren-ensemble getuige de povere resultatenlijst die in de eerste seizoenshelft overlegd kan worden. Slechts 7 punten zijn behaald, vrij pover zo na 10 wedstrijden. Zaak is om de eerste seizoenshelft vlug achter ons te laten en zo snel aansluiting te vinden bij de middenmoot.

Voor de wedstrijd tegen Joure 23, een directe concurrent, had Pollie de beschikking over een paar jongens die ook aan een ander niveau mochten ruiken. Niemand minder dan de Breuk en Terror Terwisga waren beschikbaar om in een dienende rol de sterspelers van Gewoan ut zesde te ondersteunen.

De verdediging van Joure 16 moest beslecht worden met de volgende 11 spelers in de basisopstelling:

Op de kool stond Dokterwacht met daarvoor van links naar rechts Michiel Jackson, Kris Kritiek, Chris en Jan van Emmen. Op het middenveld was plek ingeruimd voor Hans Zelden Tot Nooit, Pollie en Terror Terwisga. Voorin mochten ondertekende, Bart en Breuk de honneurs waarnemen. Op de bank was er plaats ingeruimd voor een door een blessure gevelde Dirk, Robster en Pamavada die andermaal geveld was door chronische obesitas.

Ut zesde begon goed aan de wedstrijd. Ondanks het feit dat sommige jongens moeite hadden om mee te gaan in het niveau van ut zesde wisten ze de bal uitstekend te raken. Van achteruit vroeg druk zetten bleek het credo en dit resulteerde met het aanvallend ingestelde middenveld al vroeg in kansen. Deze konden echter niet omgezet worden in kools. Joure had behoudens drie goede aannames niets in de spreekwoordelijke melk te brokkelen.

Na enkele goede aanvallen ontstond de grootste kans rond de 25e minuut. Breuk kon rond de middenlijn een foutieve terugspeelbal onderscheppen en met grote souplesse op pure snelheid de vijandige verdedigers passeren. 1 op 1 werd geen fout gemaakt en ut zesde stond met 1-0 voor!

Hierna bleef de wedstrijd onder controle van ut zesde. 1-0 bleek de ruststand. Kansenverhouding ONS: 6, Joure: 0. Balbezit 63{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab}-37{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab}.

In de rust werden er wat tactische wijzigingen doorgevoerd. Iemand ging ergens anders staan. Iemand anders ook. Positiewisselingen. Dat werk. Pollie had duidelijk goede wijzigingen doorgevoerd want ut zesde kwam als een razende uit de kleedcabines! We waren amper 5 minuten onderweg of we konden bijna de 2-0 noteren! Een vlugge aanval over wat schijven werd keurig afgelegd door Pollie. Een vijandelijke verdediger zag nog net kans deze bal aan te raken en de bal rolde net langs de kool.  Ut zesde lag prima op koers om de 3e overwinning van het seizoen te pakken!

Ut zesde kreeg hierna nog meer vleugels en teisterde met mooi voetbal de vijandelijke verdediging. Een heuse schaar van de technisch zeer begaafde Michiel Jackson, een panna van Hans zelden tot Nooit en een nonchalant balletje achter het standbeen van Terror Terwisga; het was een ware galavoorstelling. De 2-0 kon dan ook niet uitblijven: een afgeslagen schot na een aanval werd door de Breuk prompt gepromoveerd tot doelpunt. Na 65 minuten 2-0. Een zeer verdiende en mooie tussenstand. Op deze stand konden we lekker loeren en de tegenstander hard laten komen.

Desalniettemin was in het restant van de wedstrijd nog steeds ut zesde het team dat de klok sloeg. Schoten van Pollie (op de paal)  en Chris troffen jammerlijk nét geen kool. Na deze frivole uitspattingen bleek uitspelen voor dit team het devies en hierin slaagde ut zesde tot de 92e minuut. Een excellerende Dokterswacht in de kool kon met katachtige reflexen zelfs zijn kool schoonhouden!

3 punten in het zakje maakt 10 uit 10! De derde helft vormde natuurlijk weer het traditionele hoogtepunt en het goudgele godenvocht smaakt net wat fijner na zo’n klinkende overwinning! Onder het genot van een natje en een quizje moest Buma om half zeven toch echt naar Heabeltsje.

De melancholische klanken van de zoetgevooisde stem van de quizmaster galmden nog lang na deze avond.

De wok, de Kroon, en uiteindelijk de oude gevangenis.

Het was weer de mooiste dag van de week…