Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

D-Day voor ONS Boso Sneek Vrouwen !

D-Day voor ONS Boso Sneek VR1

Vorig weekend duurde het toch wel de hele autorit van Driezum terug naar Sneek om voor mijzelf eens te analyseren van wat ik net daarvoor 90 minuten heb mogen aanschouwen. Laat ik mij beperken tot datgene wat op het veld gebeurde.

Het weer speelde een redelijk grote rol. Warm met een verraderlijke wind die in de lengte richting op het veld stond. ONS Boso Sneek VR1 had de eerste helft de wind tegen. Voortdurend stond de ploeg onder druk van de VIOD VR2. Na 15 minuten werd uit een corner raak gekopt. Af en toe konden de oranje vrouwen eruit komen. Gemakkelijk ging dat niet. Lange ballen naar voren kwamen soms net zo snel weer terug.

De tweede helft  dus de wind in het voordeel van onze vrouwen. Wat resulteerde in 2 mooie aanvallen met ballen die gedragen werden door de wind. Eerst werd de vrijstaande Tessa gevonden met een lange voorzet. Na een perfecte aanname werd er met een dito gericht schot op de goal gelijk gemaakt. 20 Minuten later vanuit een counter ook Daisy Andringa gevonden met een lange bal. Daisy hield goed de keepster in de gaten en lobde de bal over haar heen voor de uiteindelijke winst van  1-2. Een zwaar bevochten teamprestatie. Dat mogen we wel concluderen. Er werd voor elke bal en meter geknokt. Mooie felle duels werden ten toon gespreid. De scheidsrechter van dienst had zijn handen er vol aan. Overigens niet voor de speelsters alleen. Iets wat niet thuis hoort op een voetbalveld is mijn mening. De strijd met woord en daad moet in zulke belangrijke duels plaatsvinden tussen de lijnen en niet daarbuiten. De mensen daarbuiten moeten aanmoedigen en ondersteunen.

Is het dan een appel eitje verhaal voor de thuiswedstrijd? Absoluut niet! VIOD VR2 heeft een aardig elftal met vooral voorin de sterke punten. Alleen de kansen moet je wel afmaken.  ONS Boso Sneek VR1 zal daar het teamwork en de inzet tegenover moeten zetten.

VIOD VR2 heeft in het eerste nacompetitie duel Berkum VR1 over de knie gelegd. Na een 1-0 thuis werd het in Zwolle 2-2. De ploeg van trainer Pieter Ele Kuitert bereikte de nacompetitie door een goede eindsprint in de 2de Klasse D. De eindstand was de 3de plaats maar de 3de periode titel was voor de ploeg uit Driezum. Als nieuwkomer in die klasse een fantastisch resultaat van een mooi seizoen.

De weg naar en in de nacompetitie van de ploeg van trainer Rudy Mann en leider Robert van der Meulen  is ons bekend. De vrouwen moeten nog 1x knallen om minimaal een gelijkspel te halen deze wedstrijd. Dan kan de vlag in top van lijfsbehoud in de 1ste klasse. Bij verlies zal de treurnis groot zijn. Is het dan over?

Tot grote verbazing zat er deze week een mail in mijn inbox van de KNVB. Indien zaterdagclub Jong PEC Zwolle (hoofdklasse) wint van zondagclub Eldenia VR1 (Topklasse) voor een plaats in de Topklasse dan zal er op neutraal terrein nog een wedstrijd plaatsvinden tegen de verliezer van de andere nacompetitiewedstrijd  Hollandscheveld VR1 – Winsum VR1. Inzet: een plaats die extra vrijkomt in de 1ste klasse zaterdag. Het ziet er gunstig uit, want Jong PEC Zwolle won thuis met 4-1. Het wordt wel lang wachten zaterdag op de uitslag. De aanvang van de wedstrijd staat in Arnhem pas om 17:15 uur gepland. Thuis dan maar afmaken oranje vrouwen! Winnen en daarna een feestje bouwen en onze hartslagen weer wat laten dalen tot normale proporties.

Supporters van ONS Boso Sneek. Kom deze ploeg aanmoedigen. Ze kunnen het gebruiken!

Door Klaas Uil

Delen